Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Να σταματήσει η αποστολή εγγράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, και συγκεκριμένα με τη Διοικητή κα. Κωτίδου Γεωργία  και τον Υποδιοικητή κ. Γάκη Αδαμάντιο. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αποστολή από το Ταμείο, σε ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγγράφων, στα οποία διαλαμβάνονται αναλυτικά οι οφειλές, με την απειλή ότι η μη εξόφληση τους συνεπάγεται και λήψη αναγκαστικών μέτρων. Η ΓΣΕΒΕΕ , έχοντας ήδη ζητήσει σχετική παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό, προχώρησε και σε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, ώστε να ζητήσει διευκρινήσεις και να αιτηθεί και πάλι τη παύση αποστολής των εν λόγω εγγράφων.

Στη συνάντηση που έλαβε τόπο στα γραφεία του ΟΑΕΕ, παρίσταντο και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν και να ακούσουν τις θέσεις της Διοίκησης. Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, για άλλη μια φορά τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής αγοράς, να γίνονται τέτοιες κινήσεις εναντίον των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με τη συνενοχή της Διοίκησης. Η Γενική Συνομοσπονδία θεωρεί ανυπόστατη την όποια προσδοκία του Ταμείου ότι η «απειλή» κατάσχεσης και λοιπών ασφαλιστικών μέτρων, μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική δυσπραγία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση εξόφλησης των οφειλών τους. Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η μη απόδοση από τον ΟΑΕΕ των ανεξόφλητων οφειλών των ασφαλισμένων στις σχετικές Δ.Ο.Υ, αλλά αντί αυτού η μεταφορά τους στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών – Κ.Ε.Α.Ο., δεν απενεχοποιεί τις όποιες ευθύνες της Διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του στο Ταμείο.

Επιπρόσθετα, για άλλη μια φορά, η ΓΣΕΒΕΕ, έθεσε τεκμηριωμένα τις πάγιες θέσεις της για εξυγίανση του Ταμείου, αποποινικοποίησης των οφειλών και ελευθερίας επιλογής κλάσης, ως ρεαλιστικές λύσεις που θα οδηγήσουν και στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, αλλά παράλληλα θα ανακουφίσουν και χιλιάδες ασφαλισμένους του Ταμείου που ασφυκτιούν κάτω από τη πίεση της κρίσης και των πρόχειρων και ανάλγητων πολιτικών. Η έξαρση των αυτοχειριών τους τελευταίους μήνες, είναι η δραματικότερη απόδειξη ότι δεν είναι πλέον ηθικά αποδεκτός ο όποιος εμπαιγμός σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης ψυχολογίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας, κάλεσε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του Ταμείου να σταματήσει την αποστολή των σχετικών εγγράφων – «προκατασχετήριων», και να εστιάσει στην εύρεση βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από το διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους ασφαλισμένους και τους φορείς αυτών. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διασφαλιστεί εκτόνωση στην ήδη παραπαίουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν παράλληλα τακτικά έσοδα στον ΟΑΕΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΝΙΚΟΣ | Αυγούστου 3, 2013 11:20 π.μ. | Reply
ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ, ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ "ΙΔΟΚΤΗΤΟΥ" ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ, ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ...

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΝΩ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ (ΟΥΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΤΑΚ ΚΤΛ)
image description Manos | Αυγούστου 3, 2013 12:27 μ.μ. | Reply
Στις 16/4/2013 βρήκαν οφειλή στο μηχανογραφικό τους σύστημα και το στέλνουν 12/7/2013. ΤΡΕΙΣ μήνες μετά!!!!!!! Και οι άχρηστοι δε μπήκαν ούτε καν στον κόπο να τσεκάρουν αν από τότε έχει πληρωθεί!!!!!!!!!
Εν τω μεταξύ έχει εξοφληθεί και αυτή και το επόμενο δίμηνο και έχω πάρει και ενημερότητες.
Να πάω να τα σπάσω τη Δευτέρα όλα στο μπουρδελοπαράρτημα μου ή να κάνω μια διαγραφή και έναρξη στη Βουλγαρία. Ούτε ΟΑΕΕ, ούτε ΔΟΥ......
image description gIANNIS | Αυγούστου 3, 2013 1:34 μ.μ. | Reply
Mano με ελαφρά τη καρδία θα σου έλεγα ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Ομως λύση είναι να έρθουν στα ίσα τους οι δικοί μας και όχι να βγάζουμε τα λεφτά εκεί.
image description taxpayer | Αυγούστου 3, 2013 7:28 μ.μ. | Reply
Ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλλει κανονικά τις τρέχουσες εισφορές; Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Η αγορά έχει στεγνώσει!
image description fedup | Αυγούστου 3, 2013 7:10 μ.μ. | Reply
Καλά, η προθεσμία δεν ήταν μέχρι τις 31-12-13, τι μπιγιετάκια είναι αυτά για ένταξη σώνει και καλά τώρα, διαφορετικά κατάσχεση!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο