Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε 24 ώρες

Hλεκτρονικούς φορολογικούς ελέγχους «εξπρές», οι οποίοι θα ολοκληρώνονται μέσα σε 24 ώρες, θα διενεργεί στις μεγάλες επιχειρήσεις το νέο σώμα εξειδικευμένων ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Οι νέοι έλεγχοι ξεκινούν από τον Ιανουάριο 2007 και θα παρέχουν παράλληλα τη δυνατότητα του αυθημερόν καταλογισμού των προστίμων....

Hλεκτρονικούς φορολογικούς ελέγχους «εξπρές», οι οποίοι θα ολοκληρώνονται μέσα σε 24 ώρες, θα διενεργεί στις μεγάλες επιχειρήσεις το νέο σώμα εξειδικευμένων ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Οι νέοι έλεγχοι ξεκινούν από τον Ιανουάριο 2007 και θα παρέχουν παράλληλα τη δυνατότητα του αυθημερόν καταλογισμού των προστίμων.
Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου της «επικινδυνότητας» για έλεγχο βρίσκονται οι έδρες όσων επιχειρήσεων έχουν καταγραφεί ως «ύποπτες» για φοροδιαφυγή.

Ο «σκληρός δίσκος» των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα φέρουν οι υπολογιζόμενοι περίπου σε 800 ελεγκτές, θα είναι πλήρως ενημερωμένος ανά επιχείρηση για υποθέσεις έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, υποθέσεις φοροδιαφυγής και προηγούμενες σοβαρές φορολογικές παραβάσεις ή έστω και ενδείξεις για αυτές (μη υποβολή δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ, υψηλές ή αδικαιολόγητες επιστροφές φόρου, κατασχέσεις βιβλίων και στοιχείων, υψηλές ζημίες και δαπάνες, κ.λπ.).

Τα στοιχεία του υπολογιστή θα συγκρίνονται αυτομάτως με τα ηλεκτρονικά στοιχεία στο λογιστήριο της επιχείρησης και ο υπολογιστής θα «δείχνει κόκκινο» μόλις εντοπίσει πιθανότητα φορολογικής απάτης ή φοροδιαφυγής.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο