Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φορολογικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε 24 ώρες

22 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Hλεκτρονικούς φορολογικούς ελέγχους «εξπρές», οι οποίοι θα ολοκληρώνονται μέσα σε 24 ώρες, θα διενεργεί στις μεγάλες επιχειρήσεις το νέο σώμα εξειδικευμένων ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Οι νέοι έλεγχοι ξεκινούν από τον Ιανουάριο 2007 και θα παρέχουν παράλληλα τη δυνατότητα του αυθημερόν καταλογισμού των προστίμων....

Hλεκτρονικούς φορολογικούς ελέγχους «εξπρές», οι οποίοι θα ολοκληρώνονται μέσα σε 24 ώρες, θα διενεργεί στις μεγάλες επιχειρήσεις το νέο σώμα εξειδικευμένων ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Οι νέοι έλεγχοι ξεκινούν από τον Ιανουάριο 2007 και θα παρέχουν παράλληλα τη δυνατότητα του αυθημερόν καταλογισμού των προστίμων.
Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου της «επικινδυνότητας» για έλεγχο βρίσκονται οι έδρες όσων επιχειρήσεων έχουν καταγραφεί ως «ύποπτες» για φοροδιαφυγή.

Ο «σκληρός δίσκος» των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα φέρουν οι υπολογιζόμενοι περίπου σε 800 ελεγκτές, θα είναι πλήρως ενημερωμένος ανά επιχείρηση για υποθέσεις έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, υποθέσεις φοροδιαφυγής και προηγούμενες σοβαρές φορολογικές παραβάσεις ή έστω και ενδείξεις για αυτές (μη υποβολή δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ, υψηλές ή αδικαιολόγητες επιστροφές φόρου, κατασχέσεις βιβλίων και στοιχείων, υψηλές ζημίες και δαπάνες, κ.λπ.).

Τα στοιχεία του υπολογιστή θα συγκρίνονται αυτομάτως με τα ηλεκτρονικά στοιχεία στο λογιστήριο της επιχείρησης και ο υπολογιστής θα «δείχνει κόκκινο» μόλις εντοπίσει πιθανότητα φορολογικής απάτης ή φοροδιαφυγής.
Πηγή express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης