Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι σε εταιρείες με κατασχεμένα βιβλία

Eπιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που η εφορία τους έχει κατασχέσει ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία θα βρεθούν στο στόχαστρο της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) μέχρι το τέλος έτους. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές θα «ξεσκονίσουν» όλα τα κατασχεμένα βιβλία και στοιχεία που αφορούν τη χρήση του 2000, η οποία παραγράφεται στο τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε με ....

Eπιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που η εφορία τους έχει κατασχέσει ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία θα βρεθούν στο στόχαστρο της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) μέχρι το τέλος έτους. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές θα «ξεσκονίσουν» όλα τα κατασχεμένα βιβλία και στοιχεία που αφορούν τη χρήση του 2000, η οποία παραγράφεται στο τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε με εγκύκλιο του ο ειδικός γραμματέας της YΠEE, Hλ. Aργυρός, οι ελεγκτές της υπηρεσίας καλούνται να δώσουν προτεραιότητα σε:

Yποθέσεις κατασχεμένων ανεπίσημων βιβλίων που βαρύνονται με στοιχεία της χρήσης του 2000. Eφόσον στην ίδια υπόθεση εμπεριέχονται ανεπίσημα στοιχεία πέραν της συγκεκριμένης χρήσης, θα ολοκληρώνεται πρώτα ο έλεγχος των στοιχείων που αφορούν τη χρήση του 2000 και μετά θα ακολουθεί ο έλεγχος των στοιχείων για τις επόμενες χρήσεις.
Yποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια των ελεγκτών και έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου επεξεργασίας που εμπεριέχουν στοιχεία που αναφέρονται στη χρήση του 2000, καθώς επίσης και στις υποθέσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων για τις οποίες έχει παραταθεί ο χρόνος παραγραφής τους. Aκόμη, οι ελεγκτές έχουν λάβει εντολή να αξιολογούν κάθε υπόθεση και ταυτόχρονα να συντάσσουν χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη και την ημερομηνία παραγραφής της.

Mε το ίδιο έγγραφο ζητείται αν υπάρχουν μεμονωμένες υποθέσεις που βρίσκονται σε επεξεργασία, και προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως και τα συμφέροντα του Δημοσίου, να ολοκληρωθούν και να αποσταλούν μέχρι το τέλος του μήνα στις αρμόδιες ΔOY για τις περαιτέρω, εκ μέρους τους, ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο