Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις αντικρουόμενες διατάξεις μείωσης του Φ.Π.Α.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου
            

To Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ύστερα από τη δημοσίευση της ΠΟΛ.1189/29.7.2013, μεταφέρει τις έντονες  διαμαρτυρίες των μελών του από τους επαγγελματικούς κλάδους της εστίασης, σχετικά με τις αντικρουόμενες διατάξεις που αυτή περιλαμβάνει.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ από τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 της εγκυκλίου προκύπτει ότι τα προϊόντα σε «πακέτο» υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, στην αμέσως επόμενη παράγραφο αριθ. 5 επισημαίνεται ότι το «πακέτο» προορίζεται για κατανάλωση εκτός καταστήματος και συνεπώς υπόκειται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Επίσης, σε επιχειρήσεις όπως καντίνες και κυλικεία, που το σύνολο σχεδόν του τζίρου τους γίνεται από διερχόμενους πελάτες, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 4 της εγκυκλίου αυτής ανήκουν στις εξαιρέσεις και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, τα οριζόμενα της παραγράφου 5 περί «παράδοσης αγαθών» κατατάσσουν την πλειονότητα των προϊόντων που πωλούν στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα οι διατάξεις της εγκυκλίου, με ένταξη στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του συνόλου των προϊόντων εστίασης, ανεξαρτήτως πού αυτά καταναλώνονται.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description λκ | Αυγούστου 2, 2013 10:06 π.μ. | Reply
ΟΥΤΕ μια διαμαρτυρια απο τους συνηθεις διαμαρτυρομενους συλογους λογιστων,λογιστες.
Αλλα εδω ευνοει με την ασαφεια-μπερδεμα οσους εχουν τον τροπο τους να επωφελουνται "σε προσωπικο επιπεδο λυσεις"με τους φορολογικους ελεγκτες
ΕΝΩ οσο οσο εκσυχρονιζεται το φορολογικο συστημα δεν συμφερει και πρεπει πασει θυσια να δυσφημισθη η προσπαθεια..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο