Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατάρτιση «μαύρη λίστας» με τους φορολογικούς παραδείσους

Θετικά σχόλια απέσπασαν από το ΟΟΣΑ Αυστρία, Μάλτα, Ινδία, Μπαχάμες, Κατάρ

Το παγκόσμιο φόρουμ που αποστολή του έχει να βρίσκει τα ίχνη των φορολογικών παραδείσων έκρινε ότι είναι κατώτερες των διεθνώς ισχυουσών οι ανταλλαγές πληροφοριών που κάνει το Λουξεμβούργο με άλλα κράτη σε ό,τι αφορά τα φορολογικά ζητήματα, εκτιμά σήμερα ο ΟΟΣΑ, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Το φόρουμ για την διαφάνεια και για την ανταλλαγή των πληροφοριών για τα φορολογικά ζητήματα -υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ-, έχει θέσει στο στόχαστρο την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών σε 98, συνολικώς, κράτη ή επικράτειες (παραδείγματος χάρη οι Παρθένοι Νήσοι).

Έτσι, στη διάρκεια του φωτεινού Νοεμβρίου το φόρουμ θα ανακοινώσει την σχετική αξιολόγηση που θα έχει στο μεταξύ κάνει για 50 κράτη.

Πρώτη φορά θα τεθεί σημειωτέον στο στόχαστρο των ερευνητών του φόρουμ το θεσμικό φορολογικό πλαίσιο στο Ισραήλ και την Λιθουανία.

Ανάμεσα στα περίπου 10 κράτη-επικράτειες που η φορολογική συμπεριφορά των αρχών τους υπό το πρίσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με τις αρχές τρίτων κρατών αξιολογήθηκε ήδη σήμερα, το Λουξεμβούργο ειδικά κρίθηκε ότι εφαρμόζει προδιαγραφές κατώτερες των διεθνώς ισχυουσών.

Για το Μεγάλο Δουκάτο, η σχετική έρευνα διήρκεσε από την 1η Ιανουαρίου του 2009 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Ο ΟΟΣΑ αποδέχεται, πάντως, ότι η κυβέρνηση στο Λουξεμβούργο εμπρόθεσμα διεκπεραιώνει πολλά από τα αιτήματα προς αυτήν για παροχή πληροφοριών του φορολογικού πεδίου.

Σήμερα επίσης αξιολογήθηκαν από το φόρουμ που υπάγεται στον ΟΟΣΑ και η Αυστρία, η Μάλτα, το Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος, η Ινδία, οι Παρθένοι Νήσοι, οι Μπαχάμες, οι Βερμούδες, το Κατάρ, αποσπώντας «σχόλια θετικά», μετέδωσε σχετικώς το Γαλλικό πρακτορείο.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description καναπεδατος | Αυγούστου 1, 2013 3:08 μ.μ. | Reply
Συγχαρητηρια...... αφου κατορθωσατε να φτιαξετε < μαυρη λιστα με φορολ. παραδεισους > τωρα
to 2013 τρεμουν εντρομα !!!! ολα τα λαμογια του διεθνους χρηματοπιστωτικου ληστρικου κυκλωματος.
Μεχρι να τελειωσει η υλοποιηση της λιστας των κρατων και η αξιολογηση τους λογικα θα περασουν αλλα 30 χρονια (σκοπιμα.....) λογω γραφειοκρατιων προβληματων και ελλειψης συνεργασιας....(το παραμυθι που θα σας πλασαρουν) κοροιδα αγριως φορολογουμενοι .....ανα τον κοσμο .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο