Αιδώς Αργείοι, Κινέζοι Οικονομολόγοι και επιχειρηματίες στο Οικονομικό Επιμελητήριο αλλά η διοίκηση του ΟΕΕ ήταν απούσα, δυστυχώς

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

29 Ιούλιος 2013
Taxheaven.gr

Κινέζοι Οικονομολόγοι και επιχειρηματίες  στο Οικονομικό Επιμελητήριο αλλά η διοίκηση του ΟΕΕ ήταν απούσα, δυστυχώς. Αντιπροσωπεία Κινέζων Οικονομολόγων και Επιχειρηματιών επισκέφτηκε την Τετάρτη 10/7/2013 το  Οικονομικό Επιμελητήριο μετά από πρόσκληση που είχε γίνει από προηγουμένη διοίκηση του ΟΕΕ.
 
Προς  μεγάλη απογοήτευση ο Πρόεδρος του ΟΕΕ ήταν απών – ευρίσκονταν εκτός Αθηνών – και την αντιπροσωπεία των Κινέζων συναδέλφων Οικονομολόγων  και επιχειρηματιών υποδέχτηκε  στα  κεντρικά γραφεία  του ΟΕΕ ένα  μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ – που κλήθηκε την τελευταία στιγμή - και μια  εργαζομένη  από την κεντρική υπηρεσία του  ΟΕΕ.
     
Άσχετα το πως  παρουσίασε ο πρόεδρος του ΟΕΕ στην ΚΔ την επίσκεψη των Κινέζων οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους :

• Αφού μας επισκέφτηκαν οι Κινέζοι σημαίνει ότι αποδεχτήκαν μια πρόσκληση που τους είχαμε  αποστείλει.  
• Η αποδοχή πρόσκλησης γίνεται με έγγραφη απάντηση στην οποία και προσδιορίζεται  ο χρόνος  και ο τόπος της συνάντησης .
• Η αντιπροσωπεία των Κινέζων Οικονομολόγων και επιχειρηματιών πριν ξεκινήσει από την άκρη του κόσμου για να έλθει στην Ελλάδα και στο Οικονομικό Επιμελητήριο σίγουρα θα είχε ενημερώσει .
• Οφείλουμε  να είμαστε ευγενικοί και σε τέτοιες περιπτώσεις να προσφέρουμε αναμνηστικά δώρα  κάτι που ως σήμερα έπραττε το ΟΕΕ.
• Στις  συναντήσεις πάντα οφείλουμε να υπάρχει  επαρκής αντιπροσωπεία- Είθισται  να είναι όλο το προεδρείο και το σύνολο της ΚΔ . Να υπάρχει ατζέντα συζήτησης ,  να έχουμε τον υπεύθυνο που θα αποθανατίσει  την συνάντηση( φωτογράφο) , ενώ η παρουσία των δημοσιογράφων είναι επιβεβλημένη  για την  παρουσίαση της είδησης και των αποτελεσμάτων της συνάντησης.
     
Δυστυχώς  και  παρουσία  δεν είχε η ΚΔ του ΟΕΕ και τίποτα από όλα τα προαναφερόμενα  δεν έγιναν . Ο συνάδελφος του Προεδρείου κλήθηκε την τελευταία στιγμή και ήταν  μόνος του από την ΚΔ του ΟΕΕ  με αποτέλεσμα  οι προσκεκλημένοι να είναι περισσότεροι  από τους οικοδεσπότες . Ατζέντα δεν υπήρχε και ούτε προβλήθηκε στον τύπο η συνάντηση και τα αποτελέσματα της.  Φυσικά εμφανίστηκε το ΟΕΕ με την μέγιστη αγένεια  αφού δεν είχε προβλέψει να έχει  αναμνηστικό δώρο , ενώ οι Κινέζοι συνάδελφοι  ήταν ιδιαίτερα ευγενείς.
      
Ο συνάδελφος που εκπροσώπησε το ΟΕΕ κατέβαλε ομολογουμένως την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να τον επαινέσουμε – είναι ο συνάδελφος Κώστας Κόλλιας – αλλά ο Πρόεδρος του ΟΕΕ και τα μελή συνολικά του προεδρείου με την  στάση τους και το Οικονομικό Επιμελητήριο εξέθεσαν και την χώρα μας.

• Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό γεγονός να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα.
• Δεν μπορεί η ΚΔ του ΟΕΕ να μην γνωρίζει την συνάντηση , δεν μπορεί να μην παρίσταται στην συνάντηση σύσσωμο το Προεδρείο και η ΚΔ του ΟΕΕ.
• Δεν μπορεί η ΚΔ να μην έχει συζητήσει την ατζέντα πριν την συνάντηση.
• Δεν μπορεί να είμαστε  τόσο ανεπαρκείς  και ανοργάνωτοι   και να μην έχουμε ούτε φωτογράφο ούτε δημοσιογράφους  παρόντες.
• Δεν μπορεί να γινόμαστε αγενείς και να  μην έχουμε ούτε ένα αναμνηστικό δώρο  στους προσκεκλημένους μας.
   
Κύριοι αν δεν μπορείτε να εκπροσωπήσετε και να εκφράσετε το θεσμό, δεν είναι ανάγκη να τον διασύρετε και να τον εξευτελίζετε. Η στάση σας όχι μόνο εξέθεσε το θεσμό αλλά εξέθεσε και την χώρα. Δεν έχετε δικαίωμα να πράττετε με τέτοια ανευθυνότητα. Αν δεν μπορείτε – μας το έχετε δείξει  κατ’ επανάληψη – είναι προτιμότερο να πάτε όσο πιο νωρίς μπορείτε στο σπίτι σας. Είστε και επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης και πράττετε ανακόλουθα με αυτά που μας διακηρύσσετε καθημερινά. Πράττετε σε βάρος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
     
Το μόνο που θα ταίριαζε στη συμπεριφορά σας είναι ένα μεγάλο     
Ντροπή  


Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος