Θεοχάρης : «Δεν χρειάζεται παράταση για όσους ο ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4» Συνεχίζει το Taxis να δέχεται δηλώσεις για τα ΑΦΜ 1,2

Οικονομικές Ειδήσεις

29 Ιούλιος 2013
Taxheaven.gr

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρωινό του ΜΕGA ότι: «Όταν υπάρχουν προθεσμίες υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι».

Όμως, πρόσθεσε ότι:

«Το σύστημα θα συνεχίσεινα  δέχεται τις δηλώσεις εκείνων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2. Το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα».

Είπε ακόμη ότι: «Οι εκκαθαρίσεις δεν γίνονται την ίδια στιγμή. Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται».

Πάντως, για τους υπόλοιπους φορολογούμενους και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4 είπε: « Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα. Δεν χρειάζεται παράταση για όσους το ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4».

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3.4 Εκκ. Δηλώσεις ενώ το Σαββατοκύριακο υποβλήθηκαν 150 χιλ δηλώσεις.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει παράταση μετά την 30η Αυγούστου που λήγει και το τελευταίο ΑΦΜ, απάντησε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, διότι εκεί αρχίζουμε να χτυπάμε δημοσιονομικά ζητήματα.