Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Αναδιάρθωση του Δημοσίου, όχι περικοπές σε μισθούς - συντάξεις»

Στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα αφορούν τυχόν μέτρα που θα χρειαστούν για την τελευταία διετία του προγράμματος στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση για νέες περικοπές μισθών - συντάξεων, εάν η τρόικα εντοπίσει "τρύπα", όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο MEGA.

"Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αναδιάρθρωση του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η Τρόικα θα δεχόταν να συζητήσει ότι μέρος του όποιου δημοσιονομικού "κενού" μπορεί να καλυφθεί από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα", διευκρινίζει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι, με βάση τον σχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζεται ότι έως το τέλος του Προγράμματος μπορούν να εξοικονομηθούν 1,552 δισ. ευρώ από το Δημόσιο και συγκεκριμένα 816,5 εκατ. ευρώ από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, κυρίως τα υπουργεία, άλλα 210 εκατ. ευρώ από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και 525,4 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό στις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο τη κάλυψη "κενού" τη διετία 2015- 2016 χωρίς περικοπές μισθών και συντάξεων, η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 3 δισ ευρώ.

Την ίδια ώρα, και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο ΘΕΜΑ" ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολος, καθώς η διαπραγμάτευση για τη διετία 2015- 2016 δεν έχει κλείσει ακόμα. Σύμφωνα, δε, με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Τρόικας το δημοσιονομικό "κενό" υπολογίζεται στα περίπου 4 δισ ευρώ. "Η διαπραγμάτευση με τη Τρόικα τον Σεπτέμβριο δεν θα είναι εύκολη διότι θα είναι ίσως η τελευταία δύσκολη διαπραγμάτευση πριν να λήξει το Πρόγραμμα. Ναι μεν για το 2013 και το 2014, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, τους πείσαμε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό "κενό", όμως για το 2015 και το 2016 η συζήτηση είναι ανοικτή", υπογραμμίζει ο υπουργός στη συνέντευξή του.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο