Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ψήφισμα Πανκυκλαδικής συνέλευσης λογιστών

ΠΡΟΣ:

1. Το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά
2. Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα
3. Τον Υφυπουργό Οικονομικών – κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
4. Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη Χάρη
5. Τους Βουλευτές Κυκλάδων:
α) Βρούτσης Ιωάννης
β) Συρμαλένιος Νικόλαος
γ) Ρήγας Παναγιώτης
5. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
α) Περιφερειάρχη, κ. Μαχαιρίδη Γιάννη
β) Αντιπεριφερειάρχη, κ.Πουσσαίο Γεώργιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Επιμελητήριο Κυκλάδων
2. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Κυκλάδες, 25 Ιουλίου 2013

Κύριοι,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή – ψήφισμα της ανοικτής τηλεδιάσκεψης όλων των λογιστών φοροτεχνικών του νομού Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις κατά τόπους αίθουσες που διαθέτει.

Η συνυπογραφή της παρούσας επιστολής – ψηφίσματος αποτελεί την έναρξη μιας απέλπιδας προσπάθειας εν μέσω πιεστικών καταληκτικών ημερομηνιών φορολογικών υποχρεώσεων προκειμένου να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας από τους αρμοδίους.

Οι άστοχες αποφάσεις που έχουν ληφθεί  από το Υπουργείο οικονομικών, δεν συμβάλλουν στην ορθή άσκηση των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Επιπλέον, ελλοχεύουν τον κίνδυνο λαθών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον υπεύθυνο λογιστή – φοροτεχνικό και εκμηδενίζουν την ανθρώπινη πλευρά της εργασίας των λογιστών που ενίοτε θεωρούνται «συνεργάτες» του Υπουργείου οικονομικών, επιβάλλοντας απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη  που πραγματοποιήθηκε, επιλέχθηκαν και τέθηκαν προς συζήτηση πέντε από τα πλείστα θέματα που προβληματίζουν και «πνίγουν» τους λογιστές όλης της χώρας.

1)    Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
2)    Η πρόσφατη μετακίνηση ημερομηνίας υποβολής ΦΠΑ χρεωστικών και πιστωτικών περιοδικών δηλώσεων.
3)    Η επικείμενη εφαρμογή της υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΚΕΠΥΟ
4)    Ο καθορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών των φορολογικών υποχρεώσεων πριν την έναρξη της επιτυχούς λειτουργίας του συστήματος.
5)    Η αυθημερόν πρόσληψη πριν την ανάληψη εργασίας.
Επί των ανωτέρω προβλημάτων, ομόφωνα απαιτούμε τις ακόλουθες εφικτές, εφαρμόσιμες και χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος λύσεις.

Επί του πρώτου θέματος, το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε την 24η Μαΐου και σύμφωνα με το νόμο 4110/2013 άρθρο 62 παράγραφος 1, το σύστημα παραμένει ανοιχτό για πέντε μήνες. Επιπλέον, οι οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκδόθηκαν με την ΠΟΛ.1155/5.7.2013. Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη θα έπρεπε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ήταν η 23η Οκτωβρίου 2013. Απαιτούμε την αυτονόητη τήρηση του νόμου, δηλαδή την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., με καταληκτική ημερομηνία, τουλάχιστον την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Επί του δεύτερου θέματος, θεωρούμε ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ από την 26η στην 20η κάθε μήνα είναι άσκοπη και δεν αποφέρει κανένα όφελος στον κρατικό προϋπολογισμό. Σε συνδυασμό μάλιστα, με την υποχρέωση υποβολής ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES την 26η κάθε μηνός και τη σύνδεση χρόνου ενημέρωσης βιβλίων με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΦΠΑ, προκαλεί ένα ακατανόητο και μη εφαρμόσιμο σύμπλεγμα προθεσμιών. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η 20η ημέρα κάθε μήνα αποτελεί και καταληκτική ημερομηνία και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως η υποβολή ΦΜΥ. Τέλος, για τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς είναι ανέφικτη χρονικά, η συλλογή παραστατικών, η καταχώρησή τους και η οριστικοποίηση λογιστικά των εγγραφών στη μέση σχεδόν κάθε μήνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν, την επαναφορά της ΠΟΛ.1055/2.3.2001, που καθόριζε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής χρεωστικών και πιστωτικών δηλώσεων Φ.Π.Α. την 5η του μεθεπόμενου μήνα και η οποία θα πρέπει να καθοριστεί ως ενιαία καταληκτική ημερομηνία και για την υποβολή Ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES και INTRASTAT.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη μη εφαρμογή του μέτρου της μηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ΚΕΠΥΟ. Η τυχόν εφαρμογή του μέτρου αυτού θεωρείται από την πλευρά μας πρακτικά αδύνατη και θα αποτελέσει ένα ακόμα καίριο πλήγμα για τον κλάδο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι καταληκτικές ημερομηνίες όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω των εφαρμογών της ΓΓΠΣ να καθορίζονται μετά την έναρξη της επιτυχούς λειτουργίας του συστήματος.

Επί του τελευταίου θέματος, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση της αυθημερόν πρόσληψης, δεδομένης της ύπαρξης του Ειδικού Βιβλίου Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού. Οι αυθημερόν προσλήψεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στην προσπάθεια εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο των καθημερινών προσλήψεων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον εκμηδενισμό του ελεύθερού μας χρόνου, διότι απαιτεί την επί 24ώρου βάσεως διαθεσιμότητά μας προς εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Θεωρούμε ότι οι ανωτέρω απαιτήσεις του συνόλου των Λογιστών-Φοροτεχνικών Κυκλάδων όπως διατυπώνονται στο παρόν ψήφισμα, αποτελούν αίτημα του συνόλου των Λογιστών-Φοροτεχνικών όλης της χώρας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ | Ιουλίου 26, 2013 1:33 μ.μ. | Reply
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΙ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Ή ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΤΑΤΕ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ
-
image description stavrosmix | Ιουλίου 26, 2013 2:38 μ.μ. | Reply
κυριε πατελη , συμφωνω απολυτα με την αναγκη ενιαιας φωνης και εκπροσωπησης των λογιστων. αυτο το ρολο διαδραματιζει ( με τα θετικα και αρνητικα) σε μεγαλο βαθμο η ποφεε.
ακολουθωντας κατα γραμμα τις αποφασεις του συνδικαλιστικου μας οργανου συμμετειχα μεχρι τελους στην αποχη . μπορει αυτη η '' χαμενη'' εβδομαδα να με οδηγησει στο να μην προλαβω τις προθεσμιες. εκτιμω οτι στην ιδια κατασταση ειναι και αλλοι συναδελφοι.
απο τη ληξη της αποχης και μετα η ποφεε δεν εχει φανει πουθενα. εχω εκφρασει το παραπονο μου στον κυριο σταυρουλακη ( χανια ) .
με βαση τα παραπανω ρωτω ,
εμεις οι απλοι λογιστες που δεν εχουμε πληροφορηση των ''συζητησεων'' ειμαστε συναδελφοι δευτερης κατηγοριας?
ολες αυτες τις μερες μας εχουν σπασει τα νευρα οι του υπουργειου για τα συστηματα τους , θεωρειται οτι εχουν δικιο και δεν απαντατε εκ μερους των λογιστων?
τα μελη του δ.ς. τηρησαν την αποχη?
image description SARAKINOS | Ιουλίου 26, 2013 3:08 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε Νίκο Πατέλη, αν η ένστασή σου είναι στο ότι δεν ενημερώθηκε η ΠΟΦΕΕ για το ψήφισμα, τότε δεν έχεις δίκαιο. Εφ΄ όσον παρακολουθείς στενά τις δημοσιεύσεις του site, και απόδειξη είναι ότι απάντησες αμέσως, τότε ενημερώθηκες και συ και οι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ., όπως και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι και ενώσεις . Το ψήφισμα στάλθηκε στους αρμόδιους και υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση, καλή ή κακή δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι εμείς οι νησιώτες αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά από την Ομοσπονδία, ή αν θες καλύτερα, να συνεχίσουμε από εκεί που σταμάτησε η Ομοσπονδία.
Περιμένουμε τώρα και την δική σας αντίδραση και κάποια κίνηση για να αποσαφηνισθεί η κατάσταση στο θέμα των ημερομηνιών και του πενταμήνου που η Πολιτεία θέσπισε και όχι η Τρόϊκα. Το είπε και ο κ. Θεοχάρης "εμείς θα αποφασίσουμε". Περιμένουμε λοιπόν, από την ΠΟΦΕΕ κ. Πατέλη , και απευθύνομαι και στον συνάδελφο Πρόεδρο, για παλέψουμε όλοι μαζί. Και δεν περιμέναμε βέβαια, έπαινο από σας, παρά μόνο τον ψόγο ότι δεν ενημερωθήκατε εσείς πρώτοι...
Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ δημόσια τους συντονιστές της τηλεδιάσκεψης Σαντορινιούς συναδέλφους για την άριστη διοργάνωση και να ευχαριστήσω όλους του Κυκλαδίτες συναδέλφισες και συναδέλφους που μετείχαν στην συζήτηση και στην προσπάθεια αυτή.
Από μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, Γιάννης Παντελαίος, Πρόεδρος.
image description AENAOS | Ιουλίου 26, 2013 2:59 μ.μ. | Reply
Δεν σας εχουμε πλέον ανάγκη Κύριοι της ΠΟΦΕΕ, το ΚΑΚΟ έχει ήδη γίνει στην υγεία μας και στις οικογενειές μας !!!

Αν όντως μπορούσατε να κάνετε πραγματικά κάτι θα το είχατε κάνει....

Ευτυχώς η βάση αρχίζει να αφυπνίζεται και μαζικά να αντιδρά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!

Και κύριε Πατέλη - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ αλλά ελεύθερα σκεπτόμενοι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι

ΕΝΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2013 2:10 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια των συναδέλφων στις Κυκλάδες.

Θα συμφωνήσω με τον κ Πατέλη ότι όλοι μαζί μπορούμε, αλλά θα διαφωνήσω με τις παρατηρήσεις του λόγω της ιδιότητας του ως Αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΕ.

H Διοίκηση πρέπει να παροτρύνει τέτοιες προσπάθειες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Διότι το φως βρίσκεται στην ενεργοποίηση της βάσης.

Στην απάντηση του κ Πατέλη λείπει το μπράβο, λείπει η παρότρυνση και εν τέλει λείπει το όραμα..

Δεν λέω ότι ο κ Πατέλης ή η Διοίκηση δεν κάνει ότι μπορεί. Για το όραμα μιλώ.

Σταυρουλάκης Κώστας (Χανιά)
image description ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ | Ιουλίου 26, 2013 2:10 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ Νίκο Πατέλη,

Κανένας σύλλογος επαγγελματικού ή άλλου κλάδου δεν μπορεί με μεμονωμένες προσπάθειες να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα είχε μια συντονισμένη και μαζική προσπάθεια του κλάδου.
Η δημοσιοποίηση άλλωστε του ψηφίσματος έχει και αυτόν ακριβώς το στόχο.
Να παρακινήσει συναδέλφους ή συλλόγους του κλάδου που συμφωνούν με τα αιτήματα του ψηφίσματος να ταχθούν υπέρ αυτού δυναμώνοντας και ενισχύοντας έτσι τη δυναμική της προσπάθειας αυτής.
Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν και για την ΠΟΦΕΕ η οποία μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει τα αιτήματα αυτά με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Σύλλογος Λογιστών Θήρας δεν αποστασιοποιείται από τις θετικές κινήσεις άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, Λογιστικών Συλλόγων ή και μεμονωμένων ακόμα συναδέλφων, που αγωνιούν μη μπορώντας να αντέξουν τον καταιγισμό των απαιτήσεων και την αμείλικτη αδιαφορία της Διοίκησης.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε στηρίξει δημοσίως όλες τις θετικές ενέργειες από οπουδήποτε και αν προήρχοντο και θα συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε. Όμως στην τελευταία μας προσπάθεια να στηρίξουμε την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως ανακοίνωσε το Πανελλαδικό Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου δηλαδή η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., άσκοπα περιμέναμε την Δευτέρα το πρωί να έχουμε μία επίσημη ενημέρωση ως προς το τι πρέπει να κάνουμε την ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας καθώς και για το ποια ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με το Υπουργείο Οικονομικών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Λογιστών Θήρας
image description Δημητρησ τρυφωνοπουλοσ | Ιουλίου 26, 2013 2:35 μ.μ. | Reply
Πρέπει να υπάρχουν αντιδικίες μεταξύ των συλλόγων? Για όνομα του Θεού, πως θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας αν δεν ειμαστε ενωμένοι?
Συμφωνώ σε όλα τα σημεία της επιστολής, ειδικότερα στο σημείο με τις προσλήψεις που πλέον γίνεται χαμός....δεν προλαβαίνουμε την διαδικασία....οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσπαθούν να μαζέψουν τα δικαιολογιτικά για να κάνουμε δήλωση, βλέπετε συγχρόνως μαζέυουν χαρτιά για το παιδικό σταθμό, για το Α21, για τις συντάξεις που κόψανε, για το δάνειο που πρέπει να διακανονίσουν, για τα αυθαίρετα και γενικά για όλα αυτα που συμβαίνουν με πολλοι γρήγορους ρυθμούς στη χώρα μας και που κανένας δεν αντιδράει. Σιγά σιγά μας πέρνουν την εφοριά από το νησί μας τη Πάρο και δεν ΄κάνουμε τίποτα. Ρυθμίσεις χρεών πλέον στη Σύρο. Οι υπάλληλοι στην εφορία δεν ξέρουν αν αύριο θα είναι στη θέση τους η σε πρόωρη μειωμένη σύνταξη!!!! Το ίδιο και στον ΟΑΕΔ!!!!!! βλέπετε το κράτος φρόντισε να γίνονται ολα από το Ιντερνετ!!!!! Αν σας αρεσει εμενα καλώς , εμένα όμως με βρίσκει εντελώς αντίθετο αυτή η πολιτική και θα αγωνιστώ να την αλλάξω. Επιτέλους η πολιτική ηγεσία της τρόικας ,διοτι πλεον φανερα περνουμε εντολές από εκει και τις εκτελουμε αμεσα θα πρέπει να αναλάβει της ευθύνες της.
-παράταση στις δηλώσεις για όλα τα ΑΦΜ μέχρι 30/09/2013
-ΦΠΑ μέχρι την 5η του επόμενου και υποχρέωση κατάθεσης και του Χρεωστικού Φπα.
-Περιθώριο πρόσληψης εντός δεκαπέντε ημερών
και να μην πω κατάργηση του τέλους επτηδευματος γιατι θα μου στείλουν κατευθειαν τη ΣΔΟΕ.
image description hyp1974 | Ιουλίου 26, 2013 2:14 μ.μ. | Reply
Μπράβο στις Κυκλάδες και μεγάλο μπράβο στην απάντηση του Συλλόγου Λογιστών Θήρας.
Κύριε Σταυρουλάκη είστε πολύ συμπαθής σε πολλούς λογιστές από αυτά που λέγατε και κάνατε τους προηγούμενους μήνες (Πρώτοι εσεις γράψατε και εξώδικο που μας αντιπροσώπευε όλους).
Όμως μην λέτε οτι η διοίκηση της ΠΟΦΕΕ κάνει ότι μπορεί γιατί όπως ανέφεραν και οι συνάδελφοι από την Σαντορίνη, αλλά και όπως όλοι μας έχουμε γράψει στα σχόλια πολλών άρθρων αυτή την εβδομάδα στο TAXHEAVEN, οι κύριοι της ΠΟΦΕΕ είναι άφαντοι και ανύπαρκτοι.
Μας παρακίνησαν σε αποχή το αποτέλεσμα της οποίας είναι να φορτωθούμε επιπλέον δουλειά και δεν εχουν βγει από την Δευτέρα να μας πουν μία λέξη. Πείτε μας αν αυτό λέγεται εκπροσώπηση και δείχνει έστω και την παραμικρή σοβαρότητα Πανελλαδικού Συνδικαλιστικού Οργάνου.
image description ΚωσταςΗρακλειο | Ιουλίου 26, 2013 2:36 μ.μ. | Reply
Μπραβο στους συναδελφους ......
image description DGEO | Ιουλίου 26, 2013 3:39 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΠΟΦΕΕ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΤΝΟΥΝ.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΧΗ Η ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΛΟΥΚΙ.

image description Your Name | Ιουλίου 26, 2013 8:02 μ.μ. | Reply
Και αυτοι που δεν εκαναν απεργια ειναι οι λογιστες της Αθηνας και της Θεσσαλονικης. Για να τα λεμε και ολα καποια στιγμη
image description PANOSG | Ιουλίου 26, 2013 3:16 μ.μ. | Reply
κυριοι της ΠΟΦΕΕ η παρατασεις που δινουν ο υφυπουργος και ο γ.γ. δημοσιων εσοδων ειναι νομιμες? απο ποιον νομο? γιατι δεν κινειστε νομικα εναντιον τους? μονο να τους γλυφετε ξερετε?
image description Λογιστης | Ιουλίου 26, 2013 3:56 μ.μ. | Reply
Αλλοι λενε 30/9 αλλοι 31/10 ουτε εμεις δεν ξερουμε τι ζηταμε. Παιδια αλληλοτηλεφωνηθειτε - βρειτε τα και μαζι απαιτηστε. Τωρα ολοι κοροϊδευουν. ΟΙ μεν λενε 30/8 οι απο εκει 30/9 και οι παραπερα 31/10. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ το λογικο: 31/10 και ΦΠΑ περαιωσης 15/11, μεταθεση Συγκεντρωτικων, Ε9 ως 31/12/13, ρυθμισεις στα ΚΕΠ και οχι σε εμας. απαιτειστε ακομα και η 31/10 του Ε1 να πάει υποχρεωτικα μεσω λογιστικου γραφείου να εισπραξουν ΦΠΑ & φορο 26% και όχι ατομικα.
Πρεπει ΤΩΡΑ να συνεννοειθειτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και οχι ο καθενας τον χαβα του. ΕΛΕΟΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΘΕΙΤΕ - ΠΕΙΤΕ ΤΑ - ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ.
image description Γιάννησ νανουρησ | Ιουλίου 26, 2013 5:24 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε, αν διαβάσεις προσεκτικότερα το ψήφισμα, σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων αναφέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30/9/2013.
image description βασιλης συροσ | Ιουλίου 26, 2013 6:36 μ.μ. | Reply
Κύριε Πατέλη δεν εχουμε αναγκη από ένα 'πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο' όπως το λέτε. Δηλαδή, έτσι όπως το γράφετε εννοείτε εμμέσως 'ή με εμας ή το χάος' . Δεν είναι έτσι. Και θα το δείτε στο μέλλον αυτό.
Τόσα χρόνια που το επάγγελμα μας έχει κατακρεουργηθεί από όλους του αρμόδιους υπουργούς, τι εκανε η Ποφεε για να το αποτρέψει αυτό? Αυτό που χρειάζεται ο κλαδος μας είναι ενα συλλογικό όργανο που θα αποτελειται απο επαγγελματίες λογιστες και οχι απο επαγγελματιες συνδικαλιστές που θα ξερουν τα προβληματα του κλαδου και θα διεκδικούν ότι καλύτερο για τους συναδελφους τους.
image description Your Name | Ιουλίου 26, 2013 7:49 μ.μ. | Reply
Η ΠΟΦΕΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΑΜΕΣΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕ ΣΕ ΧΛΙΑΡΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ?.ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ.ΗΤΑΝ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ TAXISNET.ΑΠΛΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.ΤΙΣ 2.5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.
Η ΠΟΦΕΕ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ(ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΟΥ,ΚΑΝΑΛΙΑ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,ΑΓΩΓΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ,ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ????
image description JOHNSKORD | Ιουλίου 26, 2013 8:02 μ.μ. | Reply
Μετά την επιστολή - τελεσίγραφο της ΠΟΦΕΕ (που όλοι επικροτήσαμε - μερικοί όμως δεν τήρησαν) αλλά και μετά την αστεία "Θεοχάρειο" προθεσμία και τις αλλεπάληλες αστείες επίσης ανακοινώσεις του - τιτιβίσματα κ.λπ., ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ. Κανονικά και ύστερα από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει ο Θεοχάρης και οι όμοιοί του, ο κλάδος θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινώσει ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/07/2013 ΚΑΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. Το έχουν διατυπώσει πολλοί συνάδελφοι και σε όλους τους τόνους εδώ στο taxheaven και αλλού, γράφονται σε ανακοινώσεις περιφερειακών και μη συλλόγων. ΠΟΦΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ. Η σιωπή σου είναι ακατανόητη και κατ' επέκταση ΥΠΟΠΤΗ...
image description ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ | Ιουλίου 26, 2013 11:52 μ.μ. | Reply
Είμαι σίγουρος πως αν αύριο το πρωί ο Γενικός γραμματέας ανακοίνωνε … «οι φορολογικές δηλώσεις ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ. λήγουν 30/9/2013» θα εφησυχάζαμε όλοι μας. Το θέμα κύριοι συνάδελφοι δεν είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων που μας συσπειρώνουν κάθε χρόνο μέσα στα σχετικά forum.
Κατά την άποψή μου το θέμα είναι ότι ανεχόμαστε όλους αυτούς που αβασάνιστα λαμβάνουν όλες αυτές τις ηλίθιες αποφάσεις να μας γαμούν την ζωή.
Και γι’ αυτό δεν κάνουμε απολύτως τίποτα ή κάνουμε κάτι; Βεβαίως και κάνουμε κάτι. Κατηγορούμε και κριτικάρουμε ο ένας τον άλλον.
Το κέντρο βάρους του θέματος έχει μετατοπιστεί γύρω από κριτικές προς την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο απ’ όλα είναι πως αυτές οι κριτικές γίνονται με την υπογραφή κάποιων nicknames. Οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από τα nicknames τους.
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είναι μία Ομοσπονδία. Δεν είναι όμως η μοναδική. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών είναι υπαρκτή ή ανύπαρκτη; Που είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών; Ο σκοπός του καταστατικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων είναι σχετικός με τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και εξοντώνουν την ανθρώπινη φύση μας; Ο.Ε.Ε. Ο.Ε.Ε. είσαι εδώ;
Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να υποχρεώνεται ο λογιστής να είναι στο γραφείο του την Κυριακή το πρωί προκειμένου να ολοκληρώσει μια πρόσληψη σε μια τουριστική περιοχή.
Είναι ατιμωτικό να σέρνεται ο λογιστής τα ξημερώματα στην επιχείρηση επειδή το απαιτεί το Σ.Δ.Ο.Ε.
Είναι αγχωτικό και ψυχικά εξοντωτικό, ο λογιστής να υποβάλει ταυτόχρονα την ίδια μέρα επειδή συμπίπτουν οι καταληκτικές ημερομηνίες δύο, τρείς και τέσσερεις διαφορετικούς τύπους δηλώσεων.
Είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να προγραμματίσεις με την οικογένεια σου ένα ταξίδι διακοπών γιατί ο Υπουργός πρώτα καθορίζει τις καταληκτικές ημερομηνίες και μετά θέτει σε εφαρμογή ένα σύστημα που επειδή είναι ελλιπές και σέρνεται, αναγκάζεται να μεταθέσει τις καταληκτικές ημερομηνίες όπως γουστάρει και όποτε γουστάρει γράφοντας τον λογιστή στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θα έπρεπε να σταματήσει πια να εκλιπαρεί για παρατάσεις. Θα πρέπει στιβαρά να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του Υπουργού τόσο δυνατά ώστε να ακουστεί απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Σ’ όλη την κοινότητα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους λογιστές και να γνωστοποιήσει σε όλους αυτούς τους άσχετους και πανάθλιους της Διοίκησης, πως λειτουργεί η αγορά.
Αυτό μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει ή μήπως είχε την ευκαιρία και απέφυγε σκοπίμως να το κάνει;

image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 27, 2013 8:52 π.μ. | Reply
Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη ...
image description JOHNSKORD | Ιουλίου 27, 2013 5:44 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ φίλε κ. Νανούρη, δεν ξέρω αν και σε ποιον ή ποιούς συγκεκριμένα αναφέρεσε περί κρυψίματος των θέσεων και απόψεων του καθενός πίσω από το nickname του, πάντως προσωπικά και σε ότι με αφορά, ουδέποτε στη ζωή μου έχω κρυφτεί πίσω απ' οτιδήποτε, πόσω δε μάλλον πίσω από ένα nickname. Για να βγω λοιπόν από αυτή την εξίσωση αλλά και για να πάψει να σ' εκνευρίζει ένας λιγότερος, προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω το όνομά μου. Επίτρεψε μου να πω επίσης οτι στο world wide web, υπάρχουν εκατομμύρια θεματικά ή γενικά forums στα οποία ούτε ένα δεν χρησιμοποιεί τα πραγματικά ονόματα των χρηστών παρά όλα χρησιμοποιούν τα nicknames τους για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε. Γι' αυτόν το λόγο και οι τοποθετήσεις των χρηστών στα forums παγκοσμίως, δεν μπορούν να θεωρηθούν απολύτως αξιόπιστες για εξαγωγή συμπερασμάτων, παρά μόνον ενδεικτικές. Είναι στην απόλυτη κρίση του κάθε χρήστη να δημοσιοποιήσει το όνομά του και η μη δημοσιοποιησή του δεν του αφαιρεί ούτε κατ' ελάχιστο το δικαίωμα να εκφραστεί όπως αυτός επιθυμεί (στα πλαίσια πάντα των κανόνων που θέτει ο administrator) - ουδείς δε έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από άλλον χρήστη την δημοσιοποίηση του πραγματικού του ονόματος. Δεν λέω βέβαια πως στην τοποθέτησή σου (με την οποία - εκτός αυτής της μικρής ένστασης - συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και την προσυπογράφω) απαίτησες από κάποιον χρήστη κάτι. Αυτό που λέω είναι οτι θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε τις διαφορές της συζήτησης χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη, με τη συζήτηση διά ζώσης. Άλλη βαρύτητα και αξία η μία και άλλη η άλλη.

Συγνώμη για την πολυλογία μου
Με Εκτίμηση
Γιάννης Κ. Σκορδόπουλος
Αγρίνιο
image description Your Name | Ιουλίου 27, 2013 12:07 π.μ. | Reply
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ…..

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ Ή ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ….

ΖΗΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ (ΓΑΜΟΣ) ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ 0 χα χα χα
image description 123123 | Ιουλίου 27, 2013 10:52 π.μ. | Reply
ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΑΣ κ.κ εκπροσωποι.
ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
ΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ......
image description lk | Ιουλίου 27, 2013 10:31 π.μ. | Reply
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι άστοχες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο οικονομικών, δεν συμβάλλουν στην ορθή άσκηση των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Επιπλέον, ελλοχεύουν τον ΚΙΝΔΥΝΟ λαθών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον υπεύθυνο λογιστή – φοροτεχνικό και εκμηδενίζουν την ανθρώπινη πλευρά της εργασίας των λογιστών που ενίοτε θεωρούνται «συνεργάτες» του Υπουργείου οικονομικών, επιβάλλοντας ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ συνθήκες εργασίας.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ......
....και αγωνα για ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ......
image description κική | Ιουλίου 27, 2013 1:13 μ.μ. | Reply
Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους δεν ανακοινώνεται δημόσια μια παράταση.
Απαιτήστε οι λογιστές να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση από τον υπόλοιπο κόσμο..Δεν είμαστε εμείς που καθυστερούμε την υποβολή.Μπορούμε να βρούμε τρόπους που να εξυπηρετούν και το υπουργείο και εμάς,και αυτό να γίνει δημόσια και όχι με μυστικές συμφωνίες .Αυτό, και θα μας απαλάξει από το άγχος,και θα μας αναβαθμίσει ως κλάδο,και θα μας φέρει πιο κοντά στο υπουργείο,που κακά τα ψέματα,αυτό είναι που μας δίνει δουλειά.Με το να κάνετε συμφωνίες που μόνο εσείς γνωρίζετε,είναι σα να μας λέτε είστε βόδια και θα σας αντιμετωπίσουμε ως βόδια..
image description Your Name | Ιουλίου 27, 2013 5:01 μ.μ. | Reply
Δουλεια μας δινουν,λεφτα δεν εχουν οι πελατες μας για να πληρωσουν....οποτε δουλευουμε τζαμπα.........μας εχει στριψει η βιδα μου φαινεται...ειμαστε ο μοναδικος κλαδος που προσφερει δωρεαν τις υπηρεσιες του.....και μας βριζουν απο πανω....
image description KAMELOT | Ιουλίου 27, 2013 10:24 μ.μ. | Reply
και τα χειρότερα έρχονται....δυστηχώς , κάθε χρόνο θα μας φορτώνουν περισσότερες αγγαρίες και στο τέλος θα μας βγάλουν εκτός
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο