Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Η κινητικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με τις αποχωρήσεις

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού ΔM&ΗΔ στο «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Αιμίλιο Πεδικάρη και Δημήτρη Χόνδρο

«Η κινητικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με τις αποχωρήσεις. Οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, από τη διαδικασία της εθελούσιας εξόδου (δεν αφορά όσους βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς τριετίας), από τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών και από τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει κυνήγι μαγισσών για τους επίορκους.»

«Ο μεγάλος στόχος είναι η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων να συνδέεται με τα οργανογράμματα και τα σχέδια στελέχωσης των Υπουργείων. Δηλαδή πόσοι και ποιές κατηγορίες υπάλληλων παρουσιάζουν κενά και πόσοι πλεονάζουν. Το ελληνικό κράτος δεν έπρεπε να περιμένει τα μνημόνια για να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε υπηρεσίες που στενάζουν και δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες και ταυτόχρονα αλλού να υπάρχουν πλεονάσματα.»

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συντονίζει. Έχει κομβικό, αλλά όχι κυρίαρχο ρόλο. Δεν υποδεικνύει τις ανάγκες των άλλων Υπουργείων. Η Κυβέρνηση συνολικά θα αξιοποιήσει τη δουλεία που ήδη έχει γίνει. Δεν την πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων όπως συχνά συνέβαινε μέχρι τώρα. Αξιοποιούμε τα οργανογράμματα που έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Επιταχύνουμε και ολοκληρώνουμε.»

«Μέσα από τα σχεδία στελέχωσης, θα υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός για την κινητικότητα.
Για παράδειγμα οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών θα μετακινούνται και αυτοί βάσει των αναγκών.»

«Η δυσκολία υλοποίησης της κινητικότητας, τόσα χρόνια, ήταν λόγω έλλειψης σχεδιασμού και μηχανισμού. Π.χ. η διοίκηση παρουσιάζει τεράστιες αγκυλώσεις στα θέματα μετατάξεων. Μέχρι και για την οικειοθελή μετάταξη – μετακίνηση υπαλλήλου, απαιτούνται μήνες γραφειοκρατίας και δεκάδες υπογραφών.»

«Επιβάλλεται να επιτευχθεί ο στόχος απλοποίησης και διαφάνειας των “διαδικασιών μαμούθ” μέσω θεσμικών αλλαγών. Θα προσχωρήσουμε σε σύντομες και αξιοκρατικές διαδικασίες με την αξιοποίηση και τη συμβολή του ΑΣΕΠ.»

«Δεν είναι η τρόικα και οι αριθμοί. Είναι οι εξυπηρετούμενοι πολίτες. Η κινητικότητα πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον.

Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα της αναδιάρθρωσης.
Τώρα είναι ώρα να δούμε την ποιοτική διάσταση των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα “πιάσουμε” και τους αριθμούς, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας, αλλά να πάμε στην ουσία του προβλήματος. Όχι μόνο οι αριθμοί ποσοτικά.»

«Απαιτείται πολιτική τόλμη με ξεκάθαρους στόχους από όλους. Όχι προχειρότητα, “άλλα λέμε και άλλα κάνουμε”. Αξιοποίηση της δουλειάς που ήδη έχει γίνει, επιτάχυνση και νέοι στόχοι.»

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ανέδειξε την ανάγκη να μην υπάρξουν ξανά οριζόντιες προσεγγίσεις στο ζήτημα της κινητικότητας. Τα Υπουργεία που ολοκληρώνουν τα οργανογράμματα και τα σχέδια στελέχωσης, να πουν με πολιτική τόλμη, πού έχουν πλεονάσματα και πού ελλείμματα.»
..
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο