Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή. Ήδη με τις διατάξεις που περιλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θεσπίστηκαν ενιαίοι κανόνες λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και ενιαίος τρόπος είσπραξης των οφειλών.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων που εχορηγούντο παράνομα, είπε ότι το θέμα λύθηκε μέσα σε επτά μήνες χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό και σήμερα «δεν υπάρχει πλέον ούτε μια “μαϊμού” σύνταξη».

Ο κ. Βρούτσης προσέθεσε ότι οι περιπτώσεις συντάξεων που παρέμειναν αδιευκρίνιστες μετά την ολοκλήρωση των απογραφών είναι 55.000 και το δημοσιονομικό όφελος από τη διακοπή τους ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description HAL 9000 | Ιουλίου 24, 2013 7:31 μ.μ. | Reply
Συνταξιούχοι προετοιμαστείτε....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο