Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενδιάμεσοι πάροχοι τα Επιμελητήρια για την πιστοποίηση της ψηφιακής υπογραφής

Την ανάδειξη των επιμελητηρίων σε ενδιάμεσους παρόχους για την πιστοποίηση της ψηφιακής υπογραφής προς τις επιχειρήσεις προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), με θέμα τις διαδικασίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ).
Ο ίδιος υποστήριξε ότι, μέσω της πλήρους λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ., θα επέλθει ελάφρυνση των επιχειρηματιών στις διαδικασίες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και μείωση του φόρτου εργασίας των επιμελητηρίων.

"Αυτό θα συμβεί καθώς δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται πιστοποιητικά για τις τράπεζες, για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, για την υπογραφή συμβάσεων του δημοσίου, αλλά και για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού η πρόσβαση στα στοιχεία των επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ. θα είναι ελεύθερη προς κάθε πιστοποιημένο ενδιαφερόμενο φορέα", σημείωσε ο κ.Κομνηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, ενώ ζήτησε από τα επιμελητήρια να προωθήσουν το ΓΕΜΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών επιμελητηρίων._
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ..... | Ιουλίου 24, 2013 12:54 μ.μ. | Reply
αρα δεν καταργηστε, αρα συνεχιζουμε και πληρωνουμε επιμελητηριο
image description ΚΚΕ αλλαγή | Ιουλίου 24, 2013 1:15 μ.μ. | Reply
τους νταβατζήδες του ΟΕΕ θα τους διώξουν ρε κορόιδααααααααα, αιμα τιμη ΟΕΕΕΕΕΕΕ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο