Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Αρχισε η υποβολή των καταστάσεων απασχόλησης από τις επιχειρήσεις

Ξεκίνησε από τις 15 Σεπτεμβρίου η περίοδος υποβολής από τις επιχειρήσεις των καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας των απασχολουμένων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να έχουν υποβάλει τις σχετικές καταστάσεις στις...

Ξεκίνησε από τις 15 Σεπτεμβρίου η περίοδος υποβολής από τις επιχειρήσεις των καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας των απασχολουμένων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να έχουν υποβάλει τις σχετικές καταστάσεις στις κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

ΘΕMΑ : Περίοδος υποβολής Καταστάσεων Προσωπικού και Ωρών Εργασίας των επιχειρήσεων (15/9 έως 15/11/2006). Από το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), κ. Χρήστου Κουρούση εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση : Ήδη από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2006 ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των Καταστάσεων Προσωπικού και Ωρών Εργασίας όλων των επιχειρήσεων στις κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε., η οποία διαρκεί 2 μήνες και λήγει 15 Νοεμβρίου 2006.

Η αυξημένη προσέλευση των ενδιαφερομένων που διαπιστώνεται συνήθως κατά τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας έχει ως συνέπεια την υπερφόρτωση των Υπηρεσιών. Ως επακόλουθο παρατηρείται δυσαρέσκεια του κοινού για τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν άμεσα και έγκαιρα στις κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε., συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο τόσο στην καλύτερη δική τους εξυπηρέτηση όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες βάσει νόμου στις Καταστάσεις Προσωπικού να αναγράφουν τον Τεχνικό Ασφαλείας, ενώ σε αυτές που απασχολούν πάνω από 50 εργαζομένους πρέπει να αναγράφεται και ο Ιατρός Εργασίας και το ωράριο εργασίας αυτών στην επιχείρηση.

Η ορθότητα και η ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στις καταστάσεις προσωπικού, τα οποία αποτυπώνουν την ταυτότητα της επιχείρησης, του προσωπικού της και το εφαρμοζόμενο σε αυτήν ωράριο εργασίας, αποτελούν ευθύνη του εργοδότη, κατά του οποίου επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη υποβολή ή την πλημμελή συμπλήρωση της κατάστασης ή του προγράμματος.

Η παραλαβή από τις υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. των καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θεώρηση ή έγκριση του περιεχομένου τους. Παρ όλα αυτά θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.


Βάσει του νόμου 3385/2005 (ΦΕΚ 210 Α’) το πρόστιμο για κάθε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (άρα και για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη υποβολή ή πλημμελή συμπλήρωση της κατάστασης προσωπικού) καθορίζεται σε τουλάχιστον χίλια (1.000) έως τριάντα (30000) Ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο