Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές σε ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

24 Ιούλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σειρά αλλαγών στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έγιναν απόψε στη Βουλή, με κυριότερη τη δυνατότητα που δίνεται στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν όχι μόνο για τον αριθμό των Κυριακών που θα μπορούν - πάντα σε προαιρετική βάση - να λειτουργούν τα καταστήματα, αλλά και τις περιοχές στις οποίες θα ισχύει η απελευθέρωση, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Η βασική ρύθμιση παραμένει ωστόσο ότι όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο (δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα και από μία στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους που καθιερώνονται) ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα ορίζεται πόσες επιπλέον Κυριακές (μέχρι 45) θα μπορούν να λειτουργούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (έως 250 τ.μ.).

Οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών θα πρέπει να εκδοθούν σε διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (αντί για δύο που προέβλεπε η ρύθμιση που είχε κατατεθεί) και προστέθηκε επίσης η δυνατότητα αναθεώρησης της απόφασης μια φορά το χρόνο, αρχής γενομένης από το 2015.
Μία ακόμη αλλαγή που έγινε σήμερα προβλέπει κυρώσεις για τους αντιπεριφερειάρχες που δεν θα εκδώσουν αποφάσεις στην τρίμηνη προθεσμία.

Ολόκληρη η ομιλία του Κου Χατζηδάκη με τις αλλαγές Εδώ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης