Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Γερμανία παρατείνει την έγκριση εκταμίευσης της δόσης στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να παρατείνει την χρονική προθεσμία για να δοθεί από πλευράς της έγκριση για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, έως την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι όροι που έχουν τεθεί στην Αθήνα θα εφαρμοστούν, αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ και είδε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ακόμη την επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα μέτρα που της ζητούνταν.

Ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι ολοκληρώθηκαν τα 17 από τα 22 «προαπαιτούμενα», ανέφερε ο Κάμπετερ, κάτι που χαρακτήρισε ανεπαρκές ώστε η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής να δώσει την έγκρισή της, κάτι που αποτελεί κλειδί για να δοθεί το πράσινο φως από το Βερολίνο.
Ο Κάμπετερ ανέφερε ότι αναμένει η αξιολόγηση της προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα να έχει επικαιροποιηθεί την Τετάρτη και κατόπιν να σταλεί στην Μπούντεσταγκ.

«Για να δοθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού μια επαρκής δυνατότητα να διαμορφώσει μια γνώμη για αυτό, η αρχική προθεσμία θα παραταθεί ως την Δευτέρα, 29η Ιουλίου», ανέφερε η επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών. Αρχικά η προθεσμία που είχε καθοριστεί ήταν η 24η Ιουλίου.
Νωρίτερα, πάντως, ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή της Ελλάδας και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει την Δευτέρα 29η Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Ιουλίου 24, 2013 2:28 π.μ. | Reply
Περιμένουν να δουν αν θα πάρουν παράταση οι δηλώσεις ......... !!!!!!! Α καλό ε ....???!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο