Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διακοπή καταβολής ΕΚΑΣ λόγω υπέρβασης οικονομικών κριτηρίων

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό τη νόμιμη και υπεύθυνη διαχείριση των χορηγούμενων παροχών, προβαίνει σε διασταυρώσεις των ηλεκτρονικά τηρούμενων αρχείων.

Στο πλαίσιο αυτό αξιοποίησε τη βάση δεδομένων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών Συντάξεων για ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των συντάξεων ΙΚΑ με τα αρχεία συντάξεων των λοιπών Ταμείων.

Από τον έλεγχο αυτό, διαπιστώθηκε ότι σε 1624 περιπτώσεις συνταξιούχων θα πρέπει να διακοπεί η χορήγηση του επιδόματος, επειδή το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιδομάτων που τους χορηγήθηκαν με τη σύνταξη μηνός Μαρτίου 2013 υπερέβη το ποσό των 850,00 €, το οποίο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελεί όριο για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ (άρθ.34 του Ν.3996/2011).

Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου, αφενός, να διακοπεί η αχρεώστητη χορήγηση του ΕΚΑΣ στους μη δικαιούχους από τις 30 Ιουλίου 2013 και αφετέρου, να επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που χορηγήθηκαν από την 1.1.2013, σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα προσδιοριστεί βάσει των ποσών που θα πρέπει να επιστραφούν.

Ο έλεγχος θα επεκταθεί για τους δικαιούχους-επιδοματούχους στα έτη 2011 και 2012 και εφόσον διαπιστωθεί υπέρβαση του ανωτέρω κριτηρίου, οι υπηρεσίες θα προβούν επίσης στην αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ΕΚΑΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο