Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους...

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 - ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-3622707 - FAX: 210-3638782 - www.poedoy.gr - email: [email protected]

Aθήνα 23.7.2013

Αρ. Πρωτ.: 332

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ : ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ..

Τα όσα διαδραματίζονται στις εφορίες την περίοδο αυτή, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ρυθμίσεις χρεών, κλειδάριθμους κλπ, αναδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ανικανότητα, την προχειρότητα και την απουσία σοβαρότητας και αξιοπιστίας των ανευθυνο- υπευθύνων, που έχουν την αρμοδιότητα διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ελπίζουμε επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ! Αρκετά «προσέφεραν», φτάνει δεν αντέχουμε άλλο!

Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει επισημάνει έγκαιρα το όλο πρόβλημα (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) και αν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου εγκατέλειπε την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ταλαιπωρούν πολίτες, καθυστερούν το φορολογικό μηχανισμό από το κύριο έργο του και καταρρακώνουν το κύρος των φορολογικών υπηρεσιών.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ειδικά  όσοι τα τελευταία χρόνια από «διάφορες» θέσεις συμβούλων, Ειδικών και Γενικών Γραμματέων, ανέλαβαν την «σωτηρία» μας. Ας τις αναλάβουν γιατί η ασυλία που έχουν από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε., δεν θα κρατήσει αιώνια και δεν θα τους προστατεύει μόνιμα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                        

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Gio | July 23, 2013 4:27 PM | Reply
Δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να διαφωνεί έστω και στο ελάχιστο, εκτός και εάν είναι ΑΚΟΜΑ "βολεμένος" όπως οι ..."κύριοι" τους οποίους φωτογραφίζει το δελτίο τύπου.
Έχω μάλιστα την εντύπωση ("κρυφό πόθο" μάλλον) οτι δεν αργεί η ώρα της τελικής κρίσης...
image description Your Name | July 23, 2013 4:28 PM | Reply
Πειτε επιτελους βρε χρυσοστομοι...
image description germanicus | July 23, 2013 6:40 PM | Reply
τους τα χώνουν και οι φορατζήδες. φαντάσου :)
image description ΦΤΟΥ ΣΑΣ | July 23, 2013 7:55 PM | Reply
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
μίλησαν και οι βαριά εργαζόμενοι των 700€...
image description hyp1974 | July 23, 2013 8:08 PM | Reply
Ας καταλάβουμε οτι δεν πρεπει να παιζουμε το παιχνίδι τους και να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κι εμείς και οι εφοριακοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα.Και μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν δουλεύουν. Τουλάχιστον στις εφορίες όμως η μεγάλη πλειονότητα δουλεύει κανονικότατα και ακουν και όλη μέρα τα μπινελίκια του κάθε αγανακτισμένου φορολογούμενου που βλέπει στο πρόσωπό τους το κράτος που τον έχει ξεζουμίσει και ξεσπάει πάνω τους
image description BLACKJACK | July 24, 2013 2:41 AM | Reply
Στο χέρι τους ήταν τόσα χρόνια να διεκδικήσουν για την εργασιακή καθημερινότητά τους και για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων τους τα αυτονόητα. Από τη στιγμή που συμπορεύτηκαν με το σύστημα που είχαν δημιουργήσει οι πασοκτζήδες φυτευτοί εφοριακοί του '80 και έβαλαν το χεράκι τους στη διαιώνιση ενός αισχρού συστήματος επιβολής νόμων, δωροδοκιών, υπερφορολόγησης, γραφειοκρατίας και συνεχίζουν από ό,τι φαίνεται από τις εκλογές τους το λιβάνισμα στο αιώνιο πασοκ και κάτι ψιλά στους άλλους, έχουν ισάξια ευθύνη με αυτούς που κυβερνούν_και ισόποσα σχεδόν χρηματοδοτούμενοι.
Εάν χαϊδεύουν τον ...ομφαλό τους οι υπάλληλοι του σημαντικότερου τμήματος τού σπουδαιότερου υπουργείου, ενώ αντιλαμβάνονται τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τους αγώνες διεκδίκησης ως μοχλό πίεσης μεταβολής του εισοδήματός τους, τότε έχουν κατακτήσει επ' άξια το ρόλο του ρουφιάνου και χαφιέ της κοινωνίας.
Το αν συνέβαλαν οι φορείς, μέλη των οποίων είναι και αυτοί - και πολλοί παράνομοι ως επιτηδευματίες - σε αυτήν την πραγματικότητα, τότε δεν ισχύει η συνηθισμένη καραμέλα της αντιπαλότητας των εργατικών τάξεων. Είναι απλά η πραγματικότητα, καλώς ή κακώς, όπως και να σχολιαστεί.
Αν αποφάσιζαν ποτέ να διεκδικήσουν σαν γνώστες της επιστήμης τους και του οικονομικού συστήματος που είναι, τα αυτονόητα της φορολογικής δικαιοσύνης, την αντιγραφή σχεδίων άλλων χωρών που δεν πνίγουν τον επιτηδευματία στη δράση του και τόσα άλλα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι, όπως ένας καθηγητής θα διεκδικούσε αυτά που του αναλογούν στην παιδεία, όπως ένας γιατρός τη διάλυση του ικα και αυτών που το στηρίζουν, όπως ένας βενζινάς το δικαίωμα τού συνανθρώπου του να αγοράζει καθαρό καύσιμο, τότε και μόνο θα άξιζε να έχουν θέση σε μια κοινωνία του 21ου αιώνα.
image description iekres | July 23, 2013 9:21 PM | Reply
φορολογικές δηλώσεις:ΔΕΝ παραλαμβάνετε
ρυθμίσεις χρεών, : Κάνουν πια ΜΟΝΟ μισθωτοί και συνταξιούχοι, η νέα ρύθμιση είναι απαγορευτική για κάθε επιχείρηση λόγο των συνεπειών
κλειδάριθμους: Μια διαδικασία 3 λεπτών, το μητρώο το μόνο τμήμα που έχει μια σχετική κίνηση και αυτό λόγω της ανικανότητας των διοικήσεων να ενισχύσουν το τμήμα με υπαλλήλους που κάθονται σε άλλα ΑΛΛΑ και διότι οι υπάλληλοι (οι παλιοί σίγουρα) αρνούνται να πάνε σε τμήμα που έχει δουλειά.

Όπως και να έχει οι κλειδάριθμοι σταματάνε ΕΝΤΕΛΩΣ μετά το τέλος των δηλώσεων.

ΟΠΟΤΕ σταματήστε το κλαψούρισμα και το δήθεν αγώνα, όταν επι σειρά ετών προβλήματα εξυπηρέτησης και βελτίωσης παροχών προς τον πολίτη ήταν ανύπαρκτα στις ανακοινώσεις σας.

Να σας θυμίσω υπουργικές αποφάσεις:
για κατάργηση ημιαργίας, όλες οι ΔΟΥ κάνουν ακόμα
Για κατάργηση του κλεισίματος κάθε Παρασκευή, χρειάστηκαν 3 χρόνια να εφαρμοσθεί

Η Επέκταση του ωαρίου. Την παγώσατε εσείς.

Την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών με καταρτισμένους υπαλλήλους, επιλεγμένους μετά απο εξετάσεις. Την παγώσατε και με επεισόδια για να μοιραστεί η πίτα σε ημέτερους, με επετηρίδα και όχι σε νέους, εκτός ΔΟΥ κλπ

Το κλείσιμο ΔΟΥ όπου υπήρχαν 8-10 υπάλληλοι για 5.000 πολίτες ενώ σε ΔΟΥ Α΄τάξης υπήρχε πρόβλημα προσωπικού. Το παγώσατε για να μην ξεβολέψετε ημέτερους.

Τον έλεγχο σε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επίορκους συναδέλφους σας, τους κάνατε μόνοι σας., όπως και τις ποινές επηρεάζατε. Αποδεδειγμένα χρηματιζόμενοι εφοριακοί πήγαιναν απλά σε διπλανή ΔΟΥ για μερικούς μήνες.

Τις διοικήσεις στις ΔΟΥ τις όριζε η νικητήρια παράταξη ΣΑΣ. Και σαν σωστά προβατάκια περιμένατε απλά την αλλαγή της κυβέρνησης για να πάρετε σειρά.

Προστατεύατε επι χρόνια αργόμισθους συναδέλφους σας. Οι κτηματικές υπηρεσίες ήταν ένα πραγματικό νεκροταφείο ελεφάντων, όπου στέλνατε τους συναδέλφους σας λίγο πριν την σύνταξη για να ξεκουραστούν ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

Ποτέ δεν σταθήκατε δίπλα στα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των λογιστών, οι δούλοι σας ήταν μια ζωή. Τώρα ειδικά κάνουν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ την δουλειά σας, απο παραλαβή δηλώσεων, ΦΕ, ΦΠΑ, πληρωμές, μεταβολές Φορολογικών μηχανισμών ταμειακών, συγκεντρωτικές, οριστικές, και τελευταία μέχρι ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Κάνουμε δλδ την επι χρόνια ΔΙΚΗ ΣΑΣ δουλειά, με τις ίδιες και χειρότερες αμοιβές και εσείς απλά κλαψουρίζετε για τις μειώσεις μισθών.


Φωνάζετε για μειώσεις μισθών όταν έχει πραγματικά μειωθεί ο φόρτος εργασίας σας (δες παραπάνω) ενώ οι λογιστές πολλαπλασίασαν την δουλειά τους, με τα ίδια χρήματα, με μεγάλη ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, απίστευτα φέσια και κυρίως με ΕΥΘΥΝΕΣ τις οποίες αν και το πιπιλάτε σαν επιχείρημα χρόνια για τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ μισθούς σας και τα επιδόματα, στην ουσία δεν είχατε ΠΟΤΕ συνέπειες.

Ο Μέσος εφοριακός έβγαζε περίπου 3.000 το μήνα, με ΔΙΒΕΤ, οδοιπορικά επιδόματα που στο 50% των εισοδημάτων σας ήταν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. Τότε με διπλάσια λεφτά απο ότι τώρα δουλεύατε περισσότερο ή πιο αποδοτικά ή με μεγαλύτερη ευθύνη? Τα ίδια χάλια ήσασταν και τότε και τώρα, απλά τώρα αμείβεστε όσο πραγματικά αξίζετε.

image description ΝΔ | July 23, 2013 11:49 PM | Reply
Καθιστε να δουλεψετε ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ , οπως κανουμε και στον ιδιωτικο τομεα ΚΑΙ σταματηστε να κρυβεστε πισω απο τη μονιμοτητα . Τ0 9 - 1 πεθανε !!!!!! Οταν και αν κριθειτε οτι ειστε αποδοτικοι ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορει και να σας συμπαρασταθουμε . Αυτα
image description NikosCRF | July 24, 2013 6:26 PM | Reply
@@@@ Εγώ σκέφτομαι, ΧΩΡΙΣ την ομπρέλλα του συλλόγου εδώ, να προτείνω σε όλους τους συναδέλφους ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2013.
@@@@ Πόσοι από σας στις πόλεις σας μπορείτε κάτι ανάλογο? Πανελλαδικά μπορούμε?
#### Ειδάλως σταματήστε να ΜΥΞΟΚΛΑΙΤΕ!

*Ηδη έστειλα σε ΟΛΟΥΣ του συναδελφους του νησιού ΜΑΖΙΚΟ e-mail με την πρότασή μου.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο