Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση στη διαβούλευση περί Ανωνύμων Εταιριών από ΥΠΑΝ

Mέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση που αφορά την «Τροποποίηση και Αναθεώρηση του Κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιριών». ....

Mέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση που αφορά την «Τροποποίηση και Αναθεώρηση του Κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιριών».
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου ανακοίνωσε χθες ότι ύστερα από αίτημα πολλών ενδιαφερομένων δίνεται παράταση που αφορά την πρόταση σχεδίου νόμου, την οποία κατήρτισε η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Κ. Ν. 2190/90 υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Περάκη, καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως αυτή υποβλήθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμόρφωση που επιχειρείται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο κινείται στους εξής γενικούς άξονες:


Μειώνεται δραστικά η διοικητική παρέμβαση στη σύσταση και τη λειτουργία της A.E.

Καταβάλλεται μέριμνα για την ενίσχυση της θέσης των μετόχων.

Διευρύνονται τα περιθώρια καταστατικών διαμορφώσεων.

Εισάγονται ρυθμίσεις, που διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των ενδιαφερομένων ή απλοποιούν τη σύσταση και τη λειτουργία της εταιρίας (η απομείωση της διοικητικής παρέμβασης συντελεί ήδη σ’ αυτό).

Αναθεωρούνται ορισμένα μείζονα ζητήματα του δικαίου της A.E. και ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο