Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (Σ.Ε.Λ.ΚΕ.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΣΕΛΚΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (ΣΕΛΚΕ) παραδόθηκε κοινή επιστολή των συλλόγων Επαγγελματιών Λογιστών : Κέρκυρας , Κεφαλονιάς - Ιθάκης , Ζακύνθου , Λευκάδας στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδωνα σχετικά με το θέμα των ημερομηνιών των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013 .
Κατά τη συνάντηση δε που πραγματοποίησε του προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου με τον κ. Περιφερειάρχη (και την οποία του μετέφερε και τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση αυτή σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων) υπήρξε από μεριάς του θετική ανταπόκριση και μας υποσχέθηκε ότι θα έχει άμεσα επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.Σύλλογοι Επαγγελματιών Λογιστών :
Κέρκυρας , Κεφαλονιάς - Ιθάκης , Ζακύνθου , Λευκάδας
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδωνα
Κοιν : 1. Εμπορικά Επιμελητήρια
Κέρκυρας , Κεφαλονιάς , Ζακύνθου, Λευκάδας
2. 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του ΟΕΕ
Κύριε Περιφερειάρχη ,

Με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να παρέμβετε κι εσείς στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την απόφασή του να καθορίσει καταληχτικές ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων κατά το διάστημα από 22/7/2013 έως 30/8/2013 .

Τα προβλήματα που δημιουργεί η παραπάνω απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται αναλυτικά στην ανοικτή επιστολή - ψήφισμα της από 18-7-2013 έκτακτης ολομέλειας των προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) την οποία και σας επισυνάπτουμε .

Εμείς θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η παραπάνω απόφαση σε επίπεδο περιφέρειας Ιονίων Νήσων όταν οι καταλυτικές ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων είναι στην καρδιά της Τουριστικής Περιόδου, όπου ούτε οι επαγγελματίες , ούτε οι μισθωτοί έχουν το διαθέσιμο χρόνο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών , αλλά και τα λογιστικά μας γραφεία έχουν αυξημένη εργασία.

Επίσης να επισημάνουμε ότι το διάστημα από 24/05/2013 που άνοιξε το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (με πάρα πολλές εκκρεμότητες) ήταν η περίοδος κατά την οποία στα γραφεία μας δίναμε πραγματική μάχη να προλάβουμε τις αναγγελίες προσλήψεων των εποχιακών απασχολούμενων για τις οποίες φέτος για πρώτη φορά καθιερώθηκε η ηλεκτρονική καταχώρηση (μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία ) και το βάρος της υλοποίησης της για άλλη μια φορά έπεσε στις «πλάτες των Λογιστών»
Ζητάμε και την δική σας παρέμβαση ώστε να ορισθεί άμεσα νέο εύλογο χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι πριν την 31η Οκτωβρίου 2013

Ιόνια Νησιά 22/07/2013

Τα ΔΣ των Συλλόγων Επαγγελματιών Λογιστών
Κέρκυρας , Κεφαλονιάς - Ιθάκης , Ζακύνθου , Λευκάδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MARIAZAK | Ιουλίου 23, 2013 9:15 π.μ. | Reply
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ!
image description AENAOS | Ιουλίου 23, 2013 10:09 π.μ. | Reply
ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ( ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ?? )

ΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ....


image description NikosCRF | Ιουλίου 24, 2013 6:50 μ.μ. | Reply
@@@@ Εγώ σκέφτομαι, ΧΩΡΙΣ την ομπρέλλα του συλλόγου εδώ, να προτείνω σε όλους τους συναδέλφους ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2013.
@@@@ Πόσοι από σας στις πόλεις σας μπορείτε κάτι ανάλογο? Πανελλαδικά μπορούμε?
#### Ειδάλως σταματήστε να ΜΥΞΟΚΛΑΙΤΕ!

*Ηδη έστειλα σε ΟΛΟΥΣ του συναδελφους του νησιού ΜΑΖΙΚΟ e-mail με την πρότασή μου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο