Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές σε άμεση φορολογία και πώληση ΟΤΕ οι στόχοι το 2007

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων για το 2007 είναι ο ΟΤΕ, ενώ στόχος της απλοποίησης στο σύστημα της άμεσης φορολογίας είναι η ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων....

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων για το 2007 είναι ο ΟΤΕ, ενώ στόχος της απλοποίησης στο σύστημα της άμεσης φορολογίας είναι η ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την πρόοδο που επιτεύχθηκε το 2005, υπάρχει η δέσμευση για αντιμετώπιση του υπερβολικού ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2006 και για περαιτέρω πρόοδο στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για προϋπολογισμό ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό ώς το 2012.

Η ανάπτυξη

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα διατηρήθηκε σχετικά ισχυρή την τελευταία διετία και για το 2006 και 2007 αναμένεται να επιταχυνθεί έναντι του 3,7% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης το 2005. Ηδη στο πρώτο εξάμηνο έφθασε το 4,1% και όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας «κλειδί» για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Κατά την ομιλία του στη σύνοδο του ΔΝΤ, ο κ. Αλογοσκούφης απαρίθμησε κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν όπως στη φορολογία επιχειρήσεων, στο σύστημα δημόσιων προμηθειών, στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Παγκοσμίως, ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, με τη συμβολή των κεντρικών τραπεζών και της παγκόσμιας οικονομίας ολοκληρώνοντας καθώς διατηρήθηκαν χαμηλές οι πληθωριστικές προσδοκίες. Οι επιπτώσεις στις τιμές μπορεί να αυξηθούν καθώς εξαντλούνται τα περιθώρια επέκτασης της παραγωγής και απασχόλησης και για το λόγο αυτό οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν προληπτικά τα επιτόκια.

Οσον αφορά την Ευρώπη, ενισχύεται η ανάπτυξη με τη βοήθεια της εσωτερικής ζήτησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης στις οικονομίες της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο κ. Αλογοσκούφης είχε σειρά συναντήσεων.

Μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Ρ. Στάινμπρουκ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο εν όψει της ανάληψης της προεδρίας του Ecofin από τη Γερμανία. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας είδε τον Τζ. Γούλφενσον, πρών πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Στάνλεϊ Φίσερ, διοικητή της κεντρικής τράπεζες του Ισραήλ και επί σειρά ετών επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ καθώς και τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Μ. Μπαπατζάν. Σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης θα έχει συνάντηση με τον υπεύθυνο του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Μ. Ντέπλερ.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο