Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και ιατρεία της Αττικής

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και ιατρεία της Αττικής

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.)

Στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, την προηγούμενη εβδομάδα (χρονικό διάστημα από 15.07 έως 21.07), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία και οδοντιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, τη Γλυφάδα, το Πειραιά, τις Αχαρνές, το Περιστέρι και τη Μάνδρα. Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις ως ακολούθως:

Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και ειδικότερα δεν ήταν καταχωρημένοι δύο (2) ασθενείς στο Πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.


Σε ψητοπωλείο στη Μάνδρα, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος εξέδιδε αποδείξεις, πλην όμως η αξία αυτών αφορούσε μέρος και όχι το σύνολο των σερβιρισμένων αγαθών. Συγκεκριμένα, δεν είχαν εκδοθεί τα αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 641 Ευρώ, καθόσον σε δεκαέξι (16) σερβιρισμένα τραπέζια του καταστήματος, είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 265 Ευρώ, ενώ η πραγματική αξία των σερβιρισμένων αγαθών ήταν 906 Ευρώ. Για το λόγο αυτό συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας. Επιπρόσθετα, προέκυψαν και διοικητικές παραβάσεις, όπως: α) M η επίδειξη φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος έχει δηλωθεί για την εν λόγω εγκατάσταση και β) μη επίδειξη βιβλιαρίων συντήρησης και επισκευών των φορολογικών μηχανισμών της επιχείρησης.


Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν: α) η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β)η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.


Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν: α)η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β)η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.


Σε ψητοπωλείο στις Αχαρνές, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.


Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vasssilis | Ιουλίου 23, 2013 11:24 μ.μ. | Reply
Γράψτε το σχόλιό σας εδώ.
image description vasssilis | Ιουλίου 23, 2013 11:26 μ.μ. | Reply
Οχι παίζουμε!!!!!! μιλάμε ότι έγινε πάταξη της φοροδιαφυγής με άμεσα αποτελέσματα που ήδη δημιούργησαν θετικά οικονομικά μεγέθη στον οικονομικό προϋπολογισμό !!! Ρε που πάμε ρεεεε
Πάντως μια βόλτα ντορ του ντορ στις χαι σοσαιτι περιοχές για να μάθουν σε ποιους πραγματικά ανήκουν τα χαι κλας σπίτια που δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα ίσως να είχε καλύτερα αποτελέσματα απο τα 641 ολόκληρα ευρώ μιλάμε για τεράστια φοροδιαφυγή
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο