Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις προτείνει ο ΣΕΤΕ

Τι θα προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στον Κωστή Χατζηδάκη.

Προειδοποιητικό λουκέτο σε όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις θα προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στον Κωστή Χατζηδάκη, στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Κυριακή, στο υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Εκτός από το άμεσο τριήμερο λουκέτο, ο ΣΕΤΕ  αναμένεται να προτείνει και την διαγραφή των οριστικά καταδικασθέντων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή από τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένες.

Επίσης, ο Σύνδεσμος θα προτείνει και την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να είναι ενήμερος για τη νέα τιμή που διαμορφώνεται στο προς πώληση προϊόν μετά τη μείωση.

Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι η εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου θα επιδράσει θετικά - υπό την προϋπόθεση ότι θα “περάσει” στους καταναλωτές, αλλά και ότι θα εκδίδονται αποδείξεις-  και προσδοκά ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την πρόταση του "λουκέτου" πρότεινε και ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης.

"Έχουμε ήδη προτείνει νομοσχέδιο, που θα τιμωρεί με λουκέτο όσους δεν κόβουν αποδείξεις, ώστε να παραδειγματίζονται άμεσα οι υπόλοιποι" είχε δηλώσει στο news. gr  ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θανάσης Παπανικολάου.


Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description κωστησ | Ιουλίου 21, 2013 11:33 π.μ. | Reply
"Επίσης, ο Σύνδεσμος θα προτείνει και την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να είναι ενήμερος για τη νέα τιμή που διαμορφώνεται στο προς πώληση προϊόν μετά τη μείωση"

δηλαδή όπως ακριβώς είχε γίνει και όταν ο ΦΠΑ έγινε από 13 % 23% !!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο