Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Στους δρόμους οι ελεγκτές για είσπραξη 8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ

Στους δρόμους οι ελεγκτές για είσπραξη 8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ
Μετά τη μείωση στο 13% στην εστίασηΔημοσίευση

Την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη μέσα στους επόμενους επτά μήνες εσόδων 8 δισ. ευρώ από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης.

Η στρατηγική που έχουν καταρτίσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές ελέγχων που εκτείνονται από έρευνες σε τουριστικούς προορισμούς, μέχρι και σε αγορές προϊόντων μέσω διαδικτύου με προπληρωμένες κάρτες.

Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου εδράζεται στο ότι όσο περισσότερα έσοδα προέλθουν από την πάταξη της φοροκλοπής, τόσο περισσότερο θα μειωθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Στη βάση αυτή η επιτυχία του εγχειρήματος της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 13% αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για το υπουργείο.

Το σχέδιο ενίσχυσης των εσόδων από το ΦΠΑ θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο που θα αφορά στο διάστημα Αυγούστου –Οκτωβρίου 2013 θα βασισθεί στους ελέγχους του ΣΔΟΕ και στις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Και το δεύτερο στάδιο το οποίο θα εφαρμοσθεί από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα βασισθεί στη συνεργασία όλων των διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και στην κινητοποίηση ενός «υπερ- μηχανισμού» 3.731 ελεγκτών.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LAKIS | Ιουλίου 21, 2013 1:09 π.μ. | Reply
λιοσιων , αμερικης κλπ ? χαχαχα εχουμε να πηδηξουμε τσαμπα
image description spyros | Ιουλίου 21, 2013 8:02 π.μ. | Reply
την βενζινη απο τσεπη ή κρατική?/
image description Bas | Ιουλίου 21, 2013 8:19 π.μ. | Reply
Αυτοί βγαινουν στους δρόμους να εισπράξουν.... Εγώ θέλω να τους δώσω τα ωραία μου (και πολύτιμα λιγοστά μου χρήματα) . Ξεχασα να καταθέσω εμπρόθεσμα το σημείωμα αυτοελέγχου (νομ.πρόσωπο) .... ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΚΡΟΘΕΣΜΑ όπως τον παλιό καλό καιρό.. Αυτοί, επειδή είναι εκπρόθεσμο δεν θέλουν τα λεφτά μου....Με θεωρούν μη ειλικρινή.... Παράξενος κόσμος...
image description IDO | Ιουλίου 21, 2013 9:25 μ.μ. | Reply
Μπράβο σας ...

Όλος αυτός ο χαμός για να εισπράξετε αυτά που σας υποβάλλαμε αλλά τα απορρίψατε καθώς δεν θέλατε να τα βεβαιώσετε.

Από κει και πέρα τί να πει κανείς;

Η ανικανότητα πλέον καταντάει προκλητική.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο