Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντικίνητρο για επενδύσεις η υψηλή φορολογία κερδών

Σε μείζον πρόβλημα, που αποθαρρύνει την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναδεικνύεται η διατήρηση του συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε επίπεδα υψηλότερα κατά 12,4 εκατοστιαίες μονάδες εκείνων που ισχύουν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.....

Σε μείζον πρόβλημα, που αποθαρρύνει την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναδεικνύεται η διατήρηση του συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε επίπεδα υψηλότερα κατά 12,4 εκατοστιαίες μονάδες εκείνων που ισχύουν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Με βάση τον επενδυτικό οδηγό που παρουσίασε η WordBank στην ετήσια σύνοδό της στη Σιγκαπούρη, η Ελλάδα, ως επενδυτικός προορισμός, κατατάσσεται στην 109η θέση, μεταξύ συνολικά 175 χωρών, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού (60,22%) της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης επί των κερδών, έναντι 47,8% που είναι ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ.

Η διατήρηση και άλλων αντικινήτρων, όπως οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης (έως 176 ημέρες), το υψηλό κόστος έναρξης εργασιών (τετραπλάσιο σε σχέση με τον ΟΟΣΑ) κ.ά., συνέβαλαν στη χαμηλή θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της World-Bank, η οποία υπολείπεται των «επιδόσεων» της Τουρκίας και των Σκοπίων, που καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 91η και τη 92η θέση.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο