Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η «σιωπηρή» παράταση των δηλώσεων που δεν είναι τελικά και τόσο σιωπηρή

Διέρρευσε στον τύπο από το πρωί, ότι ο Κος θεοχάρης προτίθεται να δώσει σιωπηρή παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μετά την χθεσινή πίεση που είχε από αντιπροσωπεία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Δείτε τις Σχετικές δημοσιεύσεις:

—› Ημερησία

"Χ. Θεοχάρης: «Παράθυρο» παράτασης των δηλώσεων «ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΩΠΗΡΗ»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί σιωπηρή παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άφησε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δοθεί επίσημα παράταση.

Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων ο ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 1 ή 2 και η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει την προσεχή Δευτέρα, διευκρίνισε ότι οι έγγαμοι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του πιο ευνοϊκού ΑΦΜ εκ των δύο συζύγων και να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του ΑΦΜ με τον μεγαλύτερο καταληκτικό αριθμό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ΑΦΜ που λήγει σε 1 και ο/η σύζυγός του έχει ΑΦΜ που λήγει σε 9, τότε η δήλωση μπορεί να κατατεθεί μέχρι και τις 26 Αυγούστου.

«Έτσι οι δηλώσεις που λήγουν τη Δευτέρα είναι πολύ λιγότερες από όσο φοβούνται οι πολίτες», τόνισε.

Ερωτώμενος αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί σιωπηρή παράταση στην υποβολή των δηλώσεων σε περίπτωση που υπερφορτωθεί το σύστημα του Taxis, ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Καταρχάς θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μην περιμένουμε την τελευταία ημέρα, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Κατά δεύτερον, αν ανακοινώναμε ότι θα δοθεί σιωπηλή παράταση, τότε αυτή δεν θα ήταν σιωπηρή».

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο επ ουδενί, επανεξετάζουμε καθημερινά τα δεδομένα που έχουμε και προχωρούμε βλέποντας και κάνοντας», υπογράμμισε ο γ.γ. δημοσίων εσόδων αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο σιωπηρής παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές".—› Νews.gr

Σε άρθρο του Νεκτάριου Νότη στο News.gr  αναφέρονται τα ακόλουθα:


"Εφορία : Έρχεται άτυπη παράταση για τις δηλώσεις
Μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες από φορολογούμενους, αλλά κυρίως λογιστές και φοροτεχνικούς, για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, στα οποία έχουν οδηγηθεί στη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει – έστω και άτυπα, ανεπίσημα – στη χορήγηση παράτασης στις σχετικές προθεσμίες.

Με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες, που έχουν δοθεί ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του κάθε υπόχρεου, είναι δεσμευτικές και όχι ενδεικτικές, στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται τα εξής, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr :

Να δοθεί μια τετραήμερη παράταση στην εκάστοτε προθεσμία. Στην ουσία, δηλαδή, το σύστημα να παραμένει ανοιχτό κάθε φορά για επιπλέον τέσσερα εικοσιτετράωρα, και να μη λογίζει ως εκπρόθεσμες τις σχετικές δηλώσεις. Για παράδειγμα, όσοι έχουν Α.Φ.Μ., που λήγει σε 1 ή 2, να μπορέσουν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Εναλλακτικά ή επιπλέον, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η φετινή διαδικασία υποβολής, το σύστημα να ανοίξει για όλα τα Α.Φ.Μ., ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις όσοι δεν πρόλαβαν.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η παράταση κατά 15 ημέρες για το σύνολο των δηλώσεων, μετά την τελευταία προθεσμία της 30ης Αυγούστου, όμως, για αυτό, στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι απαιτείται η έγκριση της τρόικας".Σημείωση: Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε ότι χθές και σήμερα το Taxis υπολειτουργεί και μάλιστα σε ημέρα που είναι καταληκτική για την υποβολή της δήλωσης Ε7.

Αναμένουμε με αγωνία τις ανακοινώσεις του ΥΠ. ΟΙΚ. σχετικά με την «εύρυθμη» λειτουργία του Taxis

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε επίσης το ΥΠ. ΟΙΚ.  ότι καμία μνημονιακή δέσμευση δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και την υποχρέωση που έχει το κράτος για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα Taxheaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description βασιλειοσ | Ιουλίου 19, 2013 3:16 μ.μ. | Reply
ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!
image description DC100119407 | Ιουλίου 19, 2013 3:07 μ.μ. | Reply
, υπογράμμισε ο γ.γ. δημοσίων εσόδων αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο σιωπηρής παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές".


Καταναλωτες;;; Στις δηλωσεις θα δωσει παράταση ή στις εκπτώσεις;
image description SteveP | Ιουλίου 19, 2013 7:37 μ.μ. | Reply
xaxaxaxaxa
image description guest | Ιουλίου 19, 2013 3:44 μ.μ. | Reply
«Καταρχάς θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μην περιμένουμε την τελευταία ημέρα, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα»Νομίζω ότι ανεβάζω πίεση........
image description evoula | Ιουλίου 19, 2013 4:22 μ.μ. | Reply
λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε "κύριε" Θεοχάρη... όταν τελευταία στιγμή γίνονται τα πάντα σ' αυτή τη χώρα, για να μη πούμε και για την " αναδρομική ισχύ " ....
image description CRIS V | Ιουλίου 19, 2013 4:47 μ.μ. | Reply
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
image description ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ | Ιουλίου 19, 2013 4:37 μ.μ. | Reply
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ..

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ?
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ (ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΠΟΥ)?
ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΧΗ 4-5000 ΣΥΝΑΔΛΕΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 10.000+ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?
ΟΤΑΝ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 70% ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 70.000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΧΗΣ ?

ΕΣΥ ΠΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 16-19/7 ?

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΣ. ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΓΛΑΣΤΡΕΣ" ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ:
"ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΛΑΣΤΡΑ"

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΟΥΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΝΑΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ. ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 1ον ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ και 2ον ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
image description Ελευθερος | Ιουλίου 19, 2013 4:59 μ.μ. | Reply
Οφειλουν οι οργανωσεις ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ να δώσουν αποστομοτικη και δυναμικη απάντηση. Ειτε λήγουν στις 31/10/2013 μεσω λογιστη ολα τα αφμ είτε βγαινουν στα καναλια και δημοσιοποιουν κάλεσμα απεργείας σε ολους τους λογιστες μελη ή μη μελη των οργανώσεων. Χτες δουλευε? Σημερα δουλευει? Μας δουλευει ο Χαρης αλλα ας μας αποδειξουν οι οργανώσεις ΟΛΕΣ οτι μπορουν να πετυχουν το 31/10 ή ας διαλυθουν
image description PANOS | Ιουλίου 19, 2013 4:48 μ.μ. | Reply
Χάρη είσαι καραγκιοζάκος και αυτό δεν αλλάζει. ¨Οτι και να κάνεις καραγκιοζάκος θα είσαι
image description DIMITRIS | Ιουλίου 19, 2013 7:09 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΣΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ???????
image description PAST PERFECT | Ιουλίου 19, 2013 4:09 μ.μ. | Reply
Εμεις οι απλοι λογιστες που δεν ανηκουμε πουθενα πολυ ευχαριστως θα γραφομασταν μελη εαν υπηρχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ.
Οι δικηγοροι γιατι εχουν δικηγορικο συλλογο???
Εμεις δεν εχουμε τιποτα...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ να διαλυθουν ολοι οι αλλοι και να ανηκουμε ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
image description ??? | Ιουλίου 19, 2013 5:35 μ.μ. | Reply
Δηλαδη αν γραφτω σε συλλογο & πληρωσω την συνδρομη μου εγγυαστε σωστες ημερομηνιες????????????
Τι εχετε πετυχει μεχρι τωρα. Ουτε το αυτονοητο: 5 μηνες ανοικτο συστημα για υποβολη.
image description λαθος | Ιουλίου 19, 2013 5:12 μ.μ. | Reply
η απαντηση μου πήγε σε άλλο σχολιο.
Ερωτηση: Αν γραφτω σε εσας και πληρωσω την συνδρομη θα εχω σωστες ημερομηνιες????????
image description Γιωργοσ111211 | Ιουλίου 19, 2013 7:22 μ.μ. | Reply
Η αποχή στον κλάδο μας δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ να πω στον πελάτη μου ότι εγώ δεν σου στέλνω τη δήλωση/Οριστική ΦΜΥ/ ΦΠΑ σαν ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί όταν λήξει και δεν του αναγνωρίσουν τις αποδείξεις ή περάσει έλεγχος από το μαγαζί, που είμαστε και τουριστική περιοχή και περνάνε κάθε βδομάδα πλέον, και δεν τα βρεί εκεί και θα του γράψει παράβαση και το λιγότερο που θα γίνει, εκτός του χρησματικού προστίμου, θα είναι ότι πάλι εγώ θα τρέχω για βλακείες.

Έχω σιχαθεί ήδη, και είμαι και πολύ μικρός ηλικιακά, το χάλι των παρατάσεων για τα πάντα. Αυτό δεν είναι κράτος, ένα ατελείωτο κωλοχανείο είναι. Γιατί και παράταση που δίνει, την δίνει τελευταία στιγμή που ούτως ή αλλιώς ή έχεις προλάβει ή εχεις φάει το πρόστιμο. Οπότε σου έχει βγει η παναγία να προλάβεις την προθεσμία και πάνω που έχεις τελειώσει, δίνει παράταση. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ? Οι οριστικές πήραν παράταση. Καλά έκανε και την έδωσε προφανώς αλλά είναι γελοίοι που την ανακοινώνουν την τελυταία μέρα, αφού έχω λιώσει να τις στείλω. Την παράταση δεν την έδωσε λόγω έκτακτης ανάγκης αλλά επειδή είναι πολύ λίγο καιρό ανοικτό το σύστημα.

Από την 1η μέρα που άνοιξε όφειλε να δώσει παράταση. Για αυτό οφείλουμε να τους στείλουμε εξώδικο και να ζητήσουμε αποζημιώσεις λόγω ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης, ξέρουν οι δικηγόροι. Όσο δεν το κάνουμε απλά δεν θα μας παίρνουν σοβαρά.
image description SARAKINOS | Ιουλίου 19, 2013 9:58 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε Νίκο Πατέλη, για πρώτη φορά και ελπίζω , όχι τελευταία, θα συμφωνήσω μαζί σου για την συμπεριφορά πολλών "συναδέλφων" που κερδίζουν από τους κόπους των ολίγων , χωρίς να χάνουν ούτε λεπτό από τον χρόνο τους. Ως προς την Ομοσπονδία, αργά, πολύ αργά , συνάδελφε, ξεκίνησε τον αγώνα για την δικαίωση του κλάδου μας , για τα κεκτημένα δικαιώματά μας, που τα καταστρατήγησαν αυτοί που έπρεπε να τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν. Τώρα πια , ο καθένας για τον εαυτό του, αγαπητέ συνάδελφε, γιατί εκεί μας οδήγησαν οι αλλοπρόσαλλες τακτικές των διοικούντων , και αναφέρομαι και στην πολιτεία και στην δική μας διοίκηση. Με εκτίμηση...
image description kos | Ιουλίου 19, 2013 4:58 μ.μ. | Reply
υπογράμμισε ο γ.γ. δημοσίων εσόδων αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο σιωπηρής παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές".

Πως φαίνεται ότι δεν μας βλέπουν σαν πολίτες αλλά καταναλωτές φόρων!
image description βασιλειοσ | Ιουλίου 19, 2013 4:35 μ.μ. | Reply
ΝΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΦΟΕ , ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΛΔ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΠΟΥ?
image description I Do | Ιουλίου 19, 2013 5:06 μ.μ. | Reply
συμφωνω. Ενας συλλογος για όλους τους λογιστες ελευθερους επαγγελματιες & μισθωτους. - εξω οι ορκωτοι. Εξαλλου στην πραγματικοτητα αυτοι ειναι ελεγκτες και οχι λογιστες.
ΟΛΟΙ οι λογιστες σε ένα συλλογο - ενα οργανο.
image description MGD | Ιουλίου 19, 2013 5:01 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ PAST PERFECT, αυτή είναι η πιο σωστή κουβέντα και η μοναδική λύση για ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος. Όμως ο κατακερματισμός του κλάδου προφανώς κάποιους ευννοεί γι' αυτό και δεν το βλέπω. Συνεπως είναι πολύ λογικό να πιεζόμαστε από όλες τις πλευρές, να κάνουμε όλες τις δουλειές του Δημοσίου και φυσικά με απολαβές πενιχρές.
image description baland | Ιουλίου 19, 2013 4:36 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ .......
ΠΗΡΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.......
image description CARLITO | Ιουλίου 19, 2013 4:45 μ.μ. | Reply
....ΕΓΩ ΕΙΠΑΜΕ ΚΙΘΑΡΟΥΛΑ ,ΜΕΛΕΤΗ ,ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΟΥΛΑ ,ΛΙΓΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΛΙΑ ΚΤΛ...
ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ....
image description tas | Ιουλίου 19, 2013 4:19 μ.μ. | Reply
Καλα ο Θεοχαρης φοβαται μην τον μαλωσουν και θα μας κανει την χαρη να εξετασει την σιωπηρη παραταση.Οι δικοι μας μπαλ μπαλ φοβουνται τον Θεοχαρη μην τους μαλωσει.Εμεις γιατι τους ανεχομαστε ολους μαζι....
image description ΕΛΕΟΣ!!!!!!!! | Ιουλίου 19, 2013 5:37 μ.μ. | Reply
"Καταρχάς θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μην περιμένουμε την τελευταία ημέρα, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. "

ΜΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ??? ΑΦΟΥ Τ-Ε-Λ-Ε-Υ-Τ-Α-Ι-Α ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΜΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΑΝΉΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ??? ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΈΧΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΟΥΜΕ(???) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ????!!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΥΠΟ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!! ΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΆΝΕΙ?????
image description ge0 | Ιουλίου 19, 2013 5:00 μ.μ. | Reply
αν ειναι δυνατον!!!!!! 4ημερες ...ενω αιτουμαστε 2 μηνες !!!!
image description ge0 | Ιουλίου 19, 2013 5:41 μ.μ. | Reply
και ΣΙΩΠΗΡΗ κιολας !!!!!!!!1 λες και μας κανουν χαρη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description βασιλειοσ | Ιουλίου 19, 2013 5:14 μ.μ. | Reply
ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ. ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ... ΦΙΛΑΚΙΑ..
image description gk62 | Ιουλίου 19, 2013 5:31 μ.μ. | Reply
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ερωτώμενος αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί σιωπηρή παράταση στην υποβολή των δηλώσεων σε περίπτωση που υπερφορτωθεί το σύστημα του Taxis απάντησε : «Καταρχάς θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μην περιμένουμε την τελευταία ημέρα, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα».

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και στην ιδιότητα του κ. Γενικού Γραμματέα θα ήθελα να τον ρωτήσω, θεωρώντας αν μη τι άλλο προκλητική την ανωτέρω τοποθέτηση :

α) Οι φορολογούμενοι ή οι λογιστές τους άνοιξαν τη σχετική διαδικτυακή υπηρεσία στις 24 Μαίου;
β) Οι φορολογούμενοι ή οι λογιστές τους πέρασαν τους τόκους στην Γ.Γ.Π.Σ. στις 17 Ιουλίου;
γ) Οι φορολογούμενοι ή οι λογιστές καθυστέρησαν να κοινοποιήσουν τις απαραίτητες ερμηνευτικές εγκυκλίους;

Εεεεε, κανείς δεν αντέχει πλέον άλλο δούλεμα,

- Αυτοί που πρέπει να μάθουν να μην περιμένουν την τελευταία μέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι φορολογούμενοι ούτε οι λογιστές – φοροτεχνικοί.

- Αυτοί που πρέπει να μάθουν να μην περιμένουν την τελευταία μέρα είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την ορθή και συνεχή λειτουργία των υπηρεσιών.

- Αυτοί που πρέπει να μάθουν να μην περιμένουν την τελευταία μέρα είναι αυτοί που προσπαθούν να καλύψουν λάθη ή παραλήψεις με τη μετάθεση ευθυνών σε αυτούς που δεν φταίνε διατηρώντας την αφ’ υψηλού αδιάλλακτη στάση τους.

Γιώργος Κορομηλάς
image description SARAKINOS | Ιουλίου 20, 2013 5:07 π.μ. | Reply
Κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα , θα πρέπει να τονίζονται από έγκυρους συναδέλφους, όπως εσύ , φίλτατε Γιώργο, και όχι από τους άσχετους παρατρεχάμενους των καναλαρχών, που λένε ότι θέλουν για τον κλάδο μας. Αλλά οι οσφυοκάμπτες είναι πολλοί σε αυτή τη χώρα...
image description KANAPEDATOS | Ιουλίου 19, 2013 5:15 μ.μ. | Reply
Θεο(χαρη) potter ..... μας δουλευεις κανονικα χωρις κανενα ιχνος υπευθυνοτητας .
Δεν φταις εσυ , αλλα οι καναπεδατοι και οι μικροσυμφεροντολογοι λογιστες.
Εισαι ενας νεος ανατελλων ΘΕΟΣ.... των μεσων αποβλακωσης.
image description past perfect | Ιουλίου 19, 2013 7:26 μ.μ. | Reply
Επειδη κανεις πλεον δεν ειναι ευκολο να ειναι αποδεκτος απο κανενα,
Πιστευω οτι ο μοναδικος που εχει κυρος και σεβασμο απο ολους μας ειναι το ΤΑΧΗΕΑVΕΝ
Ουτε τους ξερω προσωπικα .
Πρεπει να βγει μπροστα το ΤΑΧΗΕΑVEN αυτος να ειναι ο συλλογος μας και ολοι μας μαζι του.
Ολοι οι αλλοι συλλογοι ειναι τελειωμενοι δεν εμπνεουν
Η μονη σωτηρια ειναι αυτη
image description mg | Ιουλίου 19, 2013 6:11 μ.μ. | Reply
Η τρέλα αντιμετωπίζεται μόνο με τρέλλα.Οι ΔΟΥ κανονικά οταν το συστημα δεν δουλευει οφείλουν να παραλαβουν χειρογραφα τα εντυπα των φορολογουμένων ,ξεχασμένο μεν αλλα ισχύει νομίζω.
Ετσι λοιπό Δευτέρα μεσημέρι και μετά την κατάρευση του ταχις παίρνουμε ολοι μαζί τις δηλώσεις και πάμε στην ΔΟΥ (ή και στο υπουργείο καλυτερα) να τις παραλάβουν χειρόγραφα!!
(φωνάζουμε και κανενα κανάλι) και έλα μετά να μας πείς ποιός πουλάει καύτερη τρελλα θεοχάρη!!!
image description dom | Ιουλίου 19, 2013 6:05 μ.μ. | Reply
Συναδελφοι, συγγνωμη κιολας, αλλα τα περι αποχης των λογιστων ειναι τεραστια μπαρουφα. Ποιος λογιστης θα διακινδυνεψει τους πελατες που εχει κερδισει με αιμα, να τους χασει επειδη θα χρεωθουν με προστιμα επειδη δεν εστειλε τις δηλωσεις τους? Αυτα ειναι αστεια πραγματα. Η μονη λυση, ειναι πραγματικη εκπροσωπηση απο εναν ενιαιο θεσμικο φορεα, που οταν θα πει "κατω τα μολυβια", δεν θα μπορει κανενας να κανει του κεφαλιου του, γιατι θα χανει την αδεια του. ¨Η η καταληψη των servers της ΓΓΠΣ, ωστε να μη μπορει να φυγει καμια δηλωση. Οι δικηγοροι ειναι κατοχυρωμενοι, επειδη οι μισοι βουλευτες ειναι δικηγοροι. ΕΜΕΙΣ??
image description πρωταρησ λογιστησ | Ιουλίου 19, 2013 6:22 μ.μ. | Reply
εδωσε παραταση στο ε7! και εγω που εχω φορολογουμενο στον με αφμ στον 1 πως θα του δωσω βεβαιωση αποδχων για δήλωση;
image description ΑΛΕΞΗΣ06 | Ιουλίου 19, 2013 6:38 μ.μ. | Reply
Κύριε Θεοχάρη εκτός των λοιπών προβλημάτων που εκτίθενται στα παραπάνω σχόλια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα Παρασκευή 18 Ιούλιου 6:00 μμ.

1. Οι τόκοι καταθέσεων ή δεν εμφανίζονται από όλες τις τράπεζες ή από τις μισές τράπεζες έχει μπει το καθαρό πόσο και από άλλες το ακαθάριστο πόσο τόκων. ( Αλήθεια τι είδους στοιχεία παραλάβατε από τις Τράπεζες;)
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ;

2. Στην εφαρμογή Ε9 και ενώ οι φορολογούμενοι άρχισαν να προσέρχονται στα γραφεία μας μετά τις 20 Ιουνίου σπεύσατε να κλειδώσετε την εφαρμογή αγνοώντας όλους όσους σας καλούσαν να την αφήσετε ανοιχτή καθώς όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπέβαλαν χειρόγραφη δήλωση και είχαν μεταβολή στο Ε9 τα στοιχεία τους ουδέποτε καταχωρήθηκαν στο σύστημα ( φυσικά όχι με ευθύνη των φορολογουμένων ). Αποτέλεσμα ΦΑΠ 2010 2011 2012 θα εκτυπωθούν με ελλιπή ή λανθασμένα δεδομένα. Να δούμε σε ποιον θα καταλογίσετε τις ευθύνες και την μη καταχώρηση στοιχείων εκατομμυρίων ακινήτων.
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ;

3. Βγάλατε στον αέρα την καινούργια εφαρμογή Ε9 2013 στην οποία ζητούνται νέα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων. Ξεχάσατε όμως να εκδώσετε οποιαδήποτε ανακοίνωση-σχόλιο-οδηγία για τον τρόπο συμπλήρωσης ως προς τα ζητούμενα στοιχεία.
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά δεν έχει νόημα να λες και να γράφεις κάτι τεκμηριωμένα ή μη. Αυτό που λείπει τελικά δεν είναι τα επιχειρήματα.
Αυτό που λείπει είναι συνήθως απλά πράγματα που μπορεί να ακούσεις σε μια λειτουργία το πρωί της Κυριακής και που όλοι έχουμε ξεχάσει, όπως σεβασμός στους άλλους, υπευθυνότητα, αρκετή ντροπή και περισσότερος αυτοσεβασμός. Αλήθεια μήπως πρώτα πρέπει να βρούμε αυτά τα τόσο απλά, μαζί με πολλά αλλά; Όμως τόσο σημαντικά για το τι κανούμε και τι λέμε ΤΕΛΙΚΑ.
image description ELEMENTAL | Ιουλίου 19, 2013 6:08 μ.μ. | Reply
Τελικά , χωρίς κανένα σεβασμό για το πρόσωπο του γενικού γραμματέα, εχω καταληξει ειναι τελικά ένα τσογλανι, που κρατά ένα κλάδο σε ομηρία , που τον αναγκάζει να κάνει άσχημα την δουλειά του λόγω των αδύνατον να τηρηθούν προθεσμιών. Με στρες για πιθανούς ελέγχους , με στρες για το αν εκτεθούν στους πελάτες τους που στο τέλος τέλος δεν ξέρουν την πραγματικότητα . Καθαρή αλητεία η συμπεριφορά του , καθαρή αλητεία η παραποίηση της πραγματικότητας . Και μη μου πει κανένας ότι αυτά που λέει και κάνει δεν ειναι η συμπεριφορά απο ένα ανθρωπακί που πήρε θέση και λέει να δείτε πόση εξουσία εχω .
Ακου σιωπηρή παράταση λίγων ημερών , το τίποτα .
image description ΡΟΔΟΣ | Ιουλίου 19, 2013 6:26 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι , διαπιστώνω ένα πράγμα, με όλα αυτά που διαβάζω εδώ στη γειτονιά _όλοι, μα όλοι, όσοι ασκούμε το επάγγελμα του Λ/Φ, έχουμε κάτι κοινό, είτε ανήκουμε είτε όχι σε κάποια πρωτοβάθμια ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ : ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ -ΟΣΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ. Καιρός λοιπόν είναι, να σηκωθούμε από τον " καναπέ " και τον " μικρόκοσμο "μας και να γίνουμε μια γροθιά στα κακώς κείμενα και αυτό όχι ατομικά, αλλά μόνο ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ, μπορεί να επιτευχθεί.
Γιάννης Ηρακλείδης _ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ
image description Ελευθερος | Ιουλίου 19, 2013 6:49 μ.μ. | Reply
Ας μας πουν οι διαφορες οργανωσεις τι εχουν πετυχει ως τωρα. Διαβασα προηγουμενως οτι πρεπει να γραφτουμε μελη. Τα μελη εχουν άλλες προθεσμίες??? ή εχουν απλα την τιμη να βλεπουν στα καναλια τον εκπροσωπο να λέει τα μισα και να σωπει για πολλά? Θα συμφωνησω στο ΜΙΑ οργανωση - ΕΝΑΣ συλλογος.
Για ΠΟΦΕΕ κλπ οργανωσεις η σιωπηρη παραταση θεωρείται νικη? Για εμενα θεωρειται παταγωδης αποτυχία και δημοσιο φτυσιμο.
image description Billakis | Ιουλίου 19, 2013 6:16 μ.μ. | Reply
Μου έλεγε ο πατέρας μου, έτοιμη δουλειά αγόρι μου μην είσαι χαζός. Τελικά τον άκουσα. ΖΩΟΝ ήμουν, όχι χαζός. Ασπρίσαν οι τρίχες μου ήδη. Δηλαδή τώρα για την επίσημη απόφαση όποια και αν είναι αυτή θα περιμένουμε από Δευτέρα να ανοίξει το υπουργείο?
image description bj v. | Ιουλίου 19, 2013 6:32 μ.μ. | Reply
Αυτό που φαίνεται είναι τόσα χρόνια σε κάθε θέμα, να διαμαρτύρεται ο κλάδος για τις παρατάσεις αγνοώντας τις συνθήκες και τη μορφή του συστήματος που καλεί τους επαγγελματίες να επιχειρήσουν και κλείνοντας τα ματάκια στις ανωμαλίες που ασύστολα και καθημερινά νομοθετούν οι γελοίοι που ψηφίσθηκαν από αυτούς που διαμαρτύρονται.
Κάθε θέμα που αφορά αυτόν τον ευτελισμένο εν έτει 2013 κλάδο καταλήγει στους "συναδελφικούς χαιρετισμούς" και τις αντιλογίες για τις ενώσεις και τις συνηθισμένες πια αριστερίστικες ανοησίες που γράφονται και ακούγονται.
Ότι αναμφίβολα ο κλάδος μας είναι για κλωτσιές είναι τόσο γνωστό σε όλους όσους ανήκουν σε αυτόν, όσο και το ποσοστό τού καθένα που φταίει για το φτύσιμο που τρώει.

Αν από τόσα καυτά θέματα αυτό που μένει να συζητιέται είναι οι ενώσεις και οι παρατάσεις και η καινούρια ηλιθιότητα της προσωρινής αποθήκευσης των δηλώσεων ως "αποτελεσματικόν" τρόπο πίεσης των "ψαράδων" τού πιο ανώμαλου υπουργείου στον κόσμο, τότε καλά θα κάνουν όλοι οι "αριστερόστροφοι" και πολλοί άνω των 50+ (no offence) που έχουν όλες εκείνες τις αντιλήψεις που συμβάλλουν στη διαιώνιση καθημερινού πηδήματος ενός κλάδου σαν πρόβατα σε "κοινωνικές" γερμανικές κτηνοβασίες, να τραβήξουν στο σπιτάκι τους που ίσως να έχουν παρατημένες οικογένειες εκεί, ενώ φροντίζουν να σκαρφίζονται προσωρινές αποθηκεύσεις όσο όλον τον άλλον καιρό γ.ται το σύμπαν από την αρχή ως το τέλος του.

Κάποτε, στην Αγγλία πέρασε η κυβέρνηση νομοσχέδιο για τα καύσιμα επηρρεάζοντας δυσμενώς όλους τους επαγγελματίες των σχετιζόμενων κλάδων. Η απάντησή τους; και ίσως το θυμάστε. Συννενοούνται όλοι άμεσα και πραγματοποιούν γενική απεργία_πράγμα σπάνιο_ με σκοπό να εξαφανιστεί η βενζίνη από παντού. Όταν το πρόβλημα μεταφέρθηκε σύντομα στα κυβερνητικά αυτοκίνητα, κάλεσαν αμέσως τον κόσμο να συζητήσουν το νομοσχέδιο και στη συνέχεια το ακύρωσαν.
Οκ, οι Έλληνες είμαστε μ.λάκες σε τέτοια θέματα. Κρατάμε ακόμα την τουρκική λογική να κοιτάμε τον κ.λο μας να είναι τρυφερός και ας γ.ται ο διπλανός. Τέτοια πράγματα εδώ δε γίνονται.
Όταν αποφασίσετε να εξαφανίσετε τον κλάδο με γενική απεργία για να καταρρεύσει το μπ.λο που θέλουν ανώμαλοι άνθρωποι να ονομάζουν ελληνικό φορολογικό-λογιστικό σύστημα, ανοίξτε ξανά το στοματάκι σας όποτε υπάρχει φορολ. περίοδος εισοδήματος και τον υπόλοιπο χρόνο π.ξτε τον αλύπητα, στείλτε sms στα μέλη, προωθείστε non papers παντού για να αποδείξετε τα ηλικιακά σας χρόνια στο κουρμπέτι και αυτά που σας έμαθε και αποδείξτε έτσι ποιός είναι ο σεβασμός στον κλάδο που θέλετε και ποιός αυτός που οι αντίστοιχοι επαγγελματίες στις άλλες χώρες τιμούν και στέλνουν αν θέλουμε αντίγραφο προς εφαρμογή.
image description zipo | Ιουλίου 19, 2013 6:28 μ.μ. | Reply
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗ ΠΟΦΕΕ Η' ΤΗΝ ΕΦΕΕΑ Η' ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ" ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ "ΒΡΩΜΙΑ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ "ΞΕΠΛΥΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
image description DimitrisD | Ιουλίου 19, 2013 7:23 μ.μ. | Reply
"Σιωπηρή" παράταση... δηλαδή δεν θα την γράψει στο twitter;
Αν μετά την σιωπηρή παράταση βγω έξω από το γραφείο και αρχίσω να φωνάζω στους περαστικούς την ημερομηνία θα πάψει να είναι "σιωπηρή";
image description Thanos | Ιουλίου 19, 2013 7:59 μ.μ. | Reply
Αυτός ο άνθρωπος θα μας τρελάνει.Η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο.Μας κρατάει σε μια
ιδιόμορφη ομηρία και εφευρίσκει πάντα τρόπους να την παρατείνει κατά το δοκούν.
........και μην τα αφήνετε τελευταία στιγμή , μας λέει.
Ποιός τα αφήνει τελευταία στιγμή ρε άνθρωπε του Θεού.Ακόμα χτές περνούσες τόκους τραπεζών
και μάλιστα με λάθη.Γιατί δεν έχεις τον ανδρισμό να το παραδεχθείς;
Βγές σ΄ένα γαμ@#$%$νο κανάλι και σαν άνδρας πές ότι έχουν δίκαιο οι λογιστές απλά δεν έχω την δύναμη σαν Χάρης να δώσω παράταση αλλά θα το εξετάσω.Αυτό να ακούσω και τίποτα άλλο.

image description Δημήτρης Κ. | Ιουλίου 19, 2013 8:03 μ.μ. | Reply
Γι αυτο τον λενε HARRY POTER
image description athens_boy | Ιουλίου 19, 2013 8:51 μ.μ. | Reply
εγω παντως το 1 και το 2 το τελειωσα με κατι μικρες εκρεμμοτητες
σιγα μην σταματησω να στελνω δηλωσεις
ειστε παρα πολλοι λιγοι για να πετυχετε κατι
image description SARAKINOS | Ιουλίου 19, 2013 9:00 μ.μ. | Reply
Σοβαρολογείς συνάδελφε; Είσαι δηλαδή από τους "έξυπνους" που βρήκατε την ευκαιρία να στέλνετε δηλώσεις και να έχετε και το θράσος να μας αποκαλείτε "πολύ λίγους"; Τουλάχιστον δικαιολογεί την αναίσχυντη συμπεριφορά σου το "boy" που γράφεις. Πήγαινε για το γαλατάκι σου παιδί μου, αφού τέλειωσες τις δηλώσεις σου και πάψε να καμαρώνεις σαν παγώνι...
image description thanos | Ιουλίου 19, 2013 9:33 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε SARAKINE το είπα και θα το ξαναπώ.
Χωρίς να διαφωνώ με τον Νίκο τον Πατέλη που ίσως δικαιολογημένα -λέω εγώ- βγάζει μιά πικρία,
αλλά όπως και να το κάνουμε η εμπιστοσύνη στις Ενώσεις ή τις Ομοσπονδίες δεν επιβάλλεται
αλλά κερδίζεται.
image description SAKIS | Ιουλίου 19, 2013 9:27 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε SARAKINE εσύ είσαι έμπειρος επαγγελματίας γιατί απαντάς σε ερασιτέχνες;
Εξ άλλου βλέπεις ότι χρησιμοποιεί 2ο πλυθυντικό.΄΄Είστε΄΄λέει ,δεν λέει είμαστε.
Ξένο σώμα.Αγνόησε τον.
image description SARAKINOS | Ιουλίου 20, 2013 5:57 π.μ. | Reply
Εχεις δίκαιο συνάδελφε sakis, αλλά μερικές φορές η οργή δεν μπορεί να να συγκρατηθεί, με αυτά τα άμυαλα και άσχετα παιδιά , που σε αντίθεση με άλλα νέα παιδιά, που ρωτούν , που θέλουν μάθουν, προσπαθούν οι ανόητοι να απαξιώσουν αυτούς που χρόνια αγωνίζονται για κάτι καλύτερο
image description zipo | Ιουλίου 19, 2013 9:04 μ.μ. | Reply
Συγγνώμη συνάδελφοι αλλά κάτι άσχετο. Η ΠΟΦΕΕ μιλά για τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ. Η ΕΦΕΕΑ για τα δύο τελευταία ψηφία. Τελικά μήπως ξέρετε τι ισχύει?
image description athens_boy | Ιουλίου 19, 2013 10:53 μ.μ. | Reply
εσυ μαθε να διαβαζεις
image description athens_boy | Ιουλίου 19, 2013 10:47 μ.μ. | Reply
αν αντι να διαβαζατε εδω συνεχεια δουλευατε δεν θα δειχναμε σαν λογιστες αχρηστοι...
70 ατομα εδω μονο λετε και λετε...
1200 λογιστες που ειναι;
απλα κανουν καλα την δουλεια τους
καλο σαββατοκυριακο
image description zipo | Ιουλίου 19, 2013 10:12 μ.μ. | Reply
Τη δουλειά τους την κάνουν, απλά δε προδίδουν θεσμούς και συναδέλφους, πράγμα το οποίο όμως δε νομίζω να σε απασχολεί και πολύ. Ο εαυτούλης σου και τίποτε άλλο !!!!!
image description gianhs | Ιουλίου 19, 2013 10:31 μ.μ. | Reply
ATHENS BOY θα κανεις φανταζομαι καμια πενηνταρια δηλωσεις ολες και ολες και τις τελειωσες τι εισαι εσυ ρε μεγαλε!
image description 2433032308 | Ιουλίου 19, 2013 11:36 μ.μ. | Reply
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ, ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΜ ΝΑ ΕΛΗΓΕ ΣΕ 1,2.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΆΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.!!!!!!!!
image description Your Name | Ιουλίου 19, 2013 10:34 μ.μ. | Reply
Τελικα,κατετεθη αγωγη εναντιον του θεοχαρη?Εχει προσβαλλει την νοημοσυνη ολων μας ειναι θρασυτατος ψευτης κι εντελως ασχετος...Πρεπει να καταθεσουν μηνυσεις ολοι οι συλλογοι οπωσδηποτε ακομη κι αν δοθει παραταση.
image description ΛΙΝΑ | Ιουλίου 20, 2013 12:50 π.μ. | Reply
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ Τ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!
ΘΕΟΧΑΡΗ !!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΕΤΗΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΖΕΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ Ν 1.ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ Κ.049 ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ.ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΣ ,ΤΡΕΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ!
image description Κώστας | Ιουλίου 20, 2013 2:45 π.μ. | Reply
Λίνα σε αγαπάω! ♥ ♥ ♥
image description LIAZOSPALAIOLOGOS | Ιουλίου 20, 2013 12:36 π.μ. | Reply
Ο κος Θεοχάρης καλά θα κάνει να ασχοληθεί με το αντικείμενο να εισπράξει έσοδα (ΓΓΔΕ είναι) και να εκδώσει τις Αποφάσεις εγκαίρως και να δώσει οδηγίες εφαρμογής των διατάξεων με επίσημα έγγραφα του Υπουργείου και να αφήσει τα τσίου τσίου και τις δηλώσεις σε ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις και να μην αποκαλεί καταναλωτές τους φορολογούμενους πολίτες (αν και γενικά η πολιτεία μας χαρακτηρίζει υπηκόους, τόσα χρόνια μετά την βασιλεία).

Να ήταν μόνο στο Ε1, το νέο Ε9, το Ε7 και οι βεβαιώσεις αποδοχών που το έντυπο, ως υπόδειγμα δόθηκε στην δημοσιότητα, όταν χωρίς ίχνος ντροπής είχε ορίσει τις καταληκτικές ημερομηνίες για τις οποίες τον παρακαλάμε να δώσει παράταση, οι τόκοι (Ν. 4172/12.7.2013) κλπ, τα λάθη των βεβαιώσεων του ΓΛΚ (αν δεν κάνω λάθος στο Υπουργείο Οικονομικών ανήκει), η αναβάθμιση του συστήματος (στην ΓΓΠΣ δεν ήταν πρώτα δεν ξέρει τα προβλήματα) κλπ έχουμε και άλλα θέματα που έπρεπε να είχε εκδώσει ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για προθεσμίες που λήγουν 31.7.2013, "ανοίγει" την εφαρμογή στο taxis αλλά δεν έχει δώσει επίσημα το περιεχόμενο και από κάποιο κείμενο διαβούλευσης προκύπτει τι πρέπει να κάνουν οι υπόχρεοι.

Το θέμα που αναφέρω είναι ο συνοπτικός πίνακας ενδοομιλικών συναλλαγών και ο φάκελος τεκμηρίωσης των συναλλαγών αυτών (ο νόμος του δίνει εξουσιοδότηση - εντολή να εκδώσει απόφαση ο κος ΓΓΔΕ).
Πρώτη εφαρμογή από το εν λόγω Υπουργείο το οποίο με το σχέδιο της διαβούλευσης ζητά πάρα πολλά θέματα και τα οποία θέλουν οδηγίες και διευκρινίσεις όπως ποιες επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες, ΚΑΔ τρίτων χωρών κλπ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών.
image description SARAKINOS | Ιουλίου 20, 2013 5:39 π.μ. | Reply
Φωνές σαν την δική σας , αγαπητέ συνάδελφε, θα έπρεπε να ακούγονται πιο συχνά εδώ μέσα, για να φθάνουν στα αυτιά εκείνων που πρέπει να τις ακούν. Και, σωστά τους αναφέρετε.
image description costas theodoropoulos | Ιουλίου 20, 2013 10:19 π.μ. | Reply
Προσπαθώ να παρακολουθήσω στενά τις τελευταίες ημέρες τις διάφορες συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων και τις εξελίξεις στις ημ/νίες κ.λ.π. εν μέσω ΦΠΑ, ΦΜΥ και διάφορων άλλων υποχρεώσεων που πραγματικά πνίγουν τον κλάδο μας.
Μπαίνω λοιπόν στον πειρασμό να αναφέρω κάποιες σκέψεις μου.
1. Η παράταση συνάδελφοι με κάποιο τρόπο θα δοθεί είτε υπήρχε η κινητοποίηση είτε όχι και αυτό γιατί πολύ απλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να υποβληθούν οι εναπομείναντες δηλώσεις στις καταληκτικές ημερ/νίες και μάλιστα σε ένα σύστημα ΓΓΠΣ που παρουσιάζει καθημερινά προβλήματα.
2. Τα προβλήματα του ΤΑΧΙS είναι δεδομένα και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχουμε χρησιμοποιήσει άμεσα και έγκαιρα προκειμένου να αντικρούσουμε ανακοινώσεις περί άψογης λειτουργίας συστήματος και λοιπές ανοησίες.
3. Προφανώς ο "Κος Θεοχάρης" καθώς και κάποιοι άλλοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους έτσι ώστε οι εφαρμογές του ΤΑΧΙΣ να είναι έτοιμες στις ανάλογες ημερομηνίες. Οι κύριοι αυτοί λοιπόν θα πρέπει να τιμωρηθούν γι΄αυτό ή θα πρέπει να πάνε σπίτι τους και να ασχοληθούν με κάποιο άλλο αντικείμενο στο οποίο ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις τύπου "Ο Έλληνας της τελευταίας στιγμής". Βέβαια αρμόδιοι και υπεύθηνοι γι¨αυτό είναι οι προιστάμενοι τους (Υπουργός, Πρωθυπουργός) οπότε ας μην τους έχουμε στο απυρόβλητο.
4. Είναι λυπηρό που αρκετοί συνάδελφοι εν μέσω τόσων υποχρεώσεων και ψυχολογικής πίεσης διαθέτουν χρόνο για ανούσιες αντιπαραθέσεις στο FORUM και στους σχολιασμούς. Θα ήταν προτιμότερο στο χρόνο αυτό που προφανώς τους περισσεύει να κατέγραφαν κάποιες ουσιώδεις προτάσεις ή ιδέες προκειμένου να αλλάξει κάτι στο χώρο μας. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αρμόζει και επειδή ο κλάδος μας αποτελεί μια μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας αγαπητοί συνάδελφοι μην διαμαρτύρεστε για την ΠΟΦΕΕ, είναι εκλεγμένη από εμάς τους ίδιους. Εάν δεν μας αρέσει ας βρούμε τρόπους και ενέργειες για να την αλλάξουμε αυτό όμως σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κάνοντας ανώνυμους σχολιασμούς στο διαδίκτυο ή σε μεταξύ μας πηγαδάκια.
5. Θεωρώ ότι η αντίδραση από μέρους μας άργησε πολύ συνάδελφοι της ΠΟΦΕΕ (χωρίς να κρίνω τον τρόπο που ενεργήσατε αν και έχω προσωπική άποψη την οποία δεν θα ήθελα να καταθέσω εδώ) και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει δυναμικά πολύ νωρίτερα και να συμπεριλαμβάνει και άλλες απαιτήσεις του κλάδου πέραν των καταληκτικών ημερομηνιών. Επίσης οφείλετε σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά σας για αποχή μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι έγινε στη προχθεσινή συνάντηση καθώς και για το αν σκοπεύετε να προβείτε σε άλλες ενέργειες πέραν της επιστολής ψήφισμα.

Να αναφέρω πληροφοριακά έστω και αν δεν έχει σημασία ότι είμαι ενεργό μέλος συλλόγου, ο σύλλογός μου (δεν είναι μέλος της ΠΟΦΕΕ) αλλά και ατομικά στηρίξαμε και στηρίζουμε το κάλεσμα για αποχή εως τις 22/07/13.

image description THAnos larissa | Ιουλίου 20, 2013 11:10 π.μ. | Reply
Αγαπητέ συνάδελφε Κώστα τα όσα γράφεις προσωπικά τα βρίσκω λογικά.
Είχα σκοπό κάτι να σχολιάσω αλλά με κάλυψες.Μόνο μια-δύο επισημάνσεις.
Α]Σχετικά με τον χρόνο που διαθέτουμε για σχόλια στο FORUM -χωρίς φυσικά το στοιχείο της υπερβολής- νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως αντικείμενα σχολιασμού κυρίως είναι θέματα
που αφορούν χρονικούς προσδιορισμούς εργασιών[π.χ.δηλώσεων] που στα πλαίσια των
ανθρωπίνων δυνατοτήτων μας δεν μπορούμε να διεκπεραιώσουμε.
Β] Επέτρεψε μου σχετικά με το ότι υπάρχουν και προιστάμενοι του κ.Θεοχάρη [Υπουργός-Πρωθυπουργός] να έχω τις επιφυλάξεις μου.[google-χάρης θεοχάρης-στιγνός υπάλληλος της
τρόικας] διάβασε το και θα καταλάβεις.
image description costas theodoropoulos | Ιουλίου 20, 2013 11:35 π.μ. | Reply
Συνάδελφε ευχαριστώ για την επισήμανση, ίσως στην Α έχεις δίκιο και δεν ήμουν απόλυτα σαφής.
Μου δίνεις λοιπόν την ευκαιρία να επανέρθω και να διευκρινήσω ότι δεν αναφέρομαι σε έποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων, απορίες που αφορούν την εργασία μας,
κριτικές νόμων κ.λ.π.αλλά σε σχόλια με ύφος "εγώ είμαι ο έξυπνος γιατί έστειλα όλες τις δηλώσεις μου χωρίς να συμμετέχω σε αποχές" καθώς και ανάλογες απαντήσεις σε αυτά.
Πραγματικά τα θεωρώ χάσιμο χρόνου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την αποψή του. Είναι καθαρά προσωπική΄μου άποψη αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή.
image description demikahr | Ιουλίου 20, 2013 10:24 μ.μ. | Reply
Άφησα το σπίτι και ήρθα στο γραφείο να συνεχίσω, μιας και η "σιωπηρή παράταση" δε με βολεύει όταν έχω συζύγους που το ΑΦΜ του ενός λήγει σε 1 και του άλλου σε 2!!! Είμαι σε υπερένταση διαρκώς, τα νεύρα μου τσατάλια και η κούραση στο κόκκινο. Φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλοι που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν Σάββατο βράδυ, ε? Να μη νιώθω η πιο ηλίθια εκ των λογιστών, ε? Και όχι, δεν μπορώ να κάνω ούτε αποχή ούτε τίποτα, γιατί είμαι μισθωτή και τα αφεντικά μου δεν είναι λογιστές και δεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματά μου ούτε ως εργαζόμενη ούτε ως άνθρωπο...
image description Your Name | Ιουλίου 22, 2013 4:46 μ.μ. | Reply
Ζητείτε γυναίκα με ΑΦΜ που να τελείωνει σε 9 για γάμο άμεσα..
image description fragelos | Ιουλίου 22, 2013 4:42 μ.μ. | Reply
Ζητείτε γυναίκα με ΑΦΜ που να τελειώνει σε 9 για γάμο άμεσα..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο