Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοινώσεις ως χρησμοί Πυθίας και πολιτική ηγεσία με ανεπάρκεια για ανάληψη ευθύνης

Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
 
Οι ερμηνείες που δίνονται από την πολιτική ηγεσία σε σχέση με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων δείχνει πόσο «υπεύθυνα» συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα της υποβολής των δηλώσεων η ηγεσία  του Υπουργείου Οικονομικών. Το πλέον σοβαρό θα ήταν να είχε  γίνει ήδη αποδεκτή και να είχε ανακοινωθεί  η πρόταση που λέει  :

31/08/2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων oικ. έτους 2013 ανεξαρτήτου κατάληξης Α.Φ.Μ. και η 31/10/2013 να είναι η  καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από εξουσιοδοτημένο Λογιστή Φοροτεχνικό.

Κάθε άλλη ανακοίνωση, και εκνευρισμό στους συναδέλφους προκαλεί,- αφού αναγκαζόμαστε να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα μη ερμηνευόμενα -, και αναδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία δεν αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει, για την κατάσταση που έχουμε φτάσει , όπως επίσης ότι δεν έχει και  την τόλμη να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση , λειτουργώντας ως κουτοπόνηρος πολιτικάντης που επιδιώκει να πάρει το μέγιστο, και μετά βλέπουμε.

Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο που οι κουτοπόνηροι  πολιτικάντηδες κυβερνούν την χώρα και είναι λάθος  οι συνάδελφοι  να πέφτουν στην παγίδα που μας στήνουν. Δηλαδή,  η αξιότιμη πολιτική ηγεσία αν τέλη Αυγούστου υπολείπονται 2.000.000 δηλώσεις θα τις θεωρήσουν  εκπρόθεσμες ; Όχι βεβαία, και παράταση θα δώσει,  και θα ξεχάσουν  την μνημονική( ;;;!!!)  τους  δέσμευση.
Χάνουμε  χρόνο να ασχολούμαστε με ανεπαρκείς και ανεύθυνους και δεν ασχολούμαστε με την εργασία μας.

Κάθε μέρα γνωρίζει η πολιτική ηγεσία το πόσες δηλώσεις υποβάλλονται , εμείς έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , συνεχείς θυσίες , και ρεαλιστικές προτάσεις  ,  ας βρει το κουράγιο η πολιτική ηγεσία να θέσει τους φορολογουμένους εκπρόθεσμους.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τα όρια των πολιτών  και τις τους περιμένει. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι εκεί που έχουμε φτάσει και από τυχαίο γεγονός, η ,επουσιώδη αιτία μπορεί να εκραγεί η κοινωνία.

Εμείς  διατηρούμε την υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει και ας αναλάβουν οι γενεσιουργοί αυτού του αδιεξόδου   την ευθύνη .


Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Οικονομολόγος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουλίου 19, 2013 7:59 μ.μ. | Reply
ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΕΤΕΘΕΙ????ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο