Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση Ε.Φ.Ε.Ε.Α. σχετικά με υποβολή δήλωσης βάσει Α.Φ.Μ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ.: 104 34
ΤΗΛ.: 210-8224111- 2108834483 FAX: 210-8834484
http://www.efeea.gr

Αθήνα 19/7/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα :Υποβολή δήλωσης βάσει ΑΦΜ

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με χθεσινή επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα  κο Θεοχάρη στην συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία της ΠΟΦΕΕ παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κου Καββαθά επιβεβαιώθηκε ότι η διάταξη της ΠΟΛ.1154/26.6.2013 που αφορά την παράταση των φορολογικών δηλώσεων βάσει του ΑΦΜ του φορολογουμένου ερμηνεύεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής λαμβάνετε υπ´όψη το μεγαλύτερο από τα δύο τελευταία ψηφία του ΑΦΜ του συζύγου ή της συζύγου.


Ο Πρόεδρος                                                                    
Δημήτρης Τσαμόπουλος                                                      

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Χριστόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description oti katsei | Ιουλίου 19, 2013 12:01 μ.μ. | Reply
mpravo!
image description ntinospatra | Ιουλίου 19, 2013 1:58 μ.μ. | Reply
Τώρα ηρέμησα
image description N.PATELIS | Ιουλίου 19, 2013 1:42 μ.μ. | Reply

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε μετά την χθεσινή επίσκεψη του προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στον Γενικό Γραμματέα Κο Χάρη Θεοχάρη, για το Υπ.Οικονομικών είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η δυνατότητα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταξύ συζύγων, να γίνεται με οποιοδήποτε από τα δύο Α.Φ.Μ. (υπόχρεου ή συζύγου).
Αυτό συμβαίνει γιατί η διατύπωση είναι "του φορολογούμενου" και όχι "του υπόχρεου"
Συνεπώς, η προθεσμία μέχρι την οποία μπορεί να υποβληθεί η κοινή δήλωση των συζύγων καθορίζεται είτε με το Α.Φ.Μ. του υπόχρεου είτε με το Α.Φ.Μ. της συζύγου.

Παράδειγμα: Εάν το Α.Φ.Μ. του υπόχρεου λήγει σε 1 και της συζύγου σε 3, η δήλωση μπορεί να υποβληθεί έως την 29η Ιουλίου ημερομηνία η οποία είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Α.Φ.Μ. που λήγει σε 3.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων εσόδων Κος Χάρης Θεοχάρης σε σχετική ανάρτησή του.
η ΔΙΑΤΎΠΩΣΗ της ΠΟΛ.1154/213 το εξειδικεύει


1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για
τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση
της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και λήγει στις 30
Ιουνίου 2013, παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου
του φορολογουμένου ως εξής:

Στόχος της ΠΟΦΕΕ ήταν και είναι :"ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕΛΟΣ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ"
Οι Συνάδελφοι Μέλη Ενώσεων να επικοινωνούν με τον Πρόεδρό τους για ενημέρωση
Οι 6 Πρόεδροι που δεν ήταν παρόντες έχουν ήδη ενημερωθεί από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η αποχή συνεχίζεται έως 22/7
στις 23-24/7 στέλνουμε δηλώσεις με την πιθανότητα να "κολλήσει" το σύστημα. Θα είναι ανοικτό ΚΑΙ για 1-2
image description σιγα | Ιουλίου 19, 2013 4:39 μ.μ. | Reply
τα λάχανα. Αυτο δεν είναι παραταση. Εαν ο συζηγος λήγει σε 1 και η συζηγος σε 2 τοτε τι κερδισαν. Οι αγαμοι & διαζευμενοι προλαβαινουν να συναψουν γαμο? Αναζητειται νυφη ελευθερη με αφμ να λήγει σε 0....... δεκτη & χωρις κάρτα ανεργειας.
ΕΑΝ εκπροσωπειται τους λογιστες η απαντηση σας θα επρεπε να ειναι άλλη...... Τα ευκολως ενοούμενα παραλείποται.
image description gpap | Ιουλίου 19, 2013 9:02 μ.μ. | Reply
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Θα παρακαλούσα όλους του αστέρες της κριτικής από το τρέχων forum και όχι μόνο, το εξής: Επειδή έχω η αλήθεια είναι, κουραστεί λίγο, μήπως θα μπορούσατε μα μας δώσετε τον αριθμό δηλώσεων που "δεν υποβάλλατε" όλες αυτές τις ημέρες? Γιατί και ένας άλλος γίγαντας δήλωσε χθες ότι ήρθε στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, κι επειδή δεν πλακωθήκαμε με τους αστυνομικούς και δεν μπήκαμε καμιά 100σταριά άτομα στο Υπουργείο, επέστρεψε στο γραφείο του και άρχισε λέει να στέλνει δηλώσεις. ΠΩ - ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ...!!! Μιλάμε έχω πάθει την πλάκα μου. Τρόμαξα ρε φίλε. Κι αφού έκανες την επανάστασή σου κι εσύ, κι έριξες τα καντήλια σου και σε πιάστηκε και πούλησες και λίγο μούρη στα φιλαράκια σου που σε ξέρουν ποιος είσαι, (γιατί πολλοί δεν σε γνωρίζουμε), άντε με το καλό να συνεχίσεις να κάνεις τις δηλώσεις σου, Και όταν κουραστείς, βγες και ρίξε 2-3 καντήλια και πάλι έτσι για ξέπιασμα.
image description hyp1974 | Ιουλίου 20, 2013 9:43 π.μ. | Reply
Την αποχή την αποφασίσατε μόνοι σας. Ρωτήσατε τους λογιστές τι θέλουν? Οι περισσότεροι αν είδατε θέλαν να κινηθούμε με εξώδικα και μηνύσεις για εφαρμογή του νόμου και τίποτε παραπάνω. Προφανώς δεν είχατε τα κότσια για κατι τέτοιο εκτος από τον σύλλογο Χανίων. Πόσοι υπογράψατε το εξώδικο που ετοίμασαν? Οπότε δεχτείτε την κριτική και μην παραπονείστε
image description Your Name | Ιουλίου 19, 2013 10:00 μ.μ. | Reply
ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΓΩΓΕΣ....ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ Ε9 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΒΕΖΥΤΗ ΤΕΟ.
image description ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ | Ιουλίου 20, 2013 5:02 μ.μ. | Reply
Ντροπη μας που δεν αντιδρουμε !!..αν κλειδωσει το συστημα την Τριτη,ΑΠΕΡΓΙΑ!! και αργησαμε με αυτα που τραβαμε τοσα χρονια...ποσο ακομα θα ειμαστε οι υπακουοι υπαλληλοι του κρατους που ζητιανευουν τις αμοιβες τους απο τους ιδιωτες, δουλευοντας με αυτες τις συνθηκες?
image description NTEXTER | Ιουλίου 20, 2013 10:58 μ.μ. | Reply
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ??ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ!!..ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ
Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΙΝΑΜΕ..
image description sPIROS | Ιουλίου 23, 2013 8:37 μ.μ. | Reply
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι ισχύει σίγουρα η υποβολή φορολογικής δήλωσης βάσει του υψηλότερου τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ μεταξύ των συζύγων; Έχουν γίνει δηλώσεις από τον αρμόδιο υπουργό αλλά έχει βγει διευκρινιστική εγκύκλιος μέχρι σήμερα;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο