Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ενωτικής Συντονιστικής Κίνησης Οικονομολόγων προς το Υπ. Οικονομικών

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425

Προς
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Κοιν: 1. Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
2. Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Σταϊκούρα
3. Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
κ. Χάρη Θεοχάρη
4. Συλλόγους Λογιστών ΟΛΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ
5. TAXHEAVEN

Αθήνα 18/7/2013

Κύριοι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών,
     
Σήμερα έχουμε 18/7/2013 και επιτέλους είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μόλις εχτές το απόγευμα διαπιστώσαμε ότι οι τόκοι έχουν επιτέλους πέσει στις φορολογικές δηλώσεις συνεπώς τώρα είμαστε απόλυτα έτοιμοι να στείλουμε τις δηλώσεις που μας έχουν απομείνει.
    
Μα έχουν απομείνει το 70% των δηλώσεων και έχουμε μόλις 4 ημέρες για την πρώτη προθεσμία !!! Κύριοι μάλλον μας κοροϊδεύετε - Κύριοι θα την δώσετε την παράταση γιατί θέλετε να εισπράξετε δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά γνωρίζετε απόλυτα τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει και γνωρίζετε πολύ καλά οτι αν δεν δώσετε παράταση δεν θα εισπράξετε τα αναμενόμενα έσοδα που περιμένει η τρόικα !!!
    
Πραγματικά αναρωτιόμαστε που ήσασταν εδώ και τόσους μήνες εσείς Κύριοι της ΠΟΦΕΕ όταν το Συντονιστικό όργανο έβγαζε ανακοινώσεις και κραυγές αγωνίας για το που βαδίζουμε και όταν εδώ και 2 μήνες φωνάζουμε για το ΤΑΧΙS που υπολειτουργούσε ?
    
Σήμερα στις 18 Ιουλίου 2013 θυμηθήκατε να κάνετε μια βόλτα στο απέναντι πεζοδρόμιο του Υπουργείου αλλά δεν έχετε μάλλον δεν έχετε « λόγο » να μπείτε μέσα και να μιλήσετε στον  Κο Θεοχάρη πρόσωπο με πρόσωπο και επιτέλους να του θέσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.
    
Εμείς σαν Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων που σεβόμαστε τον μόχθο και την κούραση των Συναδέλφων κύριο μέλημά μας είναι να μιλήσουμε με τον Κο Θεοχάρη να του αναδείξουμε τα προβλήματα στις Συναλλαγές μας με τις ΔΟΥ λόγω του μειωμένου προσωπικού και των συγχωνεύσεων και τα συγκεκριμένα προβλήματα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΑΧΙS
    
Η καλοπροαίρετη κριτική και η πραγματική ανάδειξη των προβλημάτων οδηγεί συχνά στον προβληματισμό των υπευθύνων και συχνά έχει ως αποτέλεσμα την επίλυσή τους.
    
Πρέπει λοιπόν οι Κύριοι του Υπουργείου να θυμηθούν ότι τις 10 τουλάχιστον ημέρες το σύστημα δεν λειτουργούσε από τις 45 συνολικά που είναι ανοικτό έως σήμερα λόγω των προγραμματισμένων διακοπών αυτού. Να αντιληφθούν ότι μόλις εχτές έπεσαν οι τόκοι στο σύστημα , τα τεχνικά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να λάβουν υπ'οψιν τους ότι και 150.000 δηλώσεις την ημέρα να υποβάλλονται δηλαδή όσες αντέχει το σύστημα  χρειάζονται τουλάχιστον 30 ημέρες για να ολοκληρωθεί η υποβολή.
   
Συνεπώς η παράταση θα δοθεί αλλά έως πότε ? Οχι βέβαια μέχρι την εξαθλίωση των Συναδέλφων όπως ζητούν κάποιοι δηλαδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
    
Απαιτούμε μια λογική και συνετή παράταση δηλαδή μέχρι 15 Σεπτεμβρίου ώστε και οι δηλώσεις να υποβληθούν και το δημόσιο να μπορέσει να εισπράξει σχετικά άμεσα ώστε να καλυφθούν τα κενά του προυπολογισμού , και βέβαια ίδια ημερομηνία για όλο τον κόσμο oχι στην παραλογία της ανισότητας των φορολογουμένων.   
    
Επιτέλους εκδώστε τα εκκαθαριστικά για να εισπράξετε και δώστε την παράταση σήμερα ώστε να ηρεμήσουν οι Συνάδελφοι και να μπορέσουν να παράγουν χωρίς άλλη πίεση.
    
Τέλος απαιτούμε την εκλογίκευση την ημερομηνίας υποβολής των περιοδικών ΦΠΑ και την επαναφορά της στις 26 εκάστου μηνός !!!
    
Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μόνο " ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ " προσπαθώντας , ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να καταφέρουμε να πετύχουμε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας και την επιστημονική του αναγνώριση.
 


Μετά τιμής
Για την Συντονιστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος
Ίσαρης Δημήτρης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΕΙΡ | Ιουλίου 18, 2013 2:04 μ.μ. | Reply
ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ 15 ΜΕΡΕΣ Κ.ΙΣΑΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ?
ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ.!! ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΣΑΣ ? ΕΥΓΕ !! ΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ
image description JOHNSKORD | Ιουλίου 18, 2013 3:44 μ.μ. | Reply
Η ΠΟΦΕΕ (και άλλες οργανώσεις μας) ζητάει παράταση έως 31/10/2013. Εσείς για ποιό λόγο διαφοροποιήστε; Γιατί δεν συμβαδίζετε με τις ανακοινώσεις των περισσοτέρων συλλόγων ώστε να δείξουμε όλοι μια ενιαία στάση; Όσο κι αν διαφωνείτε με τις πρακτικές και τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων του κλάδου από άλλους συλλόγους πιστεύω οτι στην παρούσα φάση θα πρέπει να επιδείξετε ενότητα. Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιό σας για εξαθλίΩση των συναδέλφων σε περίπτωση παράτασης μέχρι 31/10/2013.
image description ANTONIOSKOURTIKAKIS | Ιουλίου 18, 2013 3:08 μ.μ. | Reply
Οντως έχουν "πεσει" οι τοκοι στους φορολογούμενους.Στην πρώτη διασταύρωση με τις βεβαιωσεις απο τις τράπεζες προέκυψαν τα εξής:
Σε 4 λογαριασμούς ΕΤΕ στους 2 αναφέρουν καθαρό ποσο και φόρο και στους 2 μικτό ποσο και φόρος. Δηλαδή 50% επιτυχία!!!!
image description AFANISTIS | Ιουλίου 18, 2013 4:51 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΚΟΡΕΜΜΑΤΑ 'Η ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΤΟ 'Η ΘΑ ΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΗΜΕΡΟΝΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΩΣ ΩΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ!!!!!
image description panos | Ιουλίου 18, 2013 5:45 μ.μ. | Reply
Απαράδεκτο από μία κίνηση που ευαγγελίζεται την ενότητα και το καλό του κλάδου να τηρεί διαφορετική στάση από την όποια αντίπαλη κίνηση-ομοσπονδία-ένωση (όπως θες πές το) αυτή τη στιγμή.
Είναι παντελώς ξεκάθαρο ότι οι εγωισμοί και τα "ίδια" συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη όταν το πρόβλημα αφορά όλους τους συνάδελφους (ένα μέρος των οποίων εκπροσωπείτε). Θα έπρεπε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια που για κάποιο λόγο έκανε αυτή η ομοσπονδία, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα δικά σας μέλη, και επιπρόσθετα να κάνατε και τις όποιες δικές δράσεις. Λυπάμαι αλλά δίνετε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι κοιτάτε την "πάρτη" σας πρώτα και το προσωπικό σας κέρδος, μη θέλοντας να μοιραστείτε ούτε την όποια επιτυχία ούτε την πιθανή αποτυχία. Ακόμη και στην περίοδο του αντάρτικου οι αντίπαλες ομάδες συνεργάστηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό... (εδώ συνεργάστηκε η ΔΗΜΑΡ με τη ΝΔ εχθές!!!)
Είμαι σίγουρος ότι τα μέλη σας θα έχουν αντίθετη άποψη από την στάση σας.
Σημειώνω ότι δεν ανήκω σε καμία ένωση, αλλά και αυτό οφείλεται στις επί δεκαετίες παρόμοιες τακτικές των επικεφαλής των εκάστοτε ομάδων που έδρασαν στον κλάδο μας...
Λυπάμαι που συνεχίζεται η ίδια διασπαστική τακτική... ήλπιζα ότι οι νεότεροι άνθρωποι του κινήματος θα είχαν πιο ανοικτούς ορίζοντες από τους " δυνόσαυρους " που μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν.
image description Thanos | Ιουλίου 18, 2013 7:03 μ.μ. | Reply
Αν υποθέσουμε ότι αυτά -τα όσα υποτιμητικά αναφέρετε για την προσπάθεια της ΠΟΦΕΕ -
είναι σωστά και το μόνο που κατάφεραν είναι να φτάσουν σήμερα 18/07 μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο από το Υπουργείο.Εσείς διαβάζω έχετε σκοπό να μπείτε μέσα και να μιλήσετε
στον κ.Θεοχάρη. Πότε σκοπεύετε να το κάνετε αυτό κ.Ίσαρη;Θα το κάνετε αύριο ας πούμε;
Και πότε θα μας ανακοινώσετε το αποτέλεσμα της συνάντησης μιάς και την Δευτέρα απ΄όσον
ξέρω καταθέτει το 1&2.Δεν πειράζει που ψαλιδίζετε την παράταση που ζητάει η ΠΟΦΕΕ.
Φέρτε αποτέλεσμα εσείς και οι συνάδελφοι έχουν και μυαλό και κρίση .
Θα περιμένουμε ...................
image description nikos patelis | Ιουλίου 19, 2013 4:36 μ.μ. | Reply
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ - ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΦΕΕ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ, ΑΚΟΜΗ, ΟΥΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΛΈΦΟΥΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο