Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Τα οφέλη από τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση

Υπουργείο Οικονομικών: Τα οφέλη από τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση θα επιφέρει «πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Ο μειωμένος συντελεστής θα ισχύσει από 1η Αυγούστου και έως την 31 Δεκεμβρίου, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ελληνικής πλευράς και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οδηγήσει στη μείωση των λιανικών τιμών και στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων του κλάδου «τότε κατόπιν σχετικής ενδιάμεσης αξιολόγησης, θα αρθεί ο προσωρινός χαρακτήρας του μέτρου και θα καταστεί μόνιμο, υποδεικνύοντας την οδό για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας».

Μάλιστα, στις θετικές επιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών συμπεριλαμβάνει

1. την ψυχολογία των συμμετεχόντων στην αγορά, καταναλωτών και επιχειρήσεων,

2. την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις επιχειρηματικές προσδοκίες, με άμεσο αντίκρισμα στην αύξηση της κατανάλωσης,

3. την ανταγωνιστικότητα του κλάδου έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων ανταγωνιστικών χωρών, και

4. την ελκυστικότητα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description today | Ιουλίου 18, 2013 10:38 π.μ. | Reply
Το νου σας ρεμάλια, το νου σας καλά ρεμάλια.. αν συνεχίσετε να με κλέβετε θα σας αλλάξω πάλι το ΦΠΑ …. στην εστίαση! Ντοικγ!!!! και ολα αυτα τα «πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία» δεν θα ερθουν ποτε!!
image description DimitrisD | Ιουλίου 18, 2013 11:53 π.μ. | Reply
Τα οφέλη τόσους μήνες δεν τα ξέρανε; Τώρα τα ανακαλύψατε,έτσι ξαφνικά;
image description nIKOS | Ιουλίου 18, 2013 1:12 μ.μ. | Reply
Τα οφείλη : θα τρώει πιο τσάμπα ο γερμανός τουρίστας
image description IDO | Ιουλίου 18, 2013 2:24 μ.μ. | Reply
Όταν ανέβαζαν τον ΦΠΑ κανένας δεν έβλεπε τη ζημιά; Τώρα όλοι βλέπουν οφέλη από την μείωση;
image description nikos | Ιουλίου 18, 2013 5:41 μ.μ. | Reply
αν καταλαβα καλα θα τα αλλαξουμε τωρα απο 23 σε 13, ολη την διαδικασια με τα προγραμματα κ.λ.π. και μετα παλι τον γεναρη αν δεν τους αρεσει θα παει παλι 23 και τρεξε κ. λογιστα να κανεις παλι τα ιδια απο την αρχη....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο