Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν υφίσταται θέμα κατάργησης της υποχρέωσης υπογραφής δηλώσεων από Λογιστή - Φοροτεχνικό

Δεν υφίσταται θέμα κατάργησης της υποχρέωσης υπογραφής δηλώσεων από Λογιστή - Φοροτεχνικό Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων της 18.9.2006,σχετικά με δήλωση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνιου Μπέζα στο 1ο Πανελλήνιο Φοροτεχνικό....

Δεν υφίσταται θέμα κατάργησης της υποχρέωσης υπογραφής δηλώσεων από Λογιστή - Φοροτεχνικό 
Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων της 18.9.2006, σχετικά με δήλωση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνιου Μπέζα στο 1ο Πανελλήνιο Φοροτεχνικό Συνέδριο, για ενδεχόμενη κατάργηση της υπογραφής όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και Φ.Π.Α. από λογιστή - φοροτεχνικό για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.,

Το επίμαχο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον τύπο.

Tο ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου της υποχρεωτικής υπογραφής όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠA από λογιστή - φοροτεχνικό για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία B κατηγορίας εξετάζει το υπουργείο Oικονομικών. O υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας μιλώντας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των φοροτεχνικών (ΠOΦEEE) ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει το θέμα αυτό στο πλαίσιο αναμόρφωσης του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Iανουαρίου 2007 και θα προβλέπει μείωση προστίμων, κατάργηση πρόσθετων βιβλίων και αύξηση των ορίων ένταξης σε βιβλία B και Γ κατηγορίας.

ο  υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας μιλώντας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των φοροτεχνικών (ΠOΦEEE) ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (ή την μείωση) ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 38, κάτω από τα οποία είναι υποχρεωτική η υπογραφή λογιστή και όχι την κατάργηση της υπογραφής κάτι που θα γίνει μέχρι τέλος 2006 μαζί με την αναμόρφωση του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Iανουαρίου 2007

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται θέμα κατάργησης της υποχρεωτικής υπογραφής Λογιστή - Φοροτεχνικού όπως εκ παραδρομής τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αναπληρ.Γεν.Γραμματέας της ΠΟΦΕΕ

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο