Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Να δοθεί άμεσα παράταση στις δηλώσεις των φυσικών προσώπων!

Να δοθεί άμεσα παράταση στις δηλώσεις των φυσικών προσώπων !

Με αφορμή τα προβλήματα, που καταγράφονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

"Η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα όχι μόνο στους φορολογούμενους, αλλά και στους λογιστές και στα φοροτεχνικά γραφεία.

Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συνεχή προβλήματα στη λειτουργία του TAXISNET, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους φοροτέχνες, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους.

Ακόμα χειρότερα, όταν οι ημερομηνίες υποβολής ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του Α.Φ.Μ. είναι πλέον δεσμευτικές και όχι ενδεικτικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή το ζητούμενο είναι κυρίως η είσπραξη εσόδων, επιβάλλεται η ικανοποίηση του αιτήματος των φοροτεχνικών για νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής.
Σε αντίθετη περίπτωση, η – πραγματική - αδυναμία των λογιστικών γραφείων να προλάβουν τις προθεσμίες μόνο κακό θα προκαλέσει :
Στα δημόσια έσοδα, και – κατά συνέπεια -
στους φορολογούμενους, που θα κληθούν με νέα μέτρα να πληρώσουν τη διεύρυνση της μαύρης τρύπας.

Είναι απλό, λοιπόν :
Να δοθεί άμεσα παράταση στις δηλώσεις των φυσικών προσώπων !"
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ntinospatra | Ιουλίου 17, 2013 6:00 μ.μ. | Reply
ΑΜΕΣΑ
image description GEO | Ιουλίου 17, 2013 6:39 μ.μ. | Reply
Πρώτη φορά γίνεται τέτοιος χαμός με τις διαμαρτυρίες...καταλάβετέ το εκεί στο υπουργείο ότι δεν κάνουμε πλακίτσα....τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ !!!!
image description iamblichos | Ιουλίου 17, 2013 7:00 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι μπείτε να δείτε το Ε9 2013, που μόλις δοκίμασα να δω αν άνοιξε και θαυμάστε τα νέα πεδία... Είναι για γέλια και για κλάματα η κατάσταση...
image description Your Name | Ιουλίου 17, 2013 7:30 μ.μ. | Reply
Δεν πάνε καθόλου καλά...θα μαζέψει κανείσ αυτούς άνίδεους???Αφού αυτά τους αρ.παρ.ΔΕΗ τους δηλώνουμε στο τωρινό Ε1 και Ε2.Τι κοτσάνα έκαναν πάλι??Κάτι θα παρέλειψε ο χαρούλης και το πήρε χαμπάρι σε μεταγενέστερο χρόνο....
image description nickplk | Ιουλίου 17, 2013 7:06 μ.μ. | Reply
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΕΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΣΩΣΤΟ, ΤΟ Ε9 ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ COPY PASTE ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΥΡΟΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 7,5
image description thanos | Ιουλίου 17, 2013 8:32 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι.
Όπως πάνε τα πράγματα προβλέπω ότι η κόντρα με το ΥΠΟΙΚ ,σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων ,θα εξελιχθεί σε ανοιχτή ρήξη.Ήδη έπεσαν οι πρώτες προειδοποιητικές
βολές με τις εκατέρωθεν δηλώσεις-ανακοινώσεις. Φυσικός αλλά και ηθικός ταυτόχρονα
αυτουργός είναι ο στυγνός τροικανός και επιλεγμένος από την τρόικα κ.Θεοχάρης.
Η αμετροέπεια,η αλαζονεία αλλά και η συνεχής περιφρόνηση του κλάδου μας ,από την πλευρά του,εκτόξευσε την αγανάκτηση μας στα ύψη.Βγαίνει στις τηλεοράσεις και αφού πρώτα διαφημίσει
το σκάρτο προιόν [taxis] εκβιάζει και τρομοκρατεί τους πολίτες με τις ημερομηνίες,με απώτερο σκοπό να στρέψει την κοινωνία -μέσω των φορολογουμένων-ενάντια στο αγώνα που κάνουμε.
Δίνει ψεύτικα στοιχεία στα ΜΜΕ αδειάζοντας κυριολεκτικά τον κλάδο μας.Νομίζω ότι ζούμε το
θέατρο του παραλόγου και θα πρέπει να δώσουμε ένα τέλος .
Χαρούλη σε κάναμε μάγγα αλλά μόλις μετανιώσαμε .
image description spiros kerk. | Ιουλίου 17, 2013 9:28 μ.μ. | Reply
Kύριοι του Οικονομικού Επιμελητηρίου (του οποίου είμαι μέλος απο το 1993) τι έγινε ξυπνήσατε?????Καλώς τους και ας αργήσανε.Μήπως οσφριστήκατε τηνευκαιρία με μια δηλωσούλα να βάλετε βάσεις για να εισπράξετε μερικά ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές?????Που κοιμόσασταν τόσο καιρό,που σε εμάς τους απλούς λογιστές-φοροτεχνικούς μας έχουν βγάλει το χτικιό?????Ντροπή σας!!!!!!Ούτε μια επίσημη επιστολή συμπαράστασης απο έναν οικονομολογικό φορέα του οποίου εμείς οι λογιστές είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία....Με ποιό τρόπο είστε δίπλα μας??? Όπως όλοι οι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου το μόνο ενδιαφέρον σας είναι η διατήρηση της θέσης σας και της καρέκλας...Α σωστά ξέχασα και η είσπραξη της ετήσιας εισφοράς μας ,προκειμένου να μας δώσετε ενημερότητα για να θεωρήσουμε βιβλία και στοιχεία για να μπορείτε να συνεχίσετε να υπάρχετε...Σας έχω όμως άσχημα νέα....Τα ζώα ξύπνησαν και μπορεί να είσαστε στο επόμενο μενού....Για ξυπνήστε λίγο και δουλέψτε για αυτούς που σας συντηρούν....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!
image description spiros kerk. | Ιουλίου 17, 2013 9:29 μ.μ. | Reply
Παρεπιπτόντως (για να μπαίνετε και στο κλίμα σιγά-σιγά) δε ζητάμε παράταση.Τήρηση του Νόμου ζητάμε!!!!!!
image description ALEXF | Ιουλίου 17, 2013 9:24 μ.μ. | Reply
ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
image description spiroskerk. | Ιουλίου 17, 2013 10:12 μ.μ. | Reply
Oι Χανιώτες έκαναν την αρχή......Όσοι πιστοί προσέλθετε.Ξυπνήστε τους Προέδρους των τοπικών Συλλόγων...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο