Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η άποψη της επιστημονικής ομάδας του TaxHeaven σχετικά με την «ομαλή» λειτουργία στην υποβολή των δηλώσεων

Πολλές φορές μέσα από τον δικτυακό μας τόπο έχουμε στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα που δε λείπουν δυστυχώς από τις περισσότερες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια, η κριτική που ασκούμε σε καμία περίπτωση δεν είναι στείρα, αλλά μέσω αυτής προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα αρνητικά σημεία που δημιουργούν προβλήματα στις συναλλαγές μας με τις Δ.Ο.Υ. και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxis.

Η καλοπροαίρετη κριτική και η ανάδειξη των προβλημάτων οδηγεί συχνά στον προβληματισμό των υπευθύνων και συχνά έχει ως αποτέλεσμα την επίλυσή τους.    

Πέρα όμως από την κριτική, τους προβληματισμούς και την ανάδειξη των ελλείψεων ή των δυσλειτουργιών, ήμασταν εδώ για να εκθειάσουμε -όταν υπήρξε ανάγκη- τις φιλότιμες προσπάθειες και την εργατικότητα κάποιων ανθρώπων που απασχολούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπ. Οικ. γενικότερα. 

Oι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι των αρμοδίων τμημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. πάντα έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα δημιουργούνταν από την καθημερινή χρήση του συστήματος.
Αναγκαζόμαστε σήμερα να επανέλθουμε για τρίτη φορά στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, διότι θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οδηγούμαστε πλέον σε μια κόντρα μεταξύ λογιστών και Υπ. Οικ., που όμοιά της δεν έχει υπάρξει τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας τους έχουμε ήδη παραθέσει σε προηγούμενα άρθρα μας:

→  Ο Γολγοθάς των λογιστών και η «συνέπεια» του Υπ. Οικονομικών

→  «Τις πταίει» για την κατάσταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;
           
→  Σύντομο χρονογράφημα για τη ζωή των λογιστών-φοροτεχνικών το έτος 2013. Τα αρνητικά «ρεκόρ» του Υπουργείου Οικονομικών


→  Πρώτη επισήμανση

Το σύστημα για την υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων άνοιξε στις 24.5.2013. Όμως, με βάση την προσωπική μας εμπειρία, τα σχόλια συναδέλφων λογιστών στον κόμβο μας  (τα οποία είναι διαθέσιμα), τα καταγεγραμμένα παράπονα καθώς και τα email που έχουν σταλεί στην Γ.Γ.Π.Σ., οι πραγματικές ημέρες που οι εφαρμογές του taxis λειτουργούσαν ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα, ήταν ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα στην χρήση και στην πρόσβαση των ηλεκτρονικών εφαρμογών της Γ.Γ.Π.Σ., παρατηρήθηκαν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

α) 28 Μαΐου.

β) 17, 19, 25, 26 και 27  Ιουνίου.

γ) 1, 2, 3 και 8 Ιουλίου.

Εάν στις ανωτέρω ημερομηνίες προσθέσουμε και τις προγραμματισμένες διακοπές του συστήματος για την ένταξη των Δ.Ο.Υ. στο νέο Taxis, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Μπορεί οι προγραμματισμένες αυτές διακοπές να μην επηρέαζαν τις βασικές εφαρμογές (Ε1, Φ.Π.Α., κλπ), δημιουργούσαν όμως πολλές φορές προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

Εάν τα ανωτέρω δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα τότε θα παρακαλούσαμε την Γ.Γ.Π.Σ.  να δημοσιοποιήσει τα επίσημα καταγραφικά στοιχεία (logs) των τριών τελευταίων μηνών, καθώς και τα uptime (χρόνοι ομαλής λειτουργίας) και downtime των server για το ίδιο χρονικό διάστημα.

→  Δεύτερη επισήμανση

Το «σήριαλ» με την ανάρτηση των τόκων καταθέσεων ολοκληρώνεται σήμερα  17 Ιουλίου 2013, λίγες μόνο ημέρες πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις των φορολογούμενων των οποίων το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. είναι 1-2.
Στα ποσά που έχουν εισαχθεί στο σύστημα παρατηρούνται λάθη καθώς μερικές τράπεζες έχουν στείλει στην Γ.Γ.Π.Σ. λάθος ποσά  (καθαρό ποσό και φόρο μαζί). Την επιβεβαίωση και τις διορθώσεις των ποσών αυτών ποιος θα τις κάνει; Υπάρχει πλέον χρόνος για κάτι τέτοιο;


→  Τρίτη επισήμανση

Ακόμα και αυτή την ώρα (17.7.2013 16:00) το taxis παρουσιάζει προβλήματα τύπου:
error 404--Not Found
From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:
10.4.5 404 Not Found
The server has not found anything matching the Request-URI. No indication is given of whether the condition is temporary or permanent.
If the server does not wish to make this information available to the client, the status code 403 (Forbidden) can be used instead. The 410 (Gone) status code SHOULD be used if the server knows, through some internally configurable mechanism, that an old resource is permanently unavailable and has no forwarding address.


Μπορούν να μας πουν οι αρμόδιοι που διατείνονται ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στο Taxis πόσες υποβολές έγιναν σήμερα;


→  Τέταρτη επισήμανση

Το Υπ. Οικονομικών σε χθεσινή ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε από το γραφείο τύπου, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος όπως εσφαλμένα μεταδίδουν κάποια Μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.000 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως».

Την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε από εδώ.

Αν υποθέσουμε ότι θα υποβάλλονται 150.000 δηλώσεις ημερησίως, τότε οι 4.000.000 δηλώσεις που απομένουν  θα υποβληθούν σε 26 ημέρες (4.000.000/150.000), ήτοι σήμερα μέχρι και τις 15 Αυγούστου (αν ως αφετηρία θεωρείται η σημερινή ημέρα). Βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει ο κάθε λογιστής:

α) να υποβάλλει 7 δηλώσεις την ημέρα, κάθε ημέρα, και τα Σαββατοκύριακα.

β) να μην κοιμάται.

γ) να μην κάνει καμία άλλη εργασία από αυτές που έχει καθημερινά (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. ,Α.Π.Δ., ενημέρωση βιβλίων, κ.λ.π.).

δ) να εκτυπώνει τις βεβαιώσεις συντάξεων από τις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών ταμείων (όσες δεν έχουν σταλεί).

Τα ανωτέρω νούμερα μπορεί να μην είναι ακριβή διότι πολλοί φορολογούμενοι στέλνουν τις δηλώσεις τους χωρίς τη βοήθεια λογιστή -και όπως είναι λογικό οι αναμενόμενες  υποβολές από πλευράς λογιστών να μην είναι 4.000.000 αλλά λιγότερες- καταδεικνύουν όμως  το μέγεθος της υπερπροσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για να υποβληθούν οι δηλώσεις εισοδήματος στις καθορισμένες προθεσμίες που έχει ανακοινώσει το Υπ. Οικ.. Αβίαστα έρχεται στο μυαλό μας το ακόλουθο ερώτημα. Θεωρεί η ηγεσία του ΥΠ. ΟΙΚ. κάτι τέτοιο εφικτό;

Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν τον κλάδο μας καθώς και οι χιλιάδες λογιστές σε όλη την Ελλάδα έχουν αντίθετη άποψη. Δείτε ενδεικτικά τις τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις:

→    Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την αποχή υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. οικ. έτους 2013
→    Μηνυτήρια αναφορά του Μανούσου Ντουκάκη προς το Υπ. Οικονομικών
→    Λ.Σ.Α. - Πρόταση προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο κατά του Ελληνικού Δημοσίου - Επιστολή για παράταση φορολογικών δηλώσεων
→    Σύλλογος Λογιστών Θήρας - Επιστολή στήριξης απόφασης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για μη υποβολή δηλώσεων
→    Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης - Απαίτηση παράτασης προθεσμιών φορολογικών δηλώσεων
→    Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. - Αίτημα για παράταση προθεσμίας υποβολής χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α.
→    Αίτημα του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση φορολογικών δηλώσεων και ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου Φ.Π.Α.
→    Λογιστικός Σύλλογος Σύρου και Τήνου - Αποχή από την υποβολή δηλώσεων
→    Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Λευκάδας: Όχι στην υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των λογιστών
→    Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου
→    Ε.Φ.Ε.Ε.-Νομού Ευβοίας - Ανακοίνωση για την υποβολή δηλώσεων
→    Επιστολή της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. προς το Υπουργείο Οικονομικών


Διαβάζοντας όλες αυτές τις ανακοινώσεις οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.  Ή οι λογιστές ξαφνικά τρελάθηκαν και ζητούν παράλογα πράγματα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Εάν πράγματι είναι παρανοϊκοί, τότε θα πρέπει το κράτος να τους αφαιρέσει την επαγγελματική τους ταυτότητα και να αναθέσει τη σύνταξη και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σε κρατικούς υπαλλήλους ή στα Κ.Ε.Π.

Αν η ηγεσία του Υ.Ο. δεν γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματα στην καθημερινότητα ενός λογιστή-φοροτεχνικού, τότε ας μελετήσει το παρακάτω κείμενό μας που περιγράφει ενδεικτικά τη ζωή ενός λογιστή.  Αν μετά την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου πιστεύει κάποιος από τους ιθύνοντες στο Υ.Ο. –έστω και ενδόμυχα-  ότι είναι εφικτό να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις στις καθορισμένες ημερομηνίες, τότε πραγματικά λυπούμαστε.

«Οι πρώτες λέξεις που ξεπηδάνε από το μυαλό μου είναι άγχος, καταληκτικές ημερομηνίες, πρόστιμα, φρενήρεις ρυθμοί, πελάτες και συνάδελφοι, δηλώσεις, παρατάσεις. Η μέρα ξεκινά νωρίς το πρωί, γύρω στις έξι, προκειμένου να πάω γρήγορα στο γραφείο, να οργανώσω την δουλειά μου - και όχι την εργασία μου διότι με αυτούς τους ρυθμούς είμαι εγκλωβισμένος - και να προλάβω να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες πριν αρχίσουν τα τηλέφωνα, η βαβούρα και η ένταση.
Καθώς η μέρα προχωρά σφίγγει ο κλοιός. Κάτι απρόοπτο συμβαίνει, κάποιος πελάτης υστεριάζει, κάποιος συνάδελφος χρειάζεται την γνώμη μου ή την βοήθειά μου. Και πως να αρνηθώ να υποστηρίξω κάποιον; Άλλωστε τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζει και εκείνος.
Οι ώρες περνούν και ξάφνου ανακοινώνεται κάποια αλλαγή στο φορολογικό σκηνικό. Πρέπει όλα να μείνουν στην άκρη, σε εκκρεμότητα για ακόμη μια φορά, προκειμένου να μελετήσω, να ενημερωθώ ορθά και να μπορέσω να τα εφαρμόσω.

Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό όλο και κάποιος από το οικογενειακό / φιλικό περιβάλλον  θα μου τηλεφωνήσει για να μου πει κάτι που εκείνη την στιγμή μου είναι αδιάφορο ή να με επιφορτίσει και με μια ακόμη υποχρέωση, με κάτι που πρέπει να γίνει σε προσωπικό επίπεδο. Αρχίζουν οι λεγόμενες βαθιές ανάσες τοκετού. Πρέπει ο εγκέφαλός μου να οξυγονωθεί, να πέσουν οι παλμοί, να ηρεμήσω για να μπορέσω να συνεχίσω τον αγώνα του. Οι ώρες εξακολουθούν να περνούν και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Κάποιες φορές το άγχος είναι ευδιάκριτο. Το καταλαβαίνουν οι γύρω μου στη φωνή μου και ας μη το παραδέχομαι. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το στρές είναι καλά κρυμμένο και το μόνο που δείχνει πως κάτι δε πάει καλά είναι αυτές οι αναπνοές που παίρνω σα να μου τελείωσε ο αέρας. Έχει φτάσει το απόγευμα, οι υπάλληλοι φεύγουν και το μόνο διάλειμμα που έχω κάνει είναι μίση ίσως ώρα για το μεσημεριανό φαγητό και αυτό όχι γνήσιο, μιας και κάθε μπουκιά συνοδεύεται και από χτύπημα τηλεφώνου.

Είναι η ώρα που αρχίζει ο απολογισμός της ημέρας. Πάλι δε τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου - αυτές αντί να μειώνονται, αυξάνονται σα το κεφάλι της λερναίας ύδρας.  Μαζεύω το μυαλό μου και ρίχνομαι πάλι στη δουλειά.

Μετά πολλές ώρες κι ενώ έχει βραδιάσει πια, έρχεται η πολυπόθητη ώρα επιστροφής στο σπίτι. Ένας άνθρωπος κουρασμένος, ταλαιπωρημένος που η έκφρασή μου και μόνο δηλώνει πως έχω φτάσει στα όριά μου.

Η γυναίκα μου με περιμένει υπομονετικά. Τι να προλάβουμε να κάνουμε μέσα σε δύο ώρες περίπου που είμαστε μαζί πριν κοιμηθούμε; Να φάμε, να μιλήσουμε, να πούμε τα νέα της ημέρας, να χαλαρώσουμε, να οργανώσουμε τις κοινές υποχρεώσεις μας; Ακόμα και αυτές τις ώρες το τηλέφωνο δε σταματά να χτυπά. Διακόπτει ενοχλητικά την ησυχία του σπιτιού μας και ο επαγγελματισμός δεν αφήνει περιθώρια αδιαφορίας.

Πολλές φορές αντιλαμβάνομαι πως το μυαλό μου δε ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Ακόμα και όταν φαινομενικά είναι η ώρα της ξεκούρασης, το μυαλό μου δεν είναι εδώ, αλλά σε κάτι άλλο που πρέπει να γίνει. Πως να μοιραστείς στιγμές; Πως να μου προτείνουν να κάνουμε κάτι από κοινού, όταν βλέπουν πως η κούραση δε το επιτρέπει;

Οι μέρες περνούν, το ίδιο και οι μήνες και η περίοδος που θα είμαι πιο χαλαρός επαγγελματικά δεν έρχεται ποτέ. Φοβάμαι πως ακόμη και στις διακοπές -όταν και όσο το επιτρέπει η εποχή- κάτι θα συμβεί και θα διαταραχτεί η αρμονία των στιγμών. Οι επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία και την προσωπική ζωή ενός φοροτεχνικού είναι δυστυχώς αντιστρόφως ανάλογες με τις απολαβές, την επιβράβευση και την καταξίωση. Αναρωτιέμαι αξίζει άραγε; Και από την άλλη διερωτώμαι πως είναι δυνατόν να ξεφύγεις αυτή την περίοδο και ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν; Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε».


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TaxHeaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουλίου 17, 2013 7:02 μ.μ. | Reply
πρεπει το θεμα να βγαινει κάθε μέρα στα κανάλια!! Αλλιώς μας αγνοούν!!!
image description Your Name | Ιουλίου 17, 2013 7:04 μ.μ. | Reply
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Ε9?????ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 2013 ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΗ....ΑΦΟΥ ΩΡΕ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ Ε2 ΚΑΙ ΣΤΟ Ε1 ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ???ΞΗΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ,ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ...ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ..ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΟΤΣΑΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ
image description tomas | Ιουλίου 17, 2013 7:11 μ.μ. | Reply
Η απόλυτη αλήθεια! Σας ευχαριστώ πολύ!
image description mk83 | Ιουλίου 17, 2013 7:20 μ.μ. | Reply
+100000000000000000000000
image description IRIS | Ιουλίου 17, 2013 7:59 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ
image description klery | Ιουλίου 17, 2013 7:48 μ.μ. | Reply
Συγχαρητηρια ,πολλα μπραβο
image description nik | Ιουλίου 17, 2013 7:47 μ.μ. | Reply
Αν και μετά απο αυτήν thn ανάρτηση του taxheaven και τις διαμαρτυρίες όλων των συναδέλφων το υπουργείο οικονομικών δεν δώσει την παράταση τότε τις δηλώσεις να τις κάνει η τρόικα αυτή την ώρα είμαι στο γραφείο και ΕΡΓΆΖΟΜΑΙ πόσοι από την γγπσ είναι στο γραφείο τους αυτήν την ώρα; πόσοι από αυτούς έχουν ξενυχτήσει; πόσοι από αυτούς έχουν να δουν την οικογένειά τους βδομάδες ολόκληρες; ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ;
image description Dom | Ιουλίου 17, 2013 7:38 μ.μ. | Reply
Σωστοί και ακριβείς, όπως πάντα. Συγχαρητήρια.
Το θέμα πρέπει να πάει παραπέρα. Να δημιουργηθεί Νομική ομάδα για την προστασία όλων μας, αυτο το ρεζιλίκι δεν μπορεί να συνεχιστεί.
image description mk83 | Ιουλίου 17, 2013 7:28 μ.μ. | Reply
Μπράβο σας.
Να συμπληρώσω μόνο, ότι ίσως κι αυτό το 2-ωρο που αναφέρεται να είναι υπερβολικό... τις περισσότερες νύχτες δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ξενύχτι έως τις 2 τα μεσάνυχτα, είτε λόγω προσπάθειας "επικοινωνίας" με το taxis είτε λόγω εκμετάλλευσης της νυχτερινής ηρεμίας για προετοιμασία δουλειάς για την επόμενη ημέρα. Επίσης να προσθέσω ότι ΔΕΝ υπάρχουν Σαββατοκύριακα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
image description 2433032308 | Ιουλίου 17, 2013 8:18 μ.μ. | Reply
Το επόμενο παιδί -αν γεννήσω- θα το ονομάσω Θεοχαροτρόϊκα. Ξύλο που έχει να φάει!!!!!!
image description BALAND | Ιουλίου 17, 2013 8:07 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ...........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description papadakis ioannis | Ιουλίου 17, 2013 8:05 μ.μ. | Reply
ΕΥΓΕ στην επιστημονικη ομαδα του Taxheaven!
image description DC028358529 | Ιουλίου 17, 2013 8:18 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!!
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 17, 2013 8:32 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια από τα παιδιά του Taxheaven. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως σύλλογος τμήματα της επιστολή σας;
image description gus | Ιουλίου 17, 2013 8:49 μ.μ. | Reply
Ναί
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 17, 2013 9:59 μ.μ. | Reply
Ευχαριστούμε.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 17, 2013 9:20 μ.μ. | Reply
Και στο εξώδικο θα μπορούσαμε αλλά το κλείσαμε για να προλάβουμε την δημοσίευσή του για αύριο. Αν θα κάνουμε αλλαγές μπορεί αν χρησιμοποιήσουμε αρκετές από τις αλήθειες που αναφέρονται στο συνοπτικό αλλά μεστό κείμενο σας. Και πάλι ευχαριστούμε παιδιά. Ευχαριστούμε και για το βήμα διαμαρτυρίας που μας παρέχεται. Ιδίως σε αυτό.
image description pansofia | Ιουλίου 17, 2013 8:15 μ.μ. | Reply
Ευχαριστω πολυ...
image description SPIROS KERK. | Ιουλίου 17, 2013 8:18 μ.μ. | Reply
Συνεχίστε παιδιά τη καλή δουλειά.Μπράβο!!!!!!!!!
image description rafale | Ιουλίου 17, 2013 8:54 μ.μ. | Reply
...το καλό το δειαβάσατε ??? Αύριο λέει απαγορεύονται οι "συναθροίσεις" εν οψη Σόιμπλε...
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231257929
image description ElenaAnele | Ιουλίου 17, 2013 8:48 μ.μ. | Reply
Ε δε θα έχουμε συναθροίσεις. Δυο δυο θα καθόμαστε στα παγκάκκια, στους θάμνους, θα ταίζουμε τα περιστέρια, απλά θα είμαστε στο Σύνταγμα. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ? Ή κατωχύρωσαν και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ??? Μόνο τα εμβατήρια λείπουν από το σκηνικό και τα τανκς!
image description xatzakism | Ιουλίου 17, 2013 8:38 μ.μ. | Reply
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ TAXHEAVEN ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ...
image description DimitrisD | Ιουλίου 17, 2013 8:17 μ.μ. | Reply
Error 500--Internal Server Error
From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:
10.5.1 500 Internal Server Error
The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
image description ElenaAnele | Ιουλίου 17, 2013 8:09 μ.μ. | Reply
Η απόλυτη πραγματικότητα. Μπράβο σας κι ευχαριστούμε....
image description KOS | Ιουλίου 17, 2013 8:36 μ.μ. | Reply
Για άλλη μια φορά Μπράβο!!!! Όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό!!! Το χρωστάμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας!!!!!
image description kARDITSA | Ιουλίου 17, 2013 8:33 μ.μ. | Reply
REP-56055: Σημειώθηκε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπτών συνδέσεων (50).


Η ετοιμοτητα του συστηματος...ευγε στην επιστημονικη ομαδα
image description thanos | Ιουλίου 17, 2013 9:06 μ.μ. | Reply
Καλό-μεστό επαγγελματικό και ταυτόχρονο ανθρώπινο
ΜΠΡΑΒΟ
image description prorata | Ιουλίου 17, 2013 9:02 μ.μ. | Reply
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η τα βόδια του Γηρυόνη ζουν ανάμεσα μας!!!!!!!!

Τα βόδια του Γηρυόνη ήταν στην ελληνική μυθολογία όντα που άνηκαν στον Γηρυόνη, τον τερατόμορφο γιο του Ποσειδώνα. Βρίσκονταν μαζί του στη νήσο Ερύθεια. Είναι γνωστά κυρίως μέσω του δέκατου άθλου του Ηρακλή, αντικείμενο του οποίου απετέλεσε η απαγωγή τους.
Ο Γηρυόνης είχε αναθέσει τη φύλαξη των ζώων τους σε δύο φύλακες, τον Ευρυτίωνα και τον Όρθρο. Ο Ευρυτίωνας ήταν γιος του Άρη και της Ερυθείας. Ο Όρθρος ήταν ένας τερατόμορφος σκύλος, γιος του Τυφώνα και της Έχιδνας. Είχε δύο κεφάλια και επιπλέον εφτά κεφάλια φιδιού.
Μόλις ο ήρωας έφτασε στην Ερύθεια, και αφού πέρασε τη νύχτα του στο βουνό Άβας, ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο φύλακες των ζώων. Τόσο ο Όρθρος, όσο και ο Ευρυτίωνας βρήκαν τραγικό θάνατο από το ρόπαλο του Ηρακλή. Στη συνέχεια ο Μενοίτιος, φύλακας των βοδιών του Άδη, ειδοποίησε το Γηρυόνη για τα συμβάντα και έτσι εκείνος έσπευσε να αντιμετωπίσει τον εισβολέα. Ο Ηρακλής κατόρθωσε να εξολοθρεύσει το Γηρυόνη, αφού τον τόξευσε με τα βέλη του.
Στο δρόμο της επιστροφής, ο Ηρακλής αντιμετώπισε πολλές περιπέτειες. Όταν τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αμβρακία, ένας οίστρος σταλμένος από την Ήρα διασκόρπισε το κοπάδι των βοδιών στα βουνά της Θράκης. Ο ήρωας κατόρθωσε να περισυλλέξει το μεγαλύτερο μέρος των ζωών. Τα υπόλοιπα παρέμειναν στα βουνά και περιήλθαν σε άγρια κατάσταση.
Τελικά ο Ηρακλής έφτασε στις Μυκήνες, παρέδωσε τα βόδια στον Ευρυσθέα, ο οποίος τα θυσίασε στη θεά Ήρα.

«…Ο ήρωας κατόρθωσε να περισυλλέξει το μεγαλύτερο μέρος των ζωών. Τα υπόλοιπα παρέμειναν στα βουνά και περιήλθαν σε άγρια κατάσταση…»
Τέτοια βόδια κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας και μάλιστα όπως φαίνεται δεν πρόκειται για μύθο αλλά για πραγματικότητα!!! Αφού όπως βλέπουμε υπάρχουν πολλά και μέσα στο υπουργείο οικονομικών.. και αφού για χρόνια παρέμειναν στα βουνά και περιήλθαν σε άγρια κατάσταση και τώρα πια ετοιμάζονται να μας κατασπαράξουν!!!

Το επάγγελμα του λογιστή το έχουν καταστρέψει σαχλαμάρες και σαλτιμπάγκοι!!!
image description COSTAS | Ιουλίου 17, 2013 9:37 μ.μ. | Reply
Μπράβο.
image description Roxanne | Ιουλίου 17, 2013 9:15 μ.μ. | Reply
Μπράβο στην ομάδα Taxheaven!
image description globals | Ιουλίου 17, 2013 9:04 μ.μ. | Reply
Απλά μπράβο σας!!!!!!!!!! Με εκφράζεται απόλυτα.
image description Georgios | Ιουλίου 17, 2013 9:49 μ.μ. | Reply
Τ'ι εννοείτε όταν λέτε για κόντρα λογιστών με το υπουργείο η οποία είναι πρωτόγνωρη? Κατ'αρχάς έχετε πάει στο δικαστικό της Φ.Α.Ε ? Σε κοιτάνε σαν σκουπίδι και δεν δινουν πληροφορίες σε λογιστές σαν να φυλάνε κρατικά μυστικά, τη στιγμή που στο taxis τα στοιχεία ολων των λογιστων είναι φόρα παρτίδα και μπορούν ανα δουν με ποιον έχουν να κάνουν ειδικά αμα εισαι εξουσιοδοτημένος ηλεκτρονικά , το taxis εχει τα χάλια του μήνες τωρα και με τις ο.ε. ειχε μεγαλο προβλημα και γενικα ειναι για τα μπάζα.
image description marios | Ιουλίου 17, 2013 9:44 μ.μ. | Reply
Πολύ καλό άρθρο, αλλά δυστυχώς οι λογιστικοί σύλλογοι με τους εκπροσώπους τους άργησαν πολύ να ψελλίσουν κάποια διαμαρτυρία. Οι εκπρόσωποι μας το μόνο που έκαναν τόσο χρόνια ήταν να πιάσουν στασίδια στις πρωινές εκπομπές και να γλείφουν σαν τα σαλιγκάρια τους υπουργούς και τους δημοσιογραφίσκους. Η ομάδα του ΤΑΧ-ΗΕΑΩΕΝ πρέπει άμεσα να δημιουργήσετε λογιστικό σύλλογο.
image description cris v | Ιουλίου 17, 2013 10:58 μ.μ. | Reply
ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΤΑ ΜΕΓΚΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ!ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ.....
image description babist | Ιουλίου 17, 2013 10:50 μ.μ. | Reply
Είμαι πολύ υπερήφανος για την επιστημονική ομάδα που το σύνταξε.
Δεν θα έπρεπε όμως να προωθηθεί το παραπάνω κείμενο μαζί με τα σχόλια και σε έναν εισαγγελέα?
image description ANDREAS | Ιουλίου 17, 2013 10:33 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕ 6 ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 4 ΩΡΕΣ ( ΑΦΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ) ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ??? ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10.00 ΜΜ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΟΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?
ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ 4 ΘΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ. ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ??
( ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ... ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!)
image description ELEMENTAL | Ιουλίου 17, 2013 10:20 μ.μ. | Reply
Το taxis δουλεύει ρολόι,
Οι δηλώσεις θα τελειώσουν μέχρι 31/8
Τα ΑΦΜ που λήγουν σε θα έχουν υποβληθεί μέχρι 22/7
Ο γάιδαρος (όχι ο Θεοχάρης) πετάει
Φέτος θα κάνουμε διακοπές
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας είναι πατριώτες
και οι υπουργοί
να συνεχίσω ?
image description Εφοριακοσ | Ιουλίου 17, 2013 11:00 μ.μ. | Reply
Έχετε απόλυτο δίκιο απλά σας διαφεύγει κάτι που ίσως θα έπρεπε να τονίσετε.
Όταν λέμε ότι η δυνατότητα του συστήματος είναι 150.000 ημερησίως πως το εννοούμε αυτό; Δηλαδή αν μπουν όλοι στις 6-9 το απόγευμα θα μπορέσουμε να υποβάλουμε 150.000 δηλώσεις; Όχι φυσικά. Άρα για να μπορούμε να υποβάλουμε 150.000 δηλώσεις την ημέρα αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται μοιρασμένες όλο το 24 ωρο. Δηλαδή και στις 1-6 τα ξημερώματα.
Να προσθέσω όμως και κάτι ακόμη η υποβολή της δήλωσης δεν είναι μόνο το μέτρο απασχόλησης του συστήματος γιατί το σύστημα μπορεί να απασχολείται και όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση αλλά γίνεται αποτυχημένη προσπάθεια ή γίνεται απλά αποθήκευση.
Αυτό που θέλω τέλος να τονίσω είναι ότι προφανώς δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι που αγωνίζονται να λύσουν τα προβλήματα αλλά η κεντρική διοίκηση που παίρνει τις αποφάσεις και δίνουν ή καλύτερα δεν δίνουν τις παρατάσεις εκεί που απαιτείται.
image description gus | Ιουλίου 17, 2013 11:54 μ.μ. | Reply
Δεν ψέγουμε όυτε τους συναδέλφους εφοριακούς ούτε όμως συλλήβδην την διοίκηση . Αυτοί που έχουν τις ευθύνες γνωρίζουν ποιοι είναι
image description CHRIS HARRISON | Ιουλίου 17, 2013 11:26 μ.μ. | Reply
Φέτος όλες οι δηλώσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά για την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ.

Με το ρυθμό που θα προσκομίζουν τις ηλεκτρονικά κατατεθειμένες δηλώσεις οι φορολογούμενοι για έλεγχο βλέπω τις ΔΟΥ με κάτι ανεπανάληπτες στοίβες δηλώσεων για έλεγχο.
Και το ερώτημα είναι ποιοι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο ???

Συμπέρασμα,

Οι υψηλά ιστάμενοι στην προσπάθεια τους για οργάνωση έφεραν αποδιοργάνωση και διέλυσαν το δικό τους σπίτι.
Είναι λοιπόν δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να αφήσουν όρθιο το δικό μας σπίτι????????
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι σε κάθε συζήτηση λένε οι φορολογούμενοι θα κάνουν
οι φορολογούμενοι θα ενεργήσουν κτλ κτλ, η λέξη λογιστές δεν αναφέρεται πουθενά
Όλα τα κάνουν μόνοι τους οι φορολογούμενοι οι λογιστές δεν υπάρχουν για το ΥΟ
άρα τίνος τα προβλήματα θα λύσει με τις αποφάσεις του το ΥΟ, των ανύπαρκτων?????
image description nska | Ιουλίου 18, 2013 12:26 π.μ. | Reply
Μπράβο για μια ακόμη φορά!
image description trifonopoulos Dimitris | Ιουλίου 18, 2013 12:50 π.μ. | Reply
Αναρωτιέμαι υπάρχει κανά τέταρτο για να δώ τις δύο κόρες μου ,οχτώ χρονών και έξι , που μου ζητάνε πότε θα τους πάω για μπάνιο? "Μπαμπά μας έλεγες ότι μόλις κλείσουν τα σχολεία θα είσαι κοντά μας" . Ευτυχώς διότι ο γιός μου ένος έτους δεν μιλάει ακόμα........αλλά ξέρετε γιατί γράφω τώρα, διότι από τη δευτέρα το βράδυ έχω 39 πυρετό, παίρνω Depon Maximum, αναβράζων!!! μετά από τρείς ώρες δεν έχω πυρετό για κανά τρίωρο.....τρέχω να κάνω προσλήψεις, διότι δεν έχω ούτε λεπτό για χάσιμο......το καλό είναι ότι έτσι όπως συνεχίζω τη ζωή μου δεν θα προλάβω ούτε να ΠΕΘΑΙΝΩ!!!!!
image description PRESJOHN | Ιουλίου 18, 2013 12:08 π.μ. | Reply
Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια γιά ακόμη ένα μεστό,ρεαλιστικό,με ουσία και συναίσθημα ΚΕΙΜΕΝΟ,που
μας εκφράζει απόλυτα όλους.
image description 1959 | Ιουλίου 18, 2013 12:42 π.μ. | Reply
Συγχαριτηρια για ολα,Πολυ καλη δουλεια.Αν δεν ειχαμε και εσας δεν ξερω τι θα ειχε γινει !!

Γιαννης
image description MANSAK | Ιουλίου 18, 2013 1:36 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια !!! Αναδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα .
image description wipeout | Ιουλίου 18, 2013 1:45 π.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description mARIA | Ιουλίου 18, 2013 1:54 π.μ. | Reply
Φανταστείτε στο παραπάνω γεμάτο συναίσθημα κείμενο στη θέση του συναδέλφου να ήταν μια γυναίκα,μητέρα ενός μικρού παιδιού ,σύζυγος,νοικοκυρά και υπάλληλος λογιστικού γραφείου ,που δεν φευγει το απόγευμα αλλά το βράδυ ,όχι γιατί κάποιος την υποχρεώνει αλλά γιατι η δουλειά πρέπει να γίνει,γιατι υπάρχει φιλότιμο ,γιατί δεν μπορεί να αφήσει μόνο του στο πέλαγος των υποχρεώσεων τον άνθρωπο που της προσφέρει μια θέση εργασιας.Απλά φανταστείτε το.....Εγω το ζω!
image description evak | Ιουλίου 18, 2013 1:26 π.μ. | Reply
Εγώ δεν έχω "kouragio" ούτε να σχολιάσω..
Όπως και να χει ευχαριστώ.
image description ΕΛΕΝΗ | Ιουλίου 18, 2013 1:50 π.μ. | Reply
ΦΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ , ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ , ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ
image description nasos | Ιουλίου 18, 2013 2:04 π.μ. | Reply
Εγω βγάζω ΦΠΑ στο σπίτι και είμαι υπάλληλος σε λογιστήριο.............. ή ώρα 2 και κάνω ένα break... Τι δεν καταλάβαίνουν οι άθλιοι....... Μπράβο σε όλους που έχουν ξεσηκωθεί...
image description tomas | Ιουλίου 18, 2013 2:26 π.μ. | Reply
O Τζίμης Πανούσης έγραψε ένα τραγούδι όπου κάπου μεταξύ άλλων λέει ...
<ένα ζιγκολό ένα π@π@ρι που χαιδευτικά το λένε Πάρη ...> αυτά έχω ξυπνήσει από τις 05:30 17/07/2013 τώρα 18/07/2013 ώρα 02,12 και συνεχίζω...
image description Your Name | Ιουλίου 18, 2013 2:34 π.μ. | Reply
"Δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση στις δηλώσεις"
Η σκέψη είναι προϊον του μυαλού αν δεν κάνω λάθος...
image description takhs | Ιουλίου 18, 2013 7:18 π.μ. | Reply
Καλημέρα συνάδελφοι και καλό κουράγιο, 1000000000 μπράβο στην επιστημονική ομάδα του του taxheaven, με εκφράζετε απόλυτα, ας ελπίσουμε για κάτι καλλίτερο σήμερα.
image description γραφικοσ | Ιουλίου 18, 2013 7:05 π.μ. | Reply
Καθημερινή πάνω αριστερά ...εξετάζεται το ενδεχόμενο τις 15 τελευταίες μέρες του Αυγούστου να υποβάλλουν δηλώσεις όλα τα ΑΦΜ.......
....ΑΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙ (ΑΦΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 1 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΟ ΑΦΜ
image description argitis | Ιουλίου 18, 2013 9:16 π.μ. | Reply
Μπράβο ρε παιδιά μια απάντηση με ζουμί.!!!!!!
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ οι Φορολ.Δηλώσεις στη Λογιστική μας ζωή. ΦΠΑ,Ε7, ΦΜΥ, ΙΚΑ-ΑΠΔ, ΣΕΠΕ+ΟΑΕΔ, κλπ). Ούτε μπορούμε να "πατήσουμε PAUSE" στην οικογένειά μας και στα παιδιά μας. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ κυριοι που "ασχολείστε" με το "καλό" του υπαρκτού-φορολογούμενου (ακόμη) έλληνα. !!!
image description απογνωση | Ιουλίου 18, 2013 9:03 π.μ. | Reply
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ MEGA Ο Κος Θεοχάρης είπε δεν υπάρχει δυνατότητα για παράταση δεν τους το επιτρέπει η τροικα ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΏ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ
image description THEODOROPOULOS COSTAS | Ιουλίου 18, 2013 10:30 π.μ. | Reply
Δεν μας εξηγεί ο "κος" Θεοχάρης γιατί δεν το επιτρέπει η Τρόικα...
Μήπως γιατί όλο αυτό τον καιρό τους παραμύθιαζε ότι από πλευράς μηχανογραφικών συστημάτων
το Υπουργείο είναι πανέτοιμο και όλες οι εφαρμογές λειτουργούν τέλεια;
Οπότε ποιός ευθύνεται για την μη έγκαιρη υποβολή δήλώσεων;
Μα φυσικά ο "Έλληνας φορολογούμενος πολίτης που περιμένει πάντα την τελευταία στιγμή" και βέβαια οι "τεμπέληδες λογιστές φοροτεχνικοί που τρέχουν στις παραλίες για τα καλοκαιρινά τους φραπεδάκια αντί να εργάζονται στα γραφεία τους".............
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς ότι δεν μπορούμε να καταπίνουμε αμάσητο ότι αυτοί αποφασίζουν να σερβίρουν.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΑΧΗΕΑVEN ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ.
image description M | Ιουλίου 18, 2013 9:11 π.μ. | Reply
ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΩ.Η ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ .ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 049, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ.
image description dimitra | Ιουλίου 18, 2013 9:26 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια!! Μας έχετε καλύψει όλους πιστεύω. Ευτυχώς που Υπάρχετε!!!!!
image description KOTSIASM | Ιουλίου 18, 2013 10:19 π.μ. | Reply
Η ΛΥΣΗ>ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 12.05 ΜΜ ΕΩΣ 12.10 ΜΜ ΟΛΟΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ).
image description san | Ιουλίου 18, 2013 11:07 π.μ. | Reply
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
image description si-fo | Ιουλίου 18, 2013 11:48 π.μ. | Reply
Για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια

Ελπίζω να μη σας ενοχλεί το ότι εκτύπωσα το κείμενο και το δίνω στους πελάτες μου με την παράκληση να το διαβάσουν όταν βρουν λίγο χρόνο
image description Γιάννης | Ιουλίου 18, 2013 12:30 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια και από εμένα στην επιστημονική ομάδα του Taxheaven.
Θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ευρύτερη δημοσιοποίηση του άρθρου για να γνωρίζει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει.
image description GTAPIN | Ιουλίου 18, 2013 12:54 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια για την ακριβοδίκαιη παρουσίαση στη συντακτική ομάδα του Taxheaven. Προσωπικά όμως τα άγρια βόδια του Γηρυόνη, όπως πολύ ωραία παρουσιάζει ο φίλος με το avatar PRORATA, δεν πιστεύω ότι έχουν ονοματεπώνυμο ελληνικό ή ξένο. Ίσως ως διαχειριστές της εξουσίας αυτή τη περίοδο κάποιοι να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Ζω και εγώ, όπως όλοι μας το ίδιο δράμα. Φίλοι θα συνεχίσουμε, πρέπει εξ άλλου, να διαμαρτυρόμαστε, αλλά πρέπει να αποκτήσουμε θέση αξιόπιστου συνομιλητή με την πολιτεία. Δεν μπορεί να μας δηλώνουν επαναληπτικά την απαξία τους (π.χ. ταμείο επιστημόνων, εμείς εκτός, "άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος" (!!!), κ.λπ.) και να τους καμαρώνουμε συνολικά. Δεν μας σέβεται κανείς, έστω και αν μοιράζουμε την πίτα με τις δηλώσεις που εμείς συντάσσουμε και υποβάλλουμε. Από εκεί θα αρχίσουμε!
image description CAP | Ιουλίου 18, 2013 1:04 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια αγαπητοί συνάδελφοι του TAXHEAVEN . Η συμβολή σας στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε , είναι τεράστια , ανεκτίμητη θα έλεγα. Το κυρίως πρόβλημα ωστόσο , είναι όχι τα παιδιά της ΓΓΠΣ που κάνουν ότι μπορούν , μεταξύ ασφυκτικών ημερομηνιών και αλλαγών της τελευταίας στιγμής αλλά το ότι κάποιοι ανθρωποι που ευρίσκονται σε θέσεις κλειδιά-εξουσίας , είναι εκτός τόπου , χρόνου και αγοράς. Δεν γίνεται να ανεβαίνουν εφαρμογές-modules , χωρίς να έχουν περάσει απο τεστάρισμα , με αποτέλεσμα τα προβλήματα σκάνε κυριολεκτικά στη μούρη μας (βλέπε οθόνες μας) και να επιτείνεται ο εκνευρισμός και το άγχος ΟΛΩΝ μας , ένθεν κακείθεν. Η σωστή αντιμετώπιση ξεκινά από την κορυφή . Ανθρωποι της αγοράς υπάρχουν . Ας επιλέξουν τους κατάλληλους ( όχι κατ' ανάγκη κομματικούς ) για τις θέσεις κλειδιά μήπως και σωθεί τουλάχιστον το Οικ. 2014 γιατί το 2013 μας τελείωσε.
image description CARLITO | Ιουλίου 18, 2013 1:06 μ.μ. | Reply
ΕΓΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΞΥΠΝΩ ΣΤΙΣ 08.00 ΦΤΙΑΧΝΩ
ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΙΑΝΩ ΤΗΝ JAZZ ΗΛ.ΚΙΙΘΑΡΑ ΜΟΥ Κ
ΞΕΚΙΝΩ ΜΕΛΕΤΗ: ΚΛΙΜΑΚΕΣ , CHORD PROGRESSIONS,
ARPEGIOS,CHORD SOLOS , ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΚΑΙ
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ JAZZ STANTARDS
ΑΦΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11.30-12.00
ΚΑΝΩ ΝΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ Κ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 13.00-13.30
ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ Κ 14.00 ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ .
ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΩ 5-6 ΜΠΟΡΕΙ Κ 7 ΔΦΕ
ΚΟΙΤΑΩ Κ ΛΙΓΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ 18.00 ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΗΠΕΔΟ , ΚΑΘΟΣΟΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΕ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP
ΧΑΛΑΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ OI ATEXNOI !!!!

image description πηνελοπη | Ιουλίου 18, 2013 2:01 μ.μ. | Reply
Παιδιά πραγματικά με συγκινήσατε.Πρεπει να δημοσιευθεί παντού αυτό το άρθρο μήπως πραγματικά καταλάβουν την ταλαιπωρία που τραβάμε.Και πάλι συγχαρητήρια!!!
image description ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ | Ιουλίου 18, 2013 4:12 μ.μ. | Reply
ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΕΜΕΤΟΣΣΣΣ.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΟΚ .ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ .ΠΗΓΑΝΕ ΓΛΥΨΑΝΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ Μ....ΕΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙ?ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΩ ΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 22/7 ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ.ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΣΚΥΨΤΕ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΧΝΑ ...
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "MARTY"
image description Your Name | Ιουλίου 18, 2013 4:02 μ.μ. | Reply
Παράταση Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ θα δώσουν ?
Είναι δυνατόν να λήξει η προθεσμία (15/7) πριν την λήξει των δηλώσεων?
Δεν ισχύει το 5 ημέρες μετά την λήξει των δηλώσεων?
image description giannis papadakis | Ιουλίου 18, 2013 8:47 μ.μ. | Reply
Τα νέα από την συνάντηση στην Αθήνα είναι ότι σκύψαμε για άλλη μια φορά το κεφάλι. Ίχνος αξιοπρέπειας.
image description FAFOUTIS | Ιουλίου 19, 2013 11:49 π.μ. | Reply
Μπράβο παιδιά.Να είσαστε πάντα καλά.
Βαγγέλης
image description πετεφρησ | Ιουλίου 19, 2013 3:53 μ.μ. | Reply
Για να ετοιμάσω ένα Ε1 και ένα Ε3 το σύστημα με πέταξε 6 φορές έξω... ΕΞΙ!!!
Αναγκάστηκα να αποθηκέυω τη δήλωση κάθε φορά που συμπλήρωνα κωδικό. Ημαρτον πλέον!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο