Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λογιστικός Σύλλογος Σύρου και Τήνου - Αποχή από την υποβολή δηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ - ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύρος 17/7/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο υπό ίδρυση ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ - ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και την απόφαση της Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και τις σχετικές ανακοινώσεις της στις 9 και 15 Ιουλίου μετά από  επικοινωνίας της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής με τα μέλη, αποφάσισε την μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς για το χρονικό διάστημα από 16/7 έως 22/7 για τους κάτωθι λόγους:

1) Το Υπουργείο Οικονομικών καταστρατηγώντας το νομοθετημένο 5μηνο διάστημα υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος περιόρισε αυθαίρετα τον χρόνο υποβολής σε δύο έως τρεις μήνες.

2) Συνεχείς διακοπές λειτουργίας του ΤΑΧΙS λόγω προγραμματισμένων συντηρήσεων των συστημάτων, περιορίζουν ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο χρόνο μας.

3) Διάφορες αλλαγές που δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ή οριστικοποιηθεί (π.χ. τόκοι καταθέσεων, έντυπο Α21 για οικογενειακά και πολυτεκνικά επιδόματα, σημειώματα αυτοελέγχου, βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων κλπ) καθιστούν αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις την υποβολή της δήλωσης.

4) Ταυτόχρονη ισχύς  ασφυκτικών προθεσμιών  για διάφορες άλλες υποχρεώσεις (π.χ. ΦΠΑ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ κλπ)

5) Μη λειτουργία του ΤΑXIS για παράλληλη  διαχείριση και υποβολή του εντύπου Ε9 εν όψει και του  ηλεκτρονικού περιουσιολογίου,

6) Αδυναμία οποιουδήποτε προγραμματισμού εργασιών των λογιστικών γραφείων μας λόγω συνεχών αλλαγών και έκδοσης νέων εγκυκλίων, νόμων, και διαταγών  που απαιτούν επί πλέον χρόνο για ενημέρωση και κατανόησή τους εκ μέρους μας.
Ενημερώνουμε τους Φορολογούμενους ότι:

Εξ’ αιτίας των ανωτέρω κυρίως λόγων δηλώνουμε ότι καθίσταται αδύνατη και επικίνδυνη (λόγω έλλειψης επαρκούς χρόνου) η υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους στις ημερομηνίες που έχουν ορισθεί.

Θεωρώντας τους εαυτούς μας υπόλογους απέναντι τους για την ορθή από κάθε άποψη συμπλήρωση των δηλώσεών τους που απαιτεί την μέγιστη πνευματική διαύγεια και προσοχή εκ μέρους μας, ζητούμε από τους αρμόδιους  όχι παράταση αλλά καθορισμό νέου διαστήματος υποβολής δηλώσεων σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο.

Τα γραφεία μας θα παραμείνουν ανοικτά κατά το διάστημα αυτό για την παραλαβή των σχετικών δικαιολογητικών και την σύνταξη (αλλά όχι την υποβολή) των δηλώσεών τους.
                                                                                      
Από τη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
                      
Γεώργιος Δαέλης
Παγώνης Μιχαήλ
Ραγκούσης Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LOGSTIKIPELLAS | Ιουλίου 17, 2013 5:25 μ.μ. | Reply
Ε.Φ.Ε.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

«Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, δύσκολη για τους Πολίτες – Φορολογούμενους, Δύσκολη για Εμάς τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς. Η Πολιτεία με Νόμο όρισε την περίοδο υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων από την 1/2 έως την 30/6, με σκοπό την άνετη και απρόσκοπτη σύνταξη και υποβολή των Δηλώσεων στο TAXIS.
Είναι η πρώτη χρονιά που οι Δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που θα υποβληθούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. γιατί δεν μπορούν να παραληφθούν από το σύστημα. Είναι η πρώτη φορά που Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος θα υποβάλουν και οι άνω των 18 ετών Πολίτες που δεν είχαν την υποχρέωση να το κάνουν μέχρι πέρυσι.
Σήμερα καλούμαστε εμείς οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί να πράξουμε μέσα σε ενάμιση μήνα όσα θα έπρεπε μέσα σε πέντε μήνες, αυτό όσο και να το θέλουμε καθίσταται πραγματικά αδύνατο, είναι αδύνατο να υποβάλουμε τις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος εντός των προθεσμιών που θέσπισε το Υπουργείο, με ένα σύστημα να υπολειτουργεί, με ταυτόχρονη υποβολή ΦΠΑ επιχειρήσεων, οριστικών δηλώσεων, ΑΠΔ. Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι Διοικούντες ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να μπορέσουμε να εκτελέσουμε την εργασία μας με την δέουσα επιμέλεια και με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους Πελάτες μας, η βιαστική και στο πόδι δουλειά δεν μπορεί να συμβαδίσει με το λειτούργημα που ασκούμε, απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος για όλες τις εργασίες και ανθρώπινα ωράρια λειτουργίας, για Εμάς, τους Εργαζομένους μας και τις Οικογένειες μας.
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού μας θα εφαρμόσει πιστά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας και δεν θα στείλει δηλώσεις μέχρι την 22-7-2013. Όλοι οι Πολίτες δικαιούνται Ποιοτική Παροχή Υπηρεσιών, Εμείς οι Λογιστές Φοροτεχνικοί Αρνούμαστε να υποβαθμίσουμε την ποιότητα της Εργασίας μας, στο βωμό της προχειρότητας του Υπουργείου Οικονομικών».

Ιωάννης Κεχαγιάς
(Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων ΕΦΕΕ Πέλλας)


image description NIKOS PATELIS | Ιουλίου 19, 2013 5:23 μ.μ. | Reply
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ - ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΦΕΕ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ, ΑΚΟΜΗ, ΟΥΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΛΈΦΟΥΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο