Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 69χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε., εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 69χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε., εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά                    

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 69χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε., εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά

Ο συλληφθείς απαιτούσε να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία του σε βάρος των καταστημάτων

Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον οκτώ (8) ομοειδείς περιπτώσεις, σε βάρος κυρίως ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αναζητείται για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές ένα ακόμη άτομο, συνεργός του συλληφθέντα

Συνελήφθη χθες (15-07-2013), από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί προσποιούμενος  υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) εξαπατούσε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά.  

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της αντιποίησης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της απάτης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι άγνωστο άτομο, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες «συστήθηκε» ως υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. και της ζήτησε να καταθέσει με τραπεζική εντολή το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελία σχετικά με το κατάστημα της .

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το προφίλ (profile), τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) που ακολουθούσε, εντοπίστηκε ο δράστης, ως το πρόσωπο που εμφανιζόταν με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού υπάλληλου του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και το τραπεζικό υποκατάστημα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του, στην Καλλιθέα, όπου και συνελήφθη χθες, (15-7-2013), αφού πρώτα είχε παραλάβει τα χρήματα, τα οποία είχε καταθέσει η καταστηματάρχης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ καθώς και δύο (2) αποδείξεις εξόφλησης τραπεζικών εντολών, με εντολείς την καταγγέλλουσα για 600 ευρώ και ημεδαπό ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Σέριφο για 1.000 ευρώ, ο οποίος όπως προέκυψε, είχε επίσης εξαπατηθεί από τον συλληφθέντα,


ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM,


δύο (2) πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων καρτοκινητής τηλεφωνίας,


ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 69χρονος μαζί με άλλο ένα άτομο, για το οποίο εκκρεμούν πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφεραν, από τον περασμένο Μάιο, να εξαπατήσουν άλλους δυο καταστηματάρχες (πέρα από τις δυο προαναφερόμενες περιπτώσεις).

Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη «καφέ» στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 600 ευρώ και  έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, επίσης στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 750 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αττική, δεν ενέδωσε στην απαίτησή τους.  

Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι στο Σ.Δ.Ο.Ε. εκκρεμούσαν σε βάρος του συλληφθέντα υποθέσεις εξαπάτησης άλλων τεσσάρων (4) επιχειρηματιών, από τους οποίους ζήτησε κατά τον ίδιο τρόπο να του δώσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους (1.400) ευρώ, για να μη πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα καταστήματά τους

Για ανάλογα περιστατικά εξαπάτησης παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο