Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΟΣΑ: Στο 28% η ανεργία στην Ελλάδα στο τέλος του 2014

Παράλληλα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης τονίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των 34 χωρών-μελών, με την Ευρώπη να υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση της ανεργίας. Εξαίρεση; Η Γερμανία.

Κοντά στο 28% θα διαμορφωθεί η ανεργία στην Ελλάδα έως και τα τέλη του 2014, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Σε παγκόσμια κλίμακα, στο εύρος των 34 χωρών-μελών του Οργανισμού, η μελέτη σημειώνει πως το ποσοστό ανεργία θα μειωθεί ελάχιστα κατά τους επόμενους 18 μήνες, αφήνοντας περίπου 48 εκατομμύρια ανθρώπους δίχως εργασία.

Παράλληλα, ο Οργανισμός τονίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των 34 χωρών-μελών, με την Ευρώπη να υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση της ανεργίας. Εξαίρεση αποτελεί η Γερμανία, όπου η ανεργία αναμένεται να βρεθεί στο 5,3% στα τέλη του ερχόμενου έτους.

Το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης έχουν έως τώρα σηκώσει οι νέοι, και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και οι εργαζόμενοι δίχως ειδικά προσόντα.

Στον αντίποδα, οι παλαιότεροι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σαφώς λιγότερες απώλειες θέσεων εν μέσω κρίσης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία, η παράταση του εργασιακού βίου των παλαιότερων εργαζόμενων αποτελεί αιτία για τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι, προειδοποιώντας κατά της θεσμοθέτησης συστημάτων πρόωρης συνταξιοδότησης.

«Οι κοινωνικές ουλές της κρίσης απέχουν πολύ από το να γιατρευτούν», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο