Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Να εκπίπτει ολόκληρη η έκτακτη εισφορά από τα έσοδα των επιχειρήσεων Α.Π.Ε. ζητά ο Σ.Π.Ε.Φ.

Να εκπίπτει ολόκληρη η εισφορά του Ν. 4093/2012 από τα έσοδα των επιχειρήσεων εντός της χρήσης που αφορά, ώστε οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ να μην καταβάλλουν φόρο εισοδήματος επί χρημάτων που δεν εισπράττουν και που αφορούν το 25 – 42% του κύκλου εργασιών τους, ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Ο Σύνδεσμος απευθύνει το αίτημά του με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, η επιστολή του ΣΠΕΦ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί στα ΜΜΕ περί πιθανότητας κατάργησης της έστω μερικής έκπτωσης της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 4093/2012 από τα έσοδα των επιχειρήσεων ΑΠΕ, όπως αυτή ρυθμίστηκε σε ορίζοντα 5ετίας μέσω του Ν. 4110/2013 και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για ολική έκπτωση της εντός της χρήσης που αυτή αφορά, εστιάζουμε στο άρθρο 23 περί μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών, παράγραφος (ζ), του υπό διαβούλευση ΚΦΕ που χαρακτηριστικά αναφέρει:

…«ο φόρος εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και των έκτακτων εισφορών, που επιβάλλεται για τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε, καθώς και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας που αναλογεί σε μη εκπιπτόμενες δαπάνες»…
Επειδή η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του Ν. 4093/2012 έχει επιβληθεί επί του τζίρου των επιχειρήσεων και όχι επί των κερδών, εκτιμούμε πως η επίμαχη παράγραφος του ΚΦΕ προφανώς δεν την αφορά και πως δεν υπάρχει επίσης κάποια άλλη διάταξη που να άπτεται του θέματος στο πολυνομοσχέδιο, οπότε και θα συνεχίσει να ισχύει ο Ν. 4110/2013 περί της 5ετούς απόσβεσης της από τα έσοδα.

Για μία ακόμη φορά ωστόσο, επί τη ευκαιρία της προωθούμενης αναμόρφωσης του ΚΦΕ, σας ζητούμε ολόκληρη η εισφορά του Ν. 4093 να εκπίπτει από τα έσοδα των επιχειρήσεων εντός της χρήσης που αφορά, ώστε οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ να μην καταβάλλουν φόρο εισοδήματος επί χρημάτων που δεν εισπράττουν και που δυστυχώς πρωτόγνωρα αφορούν το 25 – 42% του κύκλου εργασιών τους.

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,

Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας»


Πηγή: www.energypress.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο