Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 27
101 83 Αθήνα
Πληροφορίες : Χ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τηλέφωνο : 2131364915, 2131364916
FAX : 2131364402
E-mail : [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη αποφασίστηκε μία σειρά βελτιωτικών ρυθμίσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα ικανοποιείται το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούσε το στάδιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των Δήμων και των Περιφερειών. Απαλείφεται η διάταξη για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προβλέπεται πλέον η παροχή οδηγιών  από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
 
Παράλληλα παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.
 
Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο της δημοτικής αστυνομίας, με αντικατάσταση των προεδρικών διαταγμάτων με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και η ρύθμιση των θεμάτων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων, η οποία προβλέπεται ότι θα γίνεται σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.
 
Εισάγεται ειδική πρόβλεψη για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία, για τους Δήμους που το επιθυμούν, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θα εκδίδεται κατόπιν προτάσεων των οικείων Δημάρχων, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους Δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.
 
Τέλος στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Νικοσ Π | Ιουλίου 16, 2013 4:44 μ.μ. | Reply
Σχολικός φύλακας ή δημοτικός αστυνομικός με pdh ή μεταπτυχιακό....μμμμμαλιστα.....Νομίζω στα ψιλά γράμματα θα χώσουν και το " να έχει γεννηθεί πανσέληνο στον τροπικό του καρκίνου μεταξύ 14.00-14.02 ημέρα πέμπτη....
image description KATERINA S | Ιουλίου 16, 2013 5:32 μ.μ. | Reply
Νικοσ Π!!Φοβερός!!Με έκανες και γέλασα...Να σαι καλά.!!
image description YANNIS d | Ιουλίου 16, 2013 5:04 μ.μ. | Reply
"Τέλος στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων ..." σαν να λέμε, μπορούν κάποιες ομάδες που θέλουν να ελέγχουν τα σχολεία όπως π.χ. οι τοπικές αργανώσεις/συμμορίες φασιστών/νεοναζί να φτιάξουν μια "κοινωνική συνεταιριστική οργάνωση" και να "φυλάνε" τα σχολεία... Ή μπορεί μια ένωση προσώπων (βλ.εταιρείες φύλαξης) να παρέχει υπηρεσίες στα σχολεία έναντι αμοιβής... Εφιάλτης όπως και αν το δεις. Εννοείται ότι συμφωνώ και με τους προηγούμενους σχολιαστές.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ | Ιουλίου 16, 2013 6:26 μ.μ. | Reply
Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό οι δημοτικοί υπάλληλοι ;αυτοί που μας κυβερνάνε τι τίτλους σπουδών έχουν .Προτείνω λοιπόν από τους 300 της Βουλής οποίος ειδικά από αυτούς που θα ψηφίσουν το νόμο αυτό και δεν έχουν αντίστοιχους τίτλους να παραιτηθούν.Είναι δυνατό να επιβάλεις Πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε Δημοτικούς Υπαλλήλους και οι προιστάμενοί τους Δημαρχοι , Βουλευτές , Γενικοί Γραμματείς σε Υπουργεία να είναι αμόρφωτοι ;
image description tzog | Ιουλίου 16, 2013 6:48 μ.μ. | Reply
Eπίσης ειδικά αυτοί που μιλούν 4 γλώσσες , μπορούν να κάνουν ποδήλατο με μια ρόδα , καταπίνουν σπαθιά και κατουράνε όρθιοι με 7 μπορφόρ αέρα θα έχουν επιπλέον πιθανότητες να παραμείνουν .Αν δε, έχουν ασχοληθεί με λογιστικά , μαύρη μαγεία και αποδείξουν απο που κλάνει το μπαρμπούνι θα παρασημοφορηθούν από τον Ταξίαρχο ταρατατζούμ-ταρατατζούμ Θεοχάρη...
image description ΘωμΑΣ ΣΦΕΤΣΑΣ | Ιουλίου 16, 2013 7:40 μ.μ. | Reply
Αν και το θέμα ήδη καυτηριάσθηκε και σχολιάσθηκε... Σχολικοί Φύλακες ή Δημοτικοί Αστυνομικοί με Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά!!! Και οι απόφοιτοι Λυκείου, σε τι θέση εργασίας θα μπορούσαν ας πούμε να απασχοληθούν; Μήπως τελικά έχουμε να κάνουμε όχι απλά με ανίκανους και επικίνδυνους γιά τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, αλλά πολύ παραπάνω και από αυτό; Ας πούμε χρόνια αγωνίζονται οι κάτοχοι Πανεπιστημιακών τίτλων, γιά να κατοχυρώσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα στο ώρο τον λογιστικό ή φοροτεχνικό ή άλλους παραπλήσιους. Και είχαμε και έχουμε άτομα με λιγότερα τυπικά, έστω, προσόντα, να μπορούν να απασχολούνται στον επαγγελματικό αυτό χώρο, κάτι που η λογική θα απαιτούσε πανεπιστημιακό πτυχία τουλάχιστον. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ τώρα η διαχείριση στο όνομα ξένων συμφερόντων (πες το και ...κυβέρνηση) και λέει ότι κάτοχοι ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ είναι αυτοί που κατοχυρώνεται η θέση τους ως Δημοτικών Αστυνομικών ή Σχολικών Φυλάκων!!!!!! Πού ΄σαι Αθηνά να δεις τον εξευτελισμό της λογικής στη χώρα που την γέννησε!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο