Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έως 28 μήνες αναμονή για επιστροφή Φ.Π.Α.


Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται στη ΔΟΥ H΄ Θεσσαλονίκης. Δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ 2 εκατ. ευρώ σε 24 επιχειρήσεις αν και έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια.

Μέχρι και 848 ημέρες έχουν φθάσει να περιμένουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται από το Δημόσιο. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και επιβίωσης.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται στη ΔΟΥ H΄ Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη εφορία δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ύψους 2 εκατ. ευρώ σε 24 επιχειρήσεις αν και έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια. Δεύτερη στη λίστα είναι η εφορία του Χολαργού, η οποία ενώ έχουν περάσει 773 ημέρες ακόμη δεν έχει επιστρέψει τον ΦΠΑ σε 18 φυσικά πρόσωπα. Στη Ζάκυνθο 10 φορολογούμενοι περιμένουν 754 ημέρες να λάβουν το φόρο που δικαιούνται. Στον αντίποδα, η ΔΟΥ Αιγάλεω εξόφλησε ΦΠΑ αξίας 106.672 ευρώ σε μόλις 50 μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

4.558 επιχειρήσεις επί συνόλου 6.467 που έχουν υποβάλει αίτηση επιστροφής φόρου συνολικού ύψους 1,136 δισ. ευρώ περιμένουν να εισπράξουν το ΦΠΑ που δικαιούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 120 ημερών.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έκανε το υπουργείο Οικονομικών για να επιστρέψει ποσά από φόρους που δεν του ανήκουν είναι 848 μέρες και το πιο σύντομο 50 ημέρες.

Τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου έχει η ΦΑΕ Αθηνών, η οποία πρέπει να αποδώσει 359,7 εκατ. ευρώ σε 524 δικαιούχους. Ο μέσος χρόνος αναμονής έχει φθάσει τις 454 ημέρες.

Μεγάλες επιστροφές έχει και η ΦΑΕ Πειραιά, που φθάνουν στα 97 εκατ. ευρώ, σε 384 δικαιούχους. Παρότι έχουν περάσει 523 ημέρες τα ποσά ακόμη δεν έχουν πάει στους φορολογούμενους.

Τρεις είναι οι εφορίες με βάση τον μικρότερο χρόνο αναμονής των δικαιούχων: Α΄ Κέρκυρας, Μυκόνου και Πάρου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description επιστροφη φπα τι ειναι τουτο? | Ιουλίου 16, 2013 10:20 π.μ. | Reply
αυτο δεν ειναι τιποτα. εγω σε ΔΟΥ της κρητης εχω καταθεσει αιτηση επιστροφης για εξαγωγικη επιχειρηση απο το 2008 και ακομη περιμενω να ολοκληρωσουν τον ελεγχο
image description πλαπουτασ | Ιουλίου 16, 2013 1:41 μ.μ. | Reply
Γιατί κύριοι εξαγωγείς διαμαρτύρεστε. Το υπουργείο Οικονομικών με πολύ επιείκεια σας αντιμετωπίζει ως προς τις επιστροφές ΦΠΑ και έχουν επιστραφεί δισεκατομμύρια ευρώ σε εκδότες και λήπτες εικονικών τιμολογίων κατά σύστημα. Πώς θα εισπράξει το Δημόσιο τα παράνομα επιστραφέντα ποσά? Εχετε ακούσει για τα διεθνή κυκλώματα κυκλικής απάτης ΦΠΑ? Γιάτί το ΥΠΟΙΚ δεν σας υποχρεώνει επιτέλους να εκδίδεται Ειδικά Δελτία Απαλλαγής, που προβλέπονται από σχετικές διατάξεις και γιατί η έκδοσή τους είναι προαιρετική?
image description νικοσ | Ιουλίου 16, 2013 1:41 μ.μ. | Reply
αγαπητε κυριε μην βαζετε τα παντα σε ενα τσουβαλι. οταν μια επιχειρηση εχει τζιρο περσυ 15εκ κερδη 900 χιλιαδες και φορους ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ 400 χιλιαδες (μιζ χρονια ειναι αυτη)και ζηταει επιστροφη 130 χιλιαδες με αιτηση απο το 2008 δεν εχετε το δικαιωμα να κατηγορειτε για πλαστα και εικονικα. με τη δικης σας λογικη να κλεισουν ολες οι εξαγωγικες γιατι ολοι ειναι κλεφτες και να μην εξαγουμε τιποτα, να μη μεινουν οι εργζομενοι στο δρομο (στη δικια μου περιπτωση 50 ατομα) και ετσι θα παταξουμε το φαινομενο τνω πλαστων και εικονικων και των παρανομων επιστροφων ΦΠΑ. εβιβα!
image description Ανδρεασ πετριδησ | Ιουλίου 16, 2013 1:25 μ.μ. | Reply
Δυστυχώς υπάρχει αίτηση από εξαγωγική επιχείρηση που εκκρεμεί πάνω από 41 μήνες (3,5 έτη) σε Δ.Ο.Υ. Χαλκιδικής. Ολα αυτά συμβαίνουν γιατί επικρατεί αδιαφάνεια και οι επιστροφές γίνονται σε "δικούς" μας κυρίως και όχι με την σειρά των αιτήσεων. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος ο μέσος όρος καθυστέρησης που εμφανίζει η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. να είναι 13 μήνες και να υπάρχει αίτηση που εκκρεμεί 41 μήνες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο