Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. - Αίτημα για παράταση προθεσμίας υποβολής χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Θεσσαλονίκη 15/7/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
3) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
κ. Γ. ΚΡΙΤΣΕΛΗ
4) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
κ. Χ. ΤΣΑΒΔΑΡΗ
5) 14η Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α.
6) Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ
ΤΜΗΜΑ Β’
7) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
8) ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
9) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
10) Ε.Ε.Θ.
11) Β.Ε.Θ.
12) Ε.Β.Ε.Θ.
13) Ο.Ε.Ε.Θ.
14) Ο.Β.Σ.Θ.
15) Ε.Σ.Θ.
16) TAXHEAVEN

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας, για την επαναφορά της ημερομηνίας υποβολής των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ την 26η μέρα κάθε μήνα ή τριμήνου κι επειδή μέχρι στιγμής δεν έχετε εκδώσει σχετική απόφαση για το θέμα αυτό και μέχρι να αποφασίσετε οριστικά, θα πρέπει να δοθεί παράταση υποβολής των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ μηνός  Ιουνίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και β’ τριμήνου για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία μέχρι 26 Ιουλίου και για τις χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ μηνός Ιουλίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία μέχρι 26 Αυγούστου, διότι την περίοδο αυτή τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας (ΦΠΑ, Ε7, δηλώσεις αυτοελέγχου, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Φ.Π., ΑΠΔ/ΙΚΑ κ.λπ.) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη σύνταξη και υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ εγκαίρως μέχρι την 20/7 και 20/8/2013.

Σημειωτέον ότι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και το προσωπικό των γραφείων τους, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, θα πρέπει να λάβουν τις κανονικές άδειες θερινών διακοπών ως άνθρωποι κι αυτοί.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description JOHN | Ιουλίου 15, 2013 5:58 μ.μ. | Reply
"Σημειωτέον ότι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και το προσωπικό των γραφείων τους, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, θα πρέπει να λάβουν τις κανονικές άδειες θερινών διακοπών ως άνθρωποι κι αυτοί."

Τι; Ειμαστε ανθρωποι και εμεις; Δεν το ηξερα οτι μας υπολογιζει το κρατος και ως ανθρωπους που χρειαζονται λιγη ξεκουραση...
image description Your Name | Ιουλίου 15, 2013 7:23 μ.μ. | Reply
xaxaxaxaxaxax,βρε συνάδελφε για ποια εργατικη νομοθεσια μιλας????την εχουν ξεσκίσει εδω και κατι μήνες......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο