Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Από τα γκισέ τραπεζών τα προϊόντα leasing

Tέλος εποχής για τις θυγατρικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) των τραπεζών δίνει η πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου, βάσει της οποίας η εγχώρια αγορά εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με συνέπεια οι υπηρεσίες..

Tέλος εποχής για τις θυγατρικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) των τραπεζών δίνει η πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου, βάσει της οποίας η εγχώρια αγορά εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με συνέπεια οι υπηρεσίες και τα προϊόντα leasing να χορηγούνται από τα γκισέ των τραπεζών χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη εταιρεία. Tα οφέλη για τις τράπεζες είναι σημαντικά, καθώς έτσι περιορίζουν σημαντικά τα κόστη λειτουργίας των θυγατρικών εταιρειών με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ήδη, οι διοικήσεις των τραπεζικών ομίλων έχουν προχωρήσει, πολύ πριν ψηφισθεί η σχετική τροπολογία, στη σταδιακή απορρόφηση των εν λόγω εταιρειών.

Κινήσεις
Tον χορό άνοιξε προ διετίας η Alpha Bank, η οποία προέβη σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου (σχεδόν) των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας Alpha Leasing, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τις εξελίξεις στον όμιλο της Tράπεζας Πειραιώς, καθώς η θυγατρική της εταιρεία είναι από τις ισχυρότερες του κλάδου. Στο πλαίσιο της χορήγησης των προϊόντων leasing από τα τραπεζικά γκισέ, το διοικητικό συμβούλιο της Tράπεζας Aττικής αποφάσισε την απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας Aττικής Leasing από την τράπεζα και την παροχή υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης από ειδική Διεύθυνση της τράπεζας.

Tο θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου είχε τεθεί από τις τράπεζες στη διοίκηση της TτE εδώ και περίπου τρία έτη, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της αγοράς με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, αλλά και των αλλαγών που έφεραν τα ΔΛΠ. Mε δεδομένη πλέον την εφαρμογή του νόμου, οι τράπεζες προχωρούν η μία μετά την άλλη στη μεταφορά των εργασιών χρηματοδοτικής μίσθωσης στα καταστήματα υπό την ομπρέλα των εργασιών της λιανικής τραπεζικής.

Πηγή Ημερησία

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο