Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάθε Δεκέμβριο θα γνωρίζουμε ποιές αποδείξεις θα μετρούν στην εφορία

Οι αποδείξεις καταργούνται με το πολυνομοσχέδιο, ενώ θα επανέλθουν το Σεπτέμβριο με ένα νέοσύστημα κινήτρων για τη συλλογή .

Αυτό προκύπτει από τις διευκρινίσεις για τι το θα ισχύσει στο θέμα της συλλογής αποδείξεων που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στη Βουλή ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει νέα ρύθμιση που θα συνδυάζει την συλλογή αποδείξεων με φορολογικά κίνητρα.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το 2013 θα ισχύσει κανονικά το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Από 1η Ιανουαρίου 2014 θα καταργηθεί, αλλά τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει φέρει ρύθμιση για συνδυασμό των αποδείξεων με παροχή κινήτρων».

«Στην επόμενη φάση θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση. Για έξυπνα κίνητρα στο θέμα των αποδείξεων. Θα το δούμε», είπε ο Γ. Μαυραγάνης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις.

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι, είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Εξάλλου από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τις αποδείξεις.

Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.


πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description γραφικοσ | Ιουλίου 15, 2013 3:46 π.μ. | Reply
καλά και εάν έχω αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και μου πει δεν κάνουν θα πληρώσω ¨ποινή¨ που δεν έβαλα καύσιμο ή δεν πήγα στο εστιατόριο ή δεν πήρα ψωμί αλλά έμαθε η γυναίκα να ζυμώνει; η πονηριά μάζεψέ τα όλα και θα δούμε είναι αστεία γιατί πάλι θα την πληρώσει ο νομοταγής και φτωχός που ζυμώνει το ψωμάκι η γιαγιά στο χωριό που θα την βρει την άλλη απόδειξη;
image description The Jamaican | Ιουλίου 15, 2013 8:07 π.μ. | Reply
Φαντάσου σε μια χρονιά να σου πουν ότι δεν περνάνε οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ αλλά περνάνε οι αποδείξεις για service ελικοπτέρων.
image description korina | Ιουλίου 15, 2013 9:59 π.μ. | Reply
Εγώ λέω να το γνωρίζουμε το Δεκέμβριο του έτους που έχουμε ήδη υποβάλει δηλώσεις. Έτσι κι αλλιώς τι αλλάζει; Αφού τα έχουμε διαλύσει όλα, κάνουμε φορολογικούς νόμους με αναδρομική ισχύ, το μόνο που μας νοιάζει είναι η φορομπηχτοεισπακτική πολιτική. Ούτως ή άλλως τα κορόιδα οι λογιστές θα τρέχουμε να υποβάλουμε συμπληρωματικές αφού ότι μας λένε τρέχουμε αδιαμαρτύρητα!
image description tzog | Ιουλίου 15, 2013 10:09 π.μ. | Reply
Kάτσε βρα ταξίαρχε Θεοχάρη, Εγώ δηλαδή θα πρέπει να κρατώ όλο το χρόνο αποδείξεις απο κωλόμπαρα και μπουρδέλα για να δώ τι απαλλαγή θα έχει η πουτάνα το Δεκέμβρη? Και αν τσακώσει η γυναίκα μου μέχρι τότε τις αποδείξεις ? Τι ? θα με πιστέψει ότι χτίζω το αφορολόγητο?
image description ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ tzog | Ιουλίου 15, 2013 11:43 μ.μ. | Reply
Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης........
ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ!!!!
image description SPYROS60 | Ιουλίου 15, 2013 11:40 π.μ. | Reply
Θα έλεγα οτι πρόκειται είτε για κακόγουστο χιούμορ ή οτι μόνο από παραδρομή μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο.
image description spyros | Ιουλίου 15, 2013 11:10 π.μ. | Reply
Δεν φτάνουν οι αποδείξεις, πρέπει να στέλνουν και συνεργεία για έλεγχο, ειδικά στα νησιά. Αλλά πως να γίνει αυτό, αφού έχουν κλείσει όλες τις περιφερειακές ΔΟΥ και έχουν κόψει και τα οδοιπορικά των ελεγκτών. Πως θα γίνει ο έλεγχος, δια αλληλογραφείας...?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο