Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια κατακλύζουν την αγορά

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιτηδευματίες που χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά προκειμένου να μειώσουν τα κέρδη τους και να καταβάλουν μειωμένο φόρο, ενώ αμείωτο βαίνει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα στερώντας από το Δημόσιο φόρους δεκάδων εκατ. ευρώ.....

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιτηδευματίες που χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά προκειμένου να μειώσουν τα κέρδη τους και να καταβάλουν μειωμένο φόρο, ενώ αμείωτο βαίνει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα στερώντας από το Δημόσιο φόρους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα προχθεσινά στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, που εμφανίζουν στο οκτάμηνο του έτους μία στις δύο επιχειρήσεις να φοροδιαφεύγουν, η ΥΠΕΕ Αττικής προχώρησε τον περασμένο μήνα στην κατάσχεση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, καταλογίζοντας παράλληλα πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 8 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, εντόπισε πάνω από 300.000 λίτρα πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης να διακινούνται χωρίς παραστατικά. Το «παζλ» της φοροδιαφυγής ολοκληρώνεται με την παραδοσιακή μορφή της μη απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, του ΦΠΑ και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.

Η φοροδιαφυγή δεν πάει διακοπές
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησε τον μήνα Αύγουστο 1.723 ελέγχους και διαπίστωσε συνολικά 5.348 παραβάσεις σε 847 επιχειρήσεις (ποσοστό 49%). Συγκεκριμένα:
- Διαπιστώθηκε και καταλογίσθηκε το ποσό των 5.572.872 ευρώ για μη καταβληθέντες Φόρους Προστιθέμενης Αξίας και Φόρους Μισθωτών Υπηρεσιών.
- Καταλογίσθηκαν, επίσης, πρόστιμα ύψους 8.081.317 ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια.
- Διαπιστώθηκε πώληση πετρελαίου κίνησης 225.892 λίτρων και πετρελαίου θέρμανσης 103.880 λίτρων χωρίς παραστατικά στοιχεία. Τέλος, κατασχέθηκαν εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.605.666 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι τον Αύγουστο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της ΥΠΕΕ υπερέβησαν κατά 47% τον αριθμό των προγραμματισθέντων ελέγχων (1.723 έλεγχοι έναντι 1.171 προγραμματισθέντων).

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο