Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Οχι» λένε Μέρκελ και Σόιμπλε σε νέο κούρεμα χρέους

«Οχι» λένε Μέρκελ και Σόιμπλε σε νέο κούρεμα χρέους

Κάθετα αντίθετοι σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλώνουν για μία ακόμα φορά η Αγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στον γερμανικό Τύπο, επανέλαβαν τα περί ανάγκης τήρησης των δεσμεύσεων που η Ελλάδα έχει αναλάβει και υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κυρίως για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει στηρίξει τη χώρα και η όποια επιπλέον στήριξη δεν περιλαμβάνει νέο «κούρεμα» χρέους, ακόμη και μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο δείχνει να λαμβάνει τα μηνύματα που στέλνει τόσο το Βερολίνο όσο και η τρόικα και έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, που αναμένεται να είναι δύσκολη και χρονοβόρος. Θα κρίνει την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, θα αναζητήσει λύση για το χρηματοδοτικό κενό στο β΄ εξάμηνο του 2014, αλλά και τα μέτρα του 2015-16.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prince | Ιουλίου 13, 2013 10:05 μ.μ. | Reply
oki
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο