Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Αχαΐας

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
(Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.) ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  
(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Αποφ. Πολ. Πρωτοδ. Πατρών 745/1992 & Αριθ. Καταχ. 1769/1993
ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 1 & ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ ,3ος  όροφος, 26221 ΠΑΤΡΑ .
ΤΗΛ.- FAX: 2610-623998
e-mail : [email protected] http : www.elfee-achaias.gr
                
Προς

Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση

• Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Γεώργιο Κριτσέλη
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη
• Όλα τα Πολιτικά Κόμματα και τους Βουλευτές τους
• Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
• Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων
• Την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)

Αρ. Πρωτ. :  418/10-07-2013

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Στα πλαίσια  της  Γενικής  Συνέλευσης  της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ο.Φ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 06 & 07 Ιουλίου και στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης μας κος Φαρμάκης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας κος Σταματελάτος Τιμόθεος καθώς και τα εκλεγμένα μέλη μας – αντιπρόσωποι της Ένωσης μας στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θα θέλαμε με την σειρά μας να σας γνωρίσουμε την καθ’ όλα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ και πλήρως ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ άποψη μας για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ εφαρμογής τόσο της ΠΟΛ.1154/26.6.2013 σχετικά με τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών Προσώπων όσο και  Γενικότερα  την Υπερπληθώρα  όλων των σχετικών Αποφάσεων ,  Εγκυκλίων και τροποποιήσεων αυτών που έχει εκδόσει το Υπουργείο σας το έτος που διανύουμε και που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο της άλλοτε γνώριμης ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ.

1. Η εφαρμογή της δίμηνης Παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος είναι πραγματικά ΑΔΥΝΑΤΗ από πλευράς χρόνων δεδομένου ότι το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου σας γνωστό ως TAXISNET, από την έναρξη της φετινής περιόδου υποβολών μέχρι και αυτή την ώρα δεν λειτουργεί ορθά ούτε κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα τα γραφεία μας να έχουν κατακτήσει παγκόσμιο ρεκόρ ωραρίου λειτουργίας. Πραγματικά , ποια πιθανότητα δίνεται οι δηλώσεις που συμπληρώνονται τα μεσάνυχτα κάθε ημέρας ( γιατί τέτοιες ώρες μας μένουν ελεύθερες με την πληθώρα των εργασιών που λήγουν τον μήνα Ιούλιο ) να είναι ορθές και σύννομες . Πως είναι Δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα μας να εργαζόμαστε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ορθά και ήρεμα σκεπτόμενοι και όχι υπό συνθήκες τριτοκοσμικής πίεσης .

2. Οι καταληκτικές ημερομηνίες των περισσοτέρων φορολογικών υποχρεώσεων ( ΦΠΑ, ΦΜΥ, Ε7, Α21 κλπ)  αποφασίστηκε από το Υπουργείο σας να λήγουν σταδιακά μέσα στον μήνα Ιούλιο. Αλήθεια, με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό τη στιγμή που τα γραφεία μας κατακλύζονται καθημερινά και όλες τις εργάσιμες παραγωγικές ώρες από δεκάδες φορολογούμενους οι οποίοι απαιτούν την υποβολή της δήλωσης τους αυθημερόν ( κατόπιν του τεράστιου κύματος ΑΓΧΟΥΣ που διαδίδεται από τα ΜΜΕ ) με ένα TAXISNET  πανταχόθεν ΑΠΩΝ κατά τις εργάσιμες ώρες αυτές, με την δικαιολογία της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών και ανυπέρβλητων δυσχερειών  στη λειτουργία του Δικτύου  . Συμμεριζόμαστε απόλυτα την παραπάνω ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα στο Δίκτυο του Taxisnet όμως είναι άξιο απορίας πως γίνεται να μην λειτουργεί καθημερινά το Σύστημα στον βωμό της Συντήρησης και Αναβάθμισης του και κάθε μέρα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια ακριβώς τεχνικά προβλήματα και με ακόμη περισσότερα. Σημειώτεον ότι από τις 25 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά από τα γραφεία μας και οι αιτήσεις για την Ρύθμιση οφειλών βάσει της ΠΟΛ.1111/21.5.2013.

3. Προς πίστωση όλων των παραπάνω ΑΛΥΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ανακοινώσατε τις προάλλες σε δημόσια διαβούλευση την πρόθεση σας να αλλάξει η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών από ετήσια σε μηνιαία  ακόμη και για τις λιανικές πωλήσεις. Κύριε Γενικέ ειλικρινά δώστε μας μια σαφή εξήγηση για αυτή τη νέα σας πρόθεση σε τι εξυπηρετεί. Προσθέτετε άλλη μια υποχρέωση ιδιαιτέρως σοβαρή και χρονοβόρα η οποία καταλήγει σε όλους εμάς τους Φοροτεχνικούς – Λογιστές και στους συνεργάτες μας Μισθωτούς Λογιστές σε μηνιαία βάση σαν να μην μας φτάνουν όλες οι άλλες μηνιαίες υποχρεώσεις που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε.

4. Κύριε Γενικέ, το Υπουργείο δείχνει το χειρότερο του Πρόσωπο γενικά και προς όλους τους πολίτες αυτής της Χώρας , όμως δυστυχώς την πρωτοκαθεδρία της Αδιαλλαξίας και της Πρωτοφανούς έλλειψης κατανόησης την έχει αποκλειστικά για  τον κλάδο των Φοροτεχνικών – Λογιστών τον οποίο εκπροσωπούμε. Είναι πραγματικά ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ πως καταφέρνετε κάθε φορά να δίνετε τις απαραίτητες Παρατάσεις μερικά λεπτά πριν την εκπνοή των εκάστοτε προθεσμιών, να μας σπείρετε διαρκώς το ΑΓΧΟΣ του χαλασμένου Ρολογιού, σαν να μας κάνετε χάρη της τελευταίας στιγμής. Επειδή γνωρίζετε ότι δεν μας κάνετε καμία εξυπηρέτηση με την διασπορά αποφάσεων και τροποποιήσεων των παρατάσεων του τελευταίου κάθε φορά πεντάλεπτου, θα ήταν καλύτερο να σας ενημερώσουμε ότι εμείς δεν επιθυμούμε καμία παράταση για κανένα λόγο. Το υπουργείο σας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ να υποστηρίξει έστω και στο 10% τις αποφάσεις που αφ’ εαυτού του εκδίδει. Για τους λόγους αυτούς και έως ότου αποκτήσετε ένα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εφάμιλλο με αυτά των Εταίρων μας σας καλούμε για πολλοστή φορά να δημοσιεύετε τις Παρατάσεις  της ανεπάρκειας σας , έγκαιρα, ώστε να μην μας κατακλύζει και αυτό το ΑΓΧΟΣ.

5. Αναφορικά δε με το Περιουσιολόγιο ( Ε9) της χρήσεως 2011 θα πρέπει να σας γνωρίσουμε πως  μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι έχετε ανακοινώσει καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουλίου σε απόλυτη ασυμφωνία με τις παραταθείσες φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι πολίτες να το αγνοούν νομίζοντας ότι το Ε9 συνυποβάλλεται με το Ε1. Παρά ταύτα και ενώ γίναμε χάριν της ανεπάρκειας σας οι καλύτεροι πελάτες του ΟΤΕ για τον μήνα Ιούλιο, καλώντας τους πελάτες μας να μας επισκεφθούν δύο φορές στα γραφεία μας, το σύστημα παραμένει ανοικτό και εμείς δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε στην βάσιμη ερώτηση του κόσμου περί της πραγματικής και εμπρόθεσμης υποβολής του Περιουσιολογίου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ

• ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ με απόφαση του  Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη Γεωργίου νέες καταληκτικές ημερομηνίες σύμφωνα με την πεντάμηνη διάρκεια του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και της ΠΟΛ.1054/26.6.2013 που να προβλέπουν σταδιακή υποβολή των δηλώσεων αρχής γενομένης την 31η Αυγούστου 2013 με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2013.


• ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ αποκατασταθούν επιτέλους ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα δεκάδες τεχνικά προβλήματα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TAXISNET ώστε να είμαστε εις θέση να αντιπαλέψουμε  την υπερπληθώρα των υποχρεώσεων που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε τον διανύοντα μήνα εν μέσω των υψηλότατων θερμοκρασιών του θέρους.

• ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ καταγράψουμε το Περιουσιολόγιο (Ε9) ταυτόχρονα με την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και  για τελευταία φορά, καθώς από το 2005 μας έχετε αναγκάσει να κάνουμε την ίδια χρονοβόρα διαδικασία τρεις φορές.

• ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Κύριε Γενικέ.


Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description παπαδακησ ιωαννησ | Ιουλίου 12, 2013 6:16 μ.μ. | Reply
Καλησπερα συναδελφοι.Σε λιγες γραμμες λετε πολλα και περιγραφετε την κατασταση σωστα.
Ζητατε ομως σταδιακη υποβολη των φορολογ δηλωσεων απο 31/8.Η αποφαση της Γ.Σ. της ΠΟΦΕΕ ηταν για υποβολη φορολ δηλωσεων στις 31/10/2013 ?

της ΠΟΦΕΕ ηθελα τελικα να μας .
image description 2 | Ιουλίου 12, 2013 9:55 μ.μ. | Reply
είναι ηθικοί αυτουργοί των όποιων λαθών στις φορολογικές δηλώσεις, με την μείωση χρόνου υποβολής από το αρχικό πεντάμηνο
image description Your Name | Ιουλίου 12, 2013 10:34 μ.μ. | Reply
Για οποιοδηποτε λαθος λκαι προστιμο προκυψει να τα πληρωσει ο καθε ανικανος ΘΕοχαρης..Αυτοι ζουν σε αλλο συμπαν...Προφανως κΙ νομοθετουν στο γονατο εινΙ ανεπαρκεις και θα επρεπε ηδη να εχουν πεσει απο τις καρεκλες τους κι οχι μονο.Να κατατεθουν αγωγες αμεσα κατα παντως υπευθυνου για αυτο τον προχειρο σχεδιασμο την ωρα που η χωρα και οι πολιτες πληρωνουν τα μαλλιοκεφαλα τους ενω καποιοι βουτυρομπεμπεδες παιζουν τους αυταρχικους βεζυρηδες.ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ....
image description ΠΑΤΡΑ62 | Ιουλίου 13, 2013 10:22 π.μ. | Reply
Σωστα τα λέτε οχι ομως σταδιαδιακη υποβολή λήξη θέλουμε, πώς θα ενημερωθούν οι φορολογούμενοι με το ΑΦΜ 31/10/ 13 ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ......οχι άλλα 24ωρα συνεχόμενα δεν έχει η εντατική κρεββάτια,μόνο ράντζα σε διαδρόμους................
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο