Παρέμβαση Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. για τα κρούσματα διαφθοράς

Οικονομικές Ειδήσεις

12 Ιούλιος 2013
Taxheaven.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η Ομοσπονδία Εφοριακών με αφορμή το κρούσμα διαφθοράς, που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, σύσσωμος ο εφοριακός κλάδος, καταγγέλλει, αποκηρύσσει και αποβάλει από τις τάξεις του, ακόμα και την σκέψη καταλήστευσης και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επιχειρηματία.alt

Καταγγέλλει επίσης την Πολιτική Ηγεσία που με τους «τεχνοκρατικούς» της, πειραματισμούς αλλά και την συνέχιση της πολιτικής και πρακτικής διαχείρισης του προσωπικού, με την επικυριαρχία των εκάστοτε «ημετέρων» της, συμβάλει δυστυχώς στην ύπαρξη τέτοιων «σκοταδιστικών» φαινομένων αντί να τα αντιμετωπίσει.

Ζητάμε την παραδειγματική – εξοντωτική τιμωρία όλων όσων με τις πράξεις τους συκοφαντούν και εκθέτουν, όχι τόσο τον κλάδο (δίνοντάς τον βορρά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων και εύκολο στόχο σε βάρβαρα σχέδια), αλλά προπαντός αμαυρώνουν την Πατρίδα μας στις δύσκολες τούτες ώρες που πορεύεται.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ επανειλημμένα (Δ.Τ. 28.6.2012, 8.1.2013 κλπ τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr ) αλλά και καθημερινά με πολλές παρεμβάσεις της, έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις καταπολέμησης του προβλήματος ,τις οποίες η Πολιτική Ηγεσία, διαχρονικά δεν τις υλοποιεί, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Παραθέτουμε και σχετικό δημοσίευμα από τη zougla.gr:

Τον έπιασαν στα πράσα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, 16:45

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Ο συλληφθείς είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του εκβίαζαν έναν ιδιοκτήτη βιοτεχνίας και του ζητούσαν 25.000 ευρώ προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 100.000».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, αναφερόμενος στη σύλληψη του προϊσταμένου τμήματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Ο.Ξ.

Πρόκειται για πολύ γνωστό πράσινο συνδικαλιστή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ.

Η σύλληψη σημειώθηκε χθες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός ιδιοκτήτη μιας βιοτεχνίας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο προϊστάμενος σε συνεργασία με δύο ακόμη υπαλλήλους του ΣΔΟΕ τον εκβίαζαν προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ο έλεγχος και ο εκβιασμός

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ -συνάδελφοι του προϊστάμενου- επισκέφθηκαν την επιχείρηση και σε έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας διατηρούσε διπλά βιβλία.

Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του, η οποία αφού μετέβη στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η απαίτηση διαμορφώθηκε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Η σύλληψη

Εν συνεχεία ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό.

«Κλείστηκε σήμερα ένα ραντεβού. Ο καταγγέλλων είχε δώσει στη λογίστρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα χρήματα προορίζονταν για τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ. Τόσο η λογίστρια όσο και οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Πλούσιο «συνδικαλιστικό» έργο

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω στέλεχος του ΣΔΟΕ, είναι ιδιαίτερα γνωστό στους

κόλπους των εφοριακών καθώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει υπηρετήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα υπηρετούσε στη Ζ' ΔΟΥ και αργότερα μετατέθηκε στο ΣΔΟΕ. Έχει πλούσιο συνδικαλιστικό έργο, καθώς εκλεγόταν επί σειρά ετών με την ΠΑΣΚΕ» σημειώνουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

Άμεση παρέμβαση των εφοριακών

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ομοσπονδίας εφοριακών. Στο άκουσμα της σύλληψης του επίορκου εφοριακού, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η ομοσπονδία με αφορμή το κρούσμα διαφθοράς, που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης καταγγέλλει, αποκηρύσσει και αποβάλει από τις τάξεις του, ακόμα και την σκέψη καταλήστευσης και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επιχειρηματία.

Καταγγέλλει επίσης την Πολιτική Ηγεσία που με τους «τεχνοκρατικούς» της, πειραματισμούς αλλά και την συνέχιση της πολιτικής και πρακτικής διαχείρισης του προσωπικού, με την επικυριαρχία των εκάστοτε «ημετέρων» της, συμβάλει δυστυχώς στην ύπαρξη τέτοιων «σκοταδιστικών» φαινομένων αντί να τα αντιμετωπίσει.

Ζητάμε την παραδειγματική - εξοντωτική τιμωρία όλων όσων με τις πράξεις τους συκοφαντούν και εκθέτουν, όχι τόσο τον κλάδο (δίνοντάς τον βορρά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων και εύκολο στόχο σε βάρβαρα σχέδια), αλλά προπαντός αμαυρώνουν την Πατρίδα μας στις δύσκολες τούτες ώρες που πορεύεται».