Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. για τα κρούσματα διαφθοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η Ομοσπονδία Εφοριακών με αφορμή το κρούσμα διαφθοράς, που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, σύσσωμος ο εφοριακός κλάδος, καταγγέλλει, αποκηρύσσει και αποβάλει από τις τάξεις του, ακόμα και την σκέψη καταλήστευσης και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επιχειρηματία.alt

Καταγγέλλει επίσης την Πολιτική Ηγεσία που με τους «τεχνοκρατικούς» της, πειραματισμούς αλλά και την συνέχιση της πολιτικής και πρακτικής διαχείρισης του προσωπικού, με την επικυριαρχία των εκάστοτε «ημετέρων» της, συμβάλει δυστυχώς στην ύπαρξη τέτοιων «σκοταδιστικών» φαινομένων αντί να τα αντιμετωπίσει.

Ζητάμε την παραδειγματική – εξοντωτική τιμωρία όλων όσων με τις πράξεις τους συκοφαντούν και εκθέτουν, όχι τόσο τον κλάδο (δίνοντάς τον βορρά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων και εύκολο στόχο σε βάρβαρα σχέδια), αλλά προπαντός αμαυρώνουν την Πατρίδα μας στις δύσκολες τούτες ώρες που πορεύεται.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ επανειλημμένα (Δ.Τ. 28.6.2012, 8.1.2013 κλπ τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr ) αλλά και καθημερινά με πολλές παρεμβάσεις της, έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις καταπολέμησης του προβλήματος ,τις οποίες η Πολιτική Ηγεσία, διαχρονικά δεν τις υλοποιεί, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Παραθέτουμε και σχετικό δημοσίευμα από τη zougla.gr:

Τον έπιασαν στα πράσα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, 16:45

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Ο συλληφθείς είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του εκβίαζαν έναν ιδιοκτήτη βιοτεχνίας και του ζητούσαν 25.000 ευρώ προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 100.000».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, αναφερόμενος στη σύλληψη του προϊσταμένου τμήματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Ο.Ξ.

Πρόκειται για πολύ γνωστό πράσινο συνδικαλιστή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ.

Η σύλληψη σημειώθηκε χθες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός ιδιοκτήτη μιας βιοτεχνίας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο προϊστάμενος σε συνεργασία με δύο ακόμη υπαλλήλους του ΣΔΟΕ τον εκβίαζαν προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ο έλεγχος και ο εκβιασμός

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ -συνάδελφοι του προϊστάμενου- επισκέφθηκαν την επιχείρηση και σε έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας διατηρούσε διπλά βιβλία.

Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του, η οποία αφού μετέβη στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η απαίτηση διαμορφώθηκε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Η σύλληψη

Εν συνεχεία ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό.

«Κλείστηκε σήμερα ένα ραντεβού. Ο καταγγέλλων είχε δώσει στη λογίστρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα χρήματα προορίζονταν για τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ. Τόσο η λογίστρια όσο και οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Πλούσιο «συνδικαλιστικό» έργο

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω στέλεχος του ΣΔΟΕ, είναι ιδιαίτερα γνωστό στους

κόλπους των εφοριακών καθώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει υπηρετήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα υπηρετούσε στη Ζ' ΔΟΥ και αργότερα μετατέθηκε στο ΣΔΟΕ. Έχει πλούσιο συνδικαλιστικό έργο, καθώς εκλεγόταν επί σειρά ετών με την ΠΑΣΚΕ» σημειώνουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

Άμεση παρέμβαση των εφοριακών

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ομοσπονδίας εφοριακών. Στο άκουσμα της σύλληψης του επίορκου εφοριακού, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η ομοσπονδία με αφορμή το κρούσμα διαφθοράς, που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης καταγγέλλει, αποκηρύσσει και αποβάλει από τις τάξεις του, ακόμα και την σκέψη καταλήστευσης και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επιχειρηματία.

Καταγγέλλει επίσης την Πολιτική Ηγεσία που με τους «τεχνοκρατικούς» της, πειραματισμούς αλλά και την συνέχιση της πολιτικής και πρακτικής διαχείρισης του προσωπικού, με την επικυριαρχία των εκάστοτε «ημετέρων» της, συμβάλει δυστυχώς στην ύπαρξη τέτοιων «σκοταδιστικών» φαινομένων αντί να τα αντιμετωπίσει.

Ζητάμε την παραδειγματική - εξοντωτική τιμωρία όλων όσων με τις πράξεις τους συκοφαντούν και εκθέτουν, όχι τόσο τον κλάδο (δίνοντάς τον βορρά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων και εύκολο στόχο σε βάρβαρα σχέδια), αλλά προπαντός αμαυρώνουν την Πατρίδα μας στις δύσκολες τούτες ώρες που πορεύεται».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Ιουλίου 12, 2013 10:23 π.μ. | Reply
Εντάξει...... μην κλάψετε κι όλας.....!!!!!
Σας πιστέψαμε. Δουλέψτε πρώτα όμως, και μετά βγάλτε ανακοινώσεις.
Αλλά ξέχασα, εδω δεν δουλεύατε τις καλές εποχές, τωρα που σας εχουν κόψει....
image description ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! | Ιουλίου 12, 2013 6:35 μ.μ. | Reply
"ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο κ. ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΤΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ, ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΆ ΕΙΠΕ ΟΤΙ <ΘΑ> ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.
ΔΗΛΑΔΗ
1ον ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
2ον ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΡΑ
Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΝΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΗΤΩΣΕΙ, ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ...!
image description ethos | Ιουλίου 12, 2013 8:01 μ.μ. | Reply
τι διαβαζετε και απο που κυριε ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..
παρακαλω δωστε τις πηγες της ενημερωσης σας...
λογικο ειναι ολες οι πλευρες να θελουν να αθωωθουν
η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι του ΣΔΟΕ Θεσ/νικης ειναι διεφθαρμενοι και ανικανοι για την θεση που εχουν (αλλα αλλο θεμα αυτο)
τωρα αν εχετε παραπανω στοιχεια παρακαλω προσφερετε τα διοτι ειναι ενα θεμα που καιει την Θεσσαλονικη... Διεφθαρμενοι υπαλληλοι ΣΔΟΕ-Δημαρχοι-Νομαρχες-Δημοσιοι Υπαλληλοι..
κατι συμβαινει εδω πανω... Η' Μηπως κατι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ εκει κατω?
image description ΤΔΝ | Ιουλίου 13, 2013 2:35 π.μ. | Reply
Είμαι σίγουρος ότι ενημερωνόμαστε από διαφορετικές πηγές κ. ethos γιατί στη ζωή να παίρνεις ενα κουβά και να τους πετάς όλους μέσα είναι άσχημη και αδύναμη πράξη.
Τωρα για το τι καίει την Θεσσαλονίκη πιστεύω οτι είναι άλλα θέματα και ότι αυτό το θέμα καίει πιο πολύ εσάς κ. “ethos”
( και μια φιλική συμβουλή, μη βάζετε σε κάθε πρόταση αποσιωπητικά, χάνουν το νόημα τους )
image description ΤΔΝ | Ιουλίου 13, 2013 2:29 π.μ. | Reply
Είμαι σίγουρος ότι ενημερωνόμαστε από διαφορετικές πηγές κ. ethos γιατί στη ζωή να παίρνεις ενα κουβά και να τους πετάς όλους μέσα είναι άσχημη και αδύναμη πράξη.
Τωρα για το τι καίει την Θεσσαλονίκη πιστεύω οτι είναι άλλα θέματα και ότι αυτό το θέμα καίει πιο πολύ εσάς κ. “ethos”
( και μια φιλική συμβουλή, μη βάζετε σε κάθε πρόταση αποσιωπητικά, χάνουν το νόημα τους )
image description ethos | Ιουλίου 13, 2013 2:51 μ.μ. | Reply
ε μα δωστε τις πηγες ενημερωσης σας να διασταυρωσουμε κι εμεις...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο