Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Καμία σύνταξη χωρίς τον Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. συζύγου!

Καμία σύνταξη που έχει "βγει"από την 1 Μαρτίου και μετά δεν θα χορηγείται αν δεν αναγράφεται στη συνταξιοδοτική απόφαση ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ του ή της συζύγου για έγγαμους.

Τη νέα υποχρέωση - που δημιουργεί προβλήματα για όσες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί από το Μάρτιο και μετά - προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ η οποία ορίζει αναλυτικά:
 
Με τις διατάξεις των παρ. 5 και 6 του άρθρου 18 του Ν. 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α/18.4.2013), τις οποίες κοινοποιούμε, καθιερώνεται η υποχρεωτική αναγραφή στις αποφάσεις συνταξιοδότησης που εκδίδονται από 1.3.2013 και εξής του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τόσο του/της δικαιούχου της σύνταξης όσο και του/της συζύγου, εφόσον ο/η δικαιούχος είναι έγγαμος/η, με ευθύνη του υπογράφοντος οργάνου, δηλαδή του αρμόδιου Διευθυντή.

Η έλλειψη των στοιχείων αυτών στην απόφαση συνταξιοδότησης, που συνεπάγεται αδυναμία γνωστοποίησής τους στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε., συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης μέχρι την ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Σχετικά με ερμηνευτικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης αναμένονται οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι οποίες θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερο έγγραφο.

Δείτε την σχετική εγκύκλιο στον κόμβο

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TasosX | Ιουλίου 11, 2013 10:38 π.μ. | Reply
Να σοβαρευτειτε επιτελους. Λαθη της Υπηρεσιας δεν μπορει να επιφερουν ΠΟΙΝΕΣ στους συνταξιουχους
Επιτελους ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ υπαρχει ???? Ας κανει μια βολτα απο το ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΝτε γιατι βαρεθηκαμε να μη μιλαμε
ΑΝΤΕ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο