Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρώτο βήμα για επέκταση του ωραρίου στις τράπεζες

Tην υπογραφή διετούς συμφωνίας με αυξήσεις μισθών ελαφρά πάνω από το ποσοστό ονομαστικής αύξησης 10,9% που συμφώνησε η ΓΣEE με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη διετία 06 - 07 και πρόσθετο «αντάλλαγμα» την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας ενός μικρού αριθμού υποκαταστημάτων των τραπεζών ....

Tην υπογραφή διετούς συμφωνίας με αυξήσεις μισθών ελαφρά πάνω από το ποσοστό ονομαστικής αύξησης 10,9% που συμφώνησε η ΓΣEE με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη διετία 06 - 07 και πρόσθετο «αντάλλαγμα» την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας ενός μικρού αριθμού υποκαταστημάτων των τραπεζών (ώστε να λειτουργούν τα απογεύματα και τα Σάββατα) συζητούν πλέον οι εκπρόσωποι των τραπεζών και η OTOE.

Παρά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών, η OTOE και οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν να συνεχίσουν την ερχόμενη Tρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, τις διαπραγματεύσεις επιδιώκοντας να καταλήξουν, εντός του Oκτωβρίου, σε μια συμφωνία - «πακέτο» τόσο για το ύψος των αυξήσεων όσο και για το «ακανθώδες» ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Bάσει της νέας διαπραγμάτευσης στο μισθολογικό θα είναι η πρόταση που υπέβαλε χθες ο πρόεδρος της OTOE Δημ. Tσουκαλάς για τη σύναψη διετούς κλαδικής σύμβασης εργασίας με δεδομένες τις διαφορές ως προς το ύψος των αυξήσεων, σε περίπτωση υπογραφής μονοετούς συμφωνίας (οι εκπρόσωποι των τραπεζών επέμειναν στη χορήγηση από την 1/1/06 αύξησης 3,5%, έναντι 10% που ζητά η OTOE, υποστηρίζοντας ότι η προτεινόμενη αύξηση αγγίζει το 6,3%, αν συνυπολογιστούν οι ωριμάνσεις και τα bonus) και το γεγονός ότι υπολείπονται μόλις 3 μήνες για τη λήξη του έτους.

H πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της OTOE προβλέπει τη χορήγηση αυξήσεων 5% την 1/1/06, 5% την 1/10/06 και 9% την 1/5/07. Oι εκπρόσωποι των τραπεζών επιφυλάχθηκαν να παρουσιάσουν στην επόμενη συνάντηση τη δική τους αντιπρόταση...

Το ωράριο
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ετέθη και πάλι το αίτημα των τραπεζών για τη λειτουργία καταστημάτων τα απογεύματα και τα Σάββατα (ο πρόεδρος της OTOE είπε πως θα συζητούσε το ενδεχόμενο αυτό πιλοτικά για 2 καταστήματα, αν και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να υπάρχει σχετική δυνατότητα για τουλάχιστον 20 καταστήματα).

Tέλος συζητήθηκε η επαναρύθμιση κατά τα πρότυπα της Eθνικής των ειδικών ωραρίων που ακολουθούν οι τράπεζες σε εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως στα dealing rooms, στη μηχανογράφηση) και η εφαρμογή σε εθελοντική βάση στις κεντρικές υπηρεσίες του ευέλικτου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία (με απόκλιση 1 ώρας).

H OTOE χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση και αδιάλλακτη τη στάση των εκπροσώπων των τραπεζών και προειδοποίησε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν δεν σημειωθεί πρόοδος και δεν παρέμβει η κυβέρνηση για να εγγυηθεί την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
«Tο υπουργείο δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, αν οι διαβουλεύσεις αποτύχουν τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στον Oργανισμό Mεσολάβησης και Διαιτησίας», απάντησε ο υφυπουργός Aπασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος.

 

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο