Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Αναβάθμιση υπηρεσιών Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. μέσω έργων Ε.Σ.Π.Α. και αποτελέσματα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Αναβάθμιση Υπηρεσιών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω Έργων ΕΣΠΑ και αποτελέσματα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΕΣΠΑ 2007-2013" έξι έργων, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θέτει τις βάσεις αφενός για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους και αφετέρου βελτιώνει τις δυνατότητές του για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής.

Τα ενταγμένα έργα είναι τα παρακάτω:

Διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών, του λογισμικού και των υποδομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξασφάλιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Πληροφοριακό Σύστημα Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

Έκδοση σύνταξης σε μία ημέρα

Καταπολέμηση της Εισφοροδιαφυγής και Εισφοροαποφυγής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας

Οργανωτική Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Ανασχεδιασμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Ανάπτυξη Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης

Η ολοκλήρωση των έργων αυτών πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις λειτουργικές δυνατότητες του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, με την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας για τα προγενέστερα του 2002 έτη, αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στην καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων.

Επισημαίνεται, ότι ήδη η εφαρμογή ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς ασφαλισμένους και επιχειρήσεις έχει διευκολύνει σημαντικά μια σειρά από λειτουργίες, που πλέον εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς επίσκεψη στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Κατά τη χρονική διάρκεια των 6 πρώτων μηνών του 2013 ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω λειτουργίες μέσω των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών:

941.335 περιπτώσεις υποβολής ΑΠΔ,


257.120 περιπτώσεις άντλησης Ασφαλιστικής Ενημερότητας από Εργοδότες και Πιστοποιημένους Φορείς,


716.579 περιπτώσεις έκδοσης Βεβαίωσης Σύνταξης για φορολογική χρήση


297.646 περιπτώσεις άντλησης στοιχείων από τους Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης


525.467 περιπτώσεις άντλησης στοιχείων από τους Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ


1.778.865 περιπτώσεις παροχής στοιχείων εργοδοτών στο Σ.ΕΠ.Ε


Η διεκπεραίωση αυτών των λειτουργιών μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, επιχειρήσεις, λογιστικά γραφεία και Δημόσιους Φορείς έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή αυτοπρόσωπης παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων συναλλασσομένων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και τη μείωση του διοικητικού βάρους.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο