Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α. - Διαμαρτυρία για τον νέο τρόπο καταβολής του Φ.Π.Α.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1.Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη Χάρη

Κοινοποίηση :
1.Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα Γιάννη
2.Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
3.TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
4.E-forologia

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2013

Θέμα: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α.»

Κύριοι,

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1170/8.7.2013 καθορίζεται η διαδικασία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων από τον τρέχοντα μήνα (Ιούλιο 2013). Ενώ αρχικά η δυνατότητα εξόφλησης σε δύο δόσεις, φάνηκε ότι θα ήταν ανάσα στις ήδη «στεγνές» επιχειρήσεις, κατέληξε ως ένας τρόπος μιας επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσής τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γεν. Γραμματεία Εσόδων, ο φορολογούμενος θα «χρεωθεί» προσαύξηση 2% στο 50% του ποσού, ακόμα κι αν αυτό καταβληθεί έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μηνός υποβολής της δήλωσης.

Ενώ στη φιλοσοφία της διάταξης είναι να διευκολυνθεί η επιχείρηση και να βεβαιωθεί ταυτόχρονα ο φόρος, αποσυνδέοντας την υποβολή της δήλωσης από την καταβολή του ποσού, θεωρούμε ότι είναι παράλογο να επιβαρύνεται η 1η δόση μετά την υποβολή της δήλωσης και την αφαίρεση του αρχικού ποσού των 10€, με οποιαδήποτε προσαύξηση.

Πού έγκειται η διευκόλυνση όταν ο επιτηδευματίας που εισπράττει ΦΠΑ 13% ή 23%, στην πραγματικότητα καλείται να αποδώσει ΦΠΑ που θα αντιστοιχεί στο 14% ή 24%;

Επίσης, λόγω του ότι η τιμολόγηση μέσω φορολογικών μηχανισμών γίνεται μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα, θεωρούμε ότι η ημερομηνία της υποβολής της δήλωσης Φ.Π.Α. θα πρέπει να επανέλθει στις 26 του μήνα. Αυτό θα συνεισφέρει και στην εύρυθμη λειτουργία των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, χωρίς να τίθεται θέμα ομαλής είσπραξης του Φ.Π.Α..

Παρακαλούμε για διευκρίνιση, έτσι ώστε να υπάρχει η επιβάρυνση της προσαύξησης μόνο στη δεύτερη δόση, καθώς και την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης Φ.Π.Α..

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                         

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο